Jeg tror jeg beklager, Herre Berre !

VPNs lenker fungerer dårlig for tiden, det skrives blogger som ingen finner. Fortryllende Tryll tryller fram smilet hos fleste. Hva med deg, Morten Berre…! Morten Berre. Kjære, Morten Berre.. Med smak av ydmykelse i minst en kroppsåpning forsøker jeg på et aldri så lite dementi.. Enga tar imot gutta med rævva full av torner. Torner … Fortsett å lese «Jeg tror jeg beklager, Herre Berre !»

VPNs lenker fungerer dårlig for tiden, det skrives blogger som ingen finner. Fortryllende Tryll tryller fram smilet hos fleste. Hva med deg, Morten Berre…!

Morten Berre. Kjære, Morten Berre.. Med smak av ydmykelse i minst en kroppsåpning forsøker jeg på et aldri så lite dementi..

Enga tar imot gutta med rævva full av torner. Torner dyrka fram med iboende glidemiddel og sårsalve. Til og med en liten indrefilet av ungpike som Magne Hoseth skal klare torner i vannkjemma sprekkhår uten at ty til tårer og oppgitt, fektende armbevegelser..

Matta ligger der og venter som en oase i ørkenen, sand og atter sand, men deilig grønt i midten.. Stadion kles i blått og rødt. Tornekrattet ankommer..

Baksetet på Yarisen må ha føltes trangt den lange veien til sivilisasjonen da den faktisk rommet hele supporterskaren til de finskkledte.

Jeg titter på tilreisende lag. Hva skjedde med landslagstroppen fra Senegal? Frøken Hoseth og hennes kjære livspartner Daniel. Fall har tilberedet dagens sveis i Trollfabrikkens gamle vindtunnel. Den Blinde blåser i gang. Slike kamper kommenteres i alle fora, i alle samfunnslag, i alle pubkroker.

Jeg skal ikke kjøre min versjon på noen måte, bortsett fra at jeg sier følgende: Shelton bør forgylles og dyrkes i drivhus til vi kan fylle en garderobe med Lutoner. Fellahs kåte dansesteg mot slutten som ga både Hoseth og han elskede Daniel grunn til ælje av seg noen gram til, bør tapes og selges til Bårdar. Ville dette sitti enda bedre på kunstig, nyvanna matte? Jeg tør ikke uttale meg da jeg har hørt at MolotovCocktail gjennom stuevinduet er effektiv faenskap.

Det som dog smerter meg hver eneste kamp, er en herre ved navn Berre. Jeg tar meg selv i å nistirre på shortsen hans underveis, da jeg er fullstendig overbevist om at det før eller siden vil skli et avslørende klippekort ut av innerlomma..

Herre Berre klarer å holde på ball. Han klarer å holde på ball lenge. Helt til den er sporløst forsvunnet. At stælken har klister på skoa er det liten tvil om, men før eller siden skal vel helst denne kula mæles i retning medspiller, og i ytterste instans, mål. Nå er det vel ei heller slik at han er verre enn veldig mange andre, og det er heldigvis ikke opp til Tryll å snekre lag til kamp. Dog må det kunne være på sin plass å kommentere at det ikke kler drakta å henge med surleppa og grine på nesen som et barn som oppdager at tran er faenskap av fisk og ikke godteri.

Jeg er rett fram møkk lei av å stadig finne underleppa til Berre gjemt i lyskehøyde. Vi er Enga, vi lever for klubb, for drakt, for fargene, men vi lever vel også litt for kulturen? For holdningene?

Enga er brutale, vi sier det vi mener, vi brøler så ofte vi kan og vi knekker kvist som Bakke, Hulsker og Kippe, samt alle de andre hagenissene i eventyret. Men kjerringsutring og ”jeg-har-smakt-på-både-høyre-og-venstre-treningssokk”-tryne må vi holde oss for gode til. Brutal, varmblodig og tro – ikke puslesur..Dette i tillegg til at jeg synes ineffektiviteten er grisepåtakelig. Jeg har faktisk gått langt.

Tilbøyeligheten til å gå til skriftemål er utrolig nok presserende. Jeg – troende sjel – ønsket Berre til Åråsen. JA, jeg vet det, skamme seg Tryll!

Idet jeg uttaler orda ”billett til føggelburet med åpen retur” setter faen meg Berre ballen i nota.. Noen som veit om Romario har daua og sitter i Paradis med en engel på fanget som har påtakelig mye drit på vinga? Guds Hånd var etter mange år i lugn stilling, atter en gang i action. Ergo sitter jeg og tygger på orda og hadde ønska at dem ikke smakte så surt av galle og møkk..

Kjære Morten Berre; I min bok fikk du i går utstedt et nytt klippekort. Gidder du putte og assistere oftere og oftere, samt kanskje vurdere å trekke minimum en munnvike i panneretning en gang i mellom, så kan en troløs heks bli sin Berre atter tro?!

Det at Fyren Fall, som faen ikke har putta i ligaen, får sitt første og store gjennombrudd i finnfrakken på Vårt Gress er en helt på det jevne typisk hendelse, som verken er unntaket som bekrefter regelen eller moro på noen måte. Jeg orker ikke kommentere, bare nikker og tenker: ”selvfølgelig!!”

Vakre Vål’enga, det er en by – ett lag. Bergen By Brenner, la dem dø. Lyn Lever Livet i Adecco. Sola skinner, Martin smiler, Nilsen griner.

Et smil fra Herre Berre nå, så kan Tryll pakke sammen heksekjelen og ta expressopelimen til heksehælvette for selvransakelse og overhengende fare for bålbrenning.

Legg igjen en kommentar