Dagboka mandag 7. juni 2010

Det er en glad dag for fotballglade Vålerengapatrioter. Gårsdagens nedsabling av Haugesund på Ullevaal bærer bud om at vi er der nå. Vålerenga vs. Haugesund -De var mye bedre enn oss i alt, det kom angrepsbølge på angrepsbølge fra første minutt, vi hadde ikke sjans. Dette sa Haugesunds keeper – Per Morten Kristiansen – til … Fortsett å lese «Dagboka mandag 7. juni 2010»

Det er en glad dag for fotballglade Vålerengapatrioter. Gårsdagens nedsabling av Haugesund på Ullevaal bærer bud om at vi er der nå.

Vålerenga vs. Haugesund
-De var mye bedre enn oss i alt, det kom angrepsbølge på angrepsbølge fra første minutt, vi hadde ikke sjans.

Dette sa Haugesunds keeper – Per Morten Kristiansen – til TV2 etter kampen.

Og det må jo nesten bare sies at det er faktisk sant. At det bare ble 5-2 skyldes at Haugesund hadde flaks. At de fikk straffe var etter alt å bedømme som en dommertabbe. Det sa dommersjef Rune Pedersen til dommertrioen etter kampen. At Haugesund får score sitt andre mål for dagen legger vi på kontoen for «noe giddalaus opptreden etter at seier’n var i boks.

VPNs kampreferent sier det slik:

«Vi spiller tidvis feiende flott fotball denne kampen og ruller opp en mengde angrep. Vi kommer gjennom midten, vi kommer langs kantene, vi kommer på kontringer og vi kommer til sjanser mot etablert forsvar. Hva mer kan man ønske seg? Mer mus kanskje, og hvis du bor i Juba: Mindre hjernemalaria.»

Les hele referatet her.

Så hva sier media da?

Vi har titta litt rundt på nettet og funnet at VG selvfølgelig fokuserer på at Bojan er på jakt etter en ny klubb etter at kontrakten hans går ut om 5 måneder. Lite spilletid til tross, Bojan er fornøyd med livet i Vålerenga og han ser at det er tøft å få fast plass på laget nå som Singh og Fellah har tatt store steg mot faste plasser på A-laget og U-21-laget.

Nå har han overlatt jobben til sin agent for å finne seg en ny klubb siden Vålerenga ikke har vært på banen. Bojan sier det slik til VG:

– Litt skuffende, det er ingen som har snakket med meg om ny kontrakt til tross for at jeg spilte mye i fjor, sier Zajic.

Svaret fra Truls Haakonsen lyder slik:

– Det er godt mulig vi går i samtaler med Bojan. Han er en spiller som ønsker å spille 90 minutter hver gang, noe han ikke har fått her. Hvis han skulle signalisere at han ønsker å bli, vil vi ta en prat med ham.

Om det skulle være noen tvil om hva andre spillere syns som Bojan så klipper vi likegodt Fellahs kommentar i den samme artikkelen:

– Jeg håper han blir i klubben, min mening er at Bojan er en av de beste midtbanespillerne i landet. Han er en stor humørspreder i laget. Alle blir glade når han kommer inn i garderoben. For oss unge spillere er han også nyttig og han snakker en del med oss om hva som er bra og dårlig og gjøre.

Og da stiller vi følgende spørsmål:

1: Hvorfor skriver ikke VG om selve kampen?
2: Hvorfor skriver ikke Vålerenga ut en kontrakt og signerer Bojan for 3 nye år?
3: Hvorfor må vi skrive dette?

Vi blar videre på den verdensvide veven som en del tåper kaller den, vi holder oss til World Wide Web og dukker inn i Haugesunds Avis:

– Dette var vår dårligste kamp denne sesongen. Det blir mannfolk mot gutter idag, og vi er desverre for små idag, sier FKH-trener Jostein Grindhaug.

Ja, og for noen manfolk vi har på banen: Unggutter med gåsedun på overleppa og så lite hår på pungen at de ikke trenger å tenke på at de må shave seg…

Vel, vi hopper videre til Dagsavisen – de pleier jo skrive nyansert om fotball:

«Oslo-laget er ubeseiret på eget gress etter vårsesongen, kun bortekampen mot LSK 4. juli gjenstår før serien snur. Fem seirer, to uavgjorte og 18-4 er en imponerende Ullevaal-statistikk for det laget som nok i sine beste øyeblikk har vært norsk fotballs mest underholdende i 2010-sesongen så langt. […] Vålerenga fremstår som en klar og underholdende medaljekandidat før VM-pausen og 16 gjenstående serierunder.»

Vi sier som så mange andre i disse tider: Takk for deeet!

Så avslutter vi med tanta i Akersgata før vi rusler videre:

Og hva finner vi der? Joda, fokus på at stallen kan bli tynn dersom atte hvis om atte og så videre.

Vel Doffen er ikke ute resten av sesongen – det melder klubben på egne sider i dag. Han pådro seg en skade i første seriekamp, og har spilt med store smerter så langt i sesongen, nå viser det seg at skaden ikke er så alvorlig som først antatt.

Mandag formiddag ble Hæstad undersøkt av en knespesialist fra USA som regnes som en av verdens beste på sitt område. Han har tidligere operert stjerner fra blant annet Premier League med stor suksess.

– Svaret etter undersøkelsen er at Kristofer slipper operasjon nå. Disse to ukene med spillefri vi går inn, hvor Kristofer skal trene alternativt vil uansett gjøre bra for skaden og vi regner med å ha han i full trening etter VM-pausen, forklarer Bjærke som er medisinsk koordinator i Vålerenga. (Hva nå det enn er.)

Les om Hæstads kne her.

Og nå da?
Ikke noe cup, ikke noe seriefotball på veldig lenge, kun en drøss med kamper som har som mål å kåre verdens beste landslag.

Jeg håper på England – igjen…

Legg igjen en kommentar