Dagboka tirsdag 20. april 2010

I dag kunne vi feira fødselsdagen til Gro Harlem Brundtland eller det som verre er, men vi velger bursdagsfest på Tveita. Ellers? Jo, det er 60 mil med buss til Stavanger og 600 tilbake igjen. I dag åpnet Sjappa ny butikk på Tveita – Sjappe 2 i Tvetenveien 158. Litt andre åpningstider enn det du … Fortsett å lese «Dagboka tirsdag 20. april 2010»

I dag kunne vi feira fødselsdagen til Gro Harlem Brundtland eller det som verre er, men vi velger bursdagsfest på Tveita. Ellers? Jo, det er 60 mil med buss til Stavanger og 600 tilbake igjen.

I dag åpnet Sjappa ny butikk på Tveita – Sjappe 2 i Tvetenveien 158. Litt andre åpningstider enn det du er vant til med Sjappa på Oslo S, den viktigste forskjellen er at det er mandag- fredag og lørdagstengt:

Åpningstidene på Tveita-Sjappa er tirsdag og onsdag kl 10.00-15.00 og torsdager kl 10.00-18.00.

Billettene til bortekampene mot Godset og (xxx) selges både på Tveita og Oslo S (se Toppinformasjonen på VPN), men på Tveita er ikke billettsystemet for hjemmekampene på plass ennå, så Odd-kampen må fikses i sentrum.

Nå er ikke det ikke først og fremst billettsalg dem livnærer seg av i Sjappa. Neida. Her er hele kolleksjonen fra smokk til Kappa rullator og hvem veit om ikke blåkistelokk med logo er på beddinga.

Klær og stæsj. Råskinn som meg mykner i trafikken når jeg ser biler med VIF-klistremerke og flagg, og blir alltid litt gladere ved synet av folk med Enga-plagg også utenom kampdag. Men alle er ikke like begeistra. Det kan kanskje bli for mye. Det kan gå på identiteten løs. Klanens identitet.

De som ennå ikke har lest siste nummer av Klansropet bør slå opp på side 56 der Jørund Smedhus tenker noen tanker om nettopp dette. Jeg sakser vilt:

….Hva mener vi med slagordet ”Elsket og hatet”? Hva skjer med denne logoen når den blir solgt fra samme vegg som tangatruser, dynetrekk og plagg tapetsert med Kappas overdimensjonerte logo?
….Folk, spesielt de på ståfeltet i svingen, opplever at navn og logoer de før kunne identifisere seg med er blitt så utvannet at man etter en stund begynner å ta avstand fra det som var en del av ”merkevaren” til Klanen
…..En kar på en bar hadde kjøpt Motörhead T-shirt på Hennes & Mauritz fordi han syntes logoen var tøff. At logoen ikke bare var kjennemerket til et villdyr av et rock’n roll band, men også en merkevare bygget opp gjennom 30 år på veien med whisky, damer og en livsstil som har gitt bandets frontfigur legendestatus som så å si udødelig speedfreak, hadde han aldri reflektert over…

Grav fram Klansrop nr 83 fra mars og les resten der.

Identitet kan ikke kjøpes bortsett fra i kriminelle miljøer, men den kan forsterkes med ytre effekter kjøpt over disk. De hippe klesbutikkene gror opp som paddehatter, så det er på tide at også Sjappa formerer seg i det små. Fotball- og tribunemessig trives jeg klart bedre i harry julepynt enn i DC, Jean Paul og Moods Of Norway. Ikke får jeg så mange blåveiser heller.

Grattis med fødselen, Sjappa 2 !

Det glatte lag på oljeisen
Synd men sant. Oilers ga busstrøtte Vålerenga et oljeglatt lag, og hentet svært fortjent hjem den bøtta Vålerenga hadde rødda plass til i det overfylte skapet sitt på forhånd. Hadde Vålerenga Hockey vært som RBK Fotball eller Nils Johan Semb, hadde vi hørt sutring som dette: ”Et tap for norsk hockey – vi trenger et sterkt Vålerenga etc etc . . .”. Men vi er ikke RBK eller Semb. Vi veit å ære dem som æres bør:

– For å være helt ærlig: At vi tapte, var faktisk fortjent. Det virker som om de hadde gjort hjemmeleksen sin bedre enn oss. Jeg tror nok Petter (Thoresen) må ha sett nøye på video og funnet ut hvordan de skulle stoppe oss. All ære til forberedelsene deres, slo kaptein Lars Erik Lund fast.

– Vanligvis har vi gode enkeltspillere som kan gjøre noe ekstra. Alle ble tatt ut i dag. Det var ingen som fikk til noe spesielt. Dessuten hadde Stavanger finalenes beste keeper. De første to scoringene deres var billige, og da gikk piffen litt ut av oss, sa kapteinen.

Dette sa altså vålerengakapteinen til Aftenposten på nett etter kampen i Stavanger i går. Ingen overdrevne sure miner, sånn som jeg har. Jeg legger gjerne til at Oilers ikke har noe i Europa å gjøre i motsetning til det tapende laget som faktisk for lengst er invitert til det gode, internasjonale selskapet. Sånn for å sette skap.. eh.. bøttekottet på plass en gang for alle. Ikke det at jeg er noen spesielt dårlig taper, men jeg deler den ublide skjebnen til alle dem som mobbes på arbeidsplassen hver gang det glepper for Vålerenga.

Vålerenga i dag
Det har ruslet ca 300 billetter til hver av bortekampene mot Godset og (xxx). Til kampen i de dype skoger har vi fått tildelt 600 billetter, men vi vil få flere om disse selges ut kjapt. Så derfor: Bruk dagen til å løpe og kjøpe enten på Tveita eller på Oslo S.

Legg igjen en kommentar