Dagboka onsdag 4. august 2010

Om å komme ned på jorda og om å stå på sikker grunn, er det eneste det handler om i dag. Overgangsrykter, gullkamp og annet fjas tar vi i morgen Nullstilling Ny kamp nærmer seg. Et vrient bortemøte mot Haugesund som hadde Rosenborg i kne med flott kontringsfotball og som feide over Viking hjemme på … Fortsett å lese «Dagboka onsdag 4. august 2010»

Om å komme ned på jorda og om å stå på sikker grunn, er det eneste det handler om i dag. Overgangsrykter, gullkamp og annet fjas tar vi i morgen

Nullstilling
Ny kamp nærmer seg. Et vrient bortemøte mot Haugesund som hadde Rosenborg i kne med flott kontringsfotball og som feide over Viking hjemme på potetjordet sitt der de ikke har tapt denne sesongen. Måkene flyr høyt og vålerenglene enda høyere. Hvem kommer først ned på jorda? Det er spørsmålet.

Hva skjedde etter at Odd ble smadra 6-1? Ja, ikke sant. Lett mætsj mot Godset på forhånd, fortjent tap til slutt. Det er ikke forrige kamp som gjelds når neste kamp spelles. Denne fella går de fleste lagene i igjen og igjen, ikke bare Vålerenga. Verdensmesteren som biter seg fast mellom ørene på spillerne, er en liten hardnakka jævel som ikke lar seg spyle bort i dusjen like lett som blod og svette.

Martin har mildt sagt overrasket de fleste i år. Det samme laget som kjempet æreløst om sjuendeplasser de siste sesongene, laget med skåringsvegring som varemerke, er plutselig landets morsomste og mest målkåte. Fra sidelinja har Martin sett hvorfor mye ikke går som det skal i første omgang: Grep blir tatt og motstanderne knuses i andre. Sånt kan han, men har Martin like god snøring på nullstillinga?

Vi tror det. Etter nedsablingen av, ja nettopp, Haugesund på Ullevål, ble det ny slakt på Åråsen. Odd sto litt i veien i serierunden etterpå, men snuoperasjonen lyktes, og etter den suksessen kom enda en målorgie på Ullevål. Det måtte si stopp en gang, og det gjorde det.
På vestlandet.

Nå er det snart vestlandstur igjen. Glem mandagen vi fikk makrellen i boks. Søndag står folk som sild i tønne for å se Måkene måke over et Vålerenga som ikke klarte å gå ned for landing i tide. Du verden så skuffa sildefiskera skal bli.

På sikker grunn?
Vålerenga 2 kopierte førstelaget så godt de kunne i går. Mot bunnlaget Fana var bare seier godt nok, men ved pause sto det 1-1. Så løsna det. Ikke minst for Mos som netta fire, og rekruttene vant til slutt 6-1. Laget som omtrent var klare for tredje divisjon i VM-pausen er nå på rett side av streken og vel så det. Nå er det opp til dem å sikre den såkalte sikre grunnen i kampene som kommer. Neste kamp blir vrien, Frigg på Frogner, Frigg som slo oss 3-0 i Vallhall i vår.

VPNs lille stab hadde ingen utsendte i Vallhall i går, men på forumet fant vi et godt referat fra kampen skrevet av en av VPNs tidligere storheter:

Da låvedøra åpna seg blei det fest i Vallhall.

For da Fana utligna like før pause var det i grunn mot spillets gang. Vålerenga kontrollerte banespillet og hadde de største sjansene. Men fra 20 meter og inn måtte man liksom prøve noe fiksfakseri som ikke funka. Fana på sin side satsa på kontringer og fikk noen av dem på grunn av unøyaktighet i midtbane- og forsvarsleddet.

Sjef Andresen starta som stopper, men flytta seg oppover på midten til andre omgang og det hjalp masse. Plutselig eide vi midtbanen, og med tre kjappe på topp (Dawda, Mos og Nielsen) blei det mange angrep. Mange angrep. Nå avslutta man mer enn i første – dessverre gikk disse som regel like utenfor. Fana hadde en halvsjanse etter et kvarter ut i omgangen, det var alt de klarte å prestere i andre.

Vålerenga pressa dem nemlig så langt tilbake på banen at de nærmest spilte boks som i hockeyens power play på 25 meter.

Da ballen traff stolperota to ganger på under ett minutt en halvtime ut i omgangen begynte frykten om poengtap å komme. Men så kjempa Haidar seg fri og scora det viktige 2-1-målet. Like etter kom Nielsen seg fint fri på høyresida og la inn til Mos som etter hvert fikk somla ballen i mål. Ganske likt Sæternes’ andre mandag.

Så rant måla inn og det endte 6-1.

Deilig.

Vålerenga i dag
Kappløp til Sjappa for å sikre seg en av de siste femti billettene til bortekampen mot Haugesund. Kun tillatt for sesongkorteiere i dag, men i morgen er det åpent salg til klans-og klubbmedlemmer, om det er billetter igjen,da, vel å merke.

Legg igjen en kommentar