Jørgen Horn – skadet igjen

Før seriestarten mot Viking har VPN tatt en prat med Jørgen Horn, stoppertalentet vi gjerne skulle ha sett i stallen til Vålerenga VPN har snakket med Jørgen Horn, som for to sesonger siden var en av Vålerengas største talenter. Nå anses han som tredjevalget på stopperplassen i Viking, men han får ikke med seg seriestarten, … Fortsett å lese «Jørgen Horn – skadet igjen»

Før seriestarten mot Viking har VPN tatt en prat med Jørgen Horn, stoppertalentet vi gjerne skulle ha sett i stallen til Vålerenga

VPN har snakket med Jørgen Horn, som for to sesonger siden var en av Vålerengas største talenter. Nå anses han som tredjevalget på stopperplassen i Viking, men han får ikke med seg seriestarten, for Jørgen er skadet igjen.

– Det stemmer, jeg har vært skadeforfulgt de siste årene. Dessverre er jeg nå skadet igjen. Denne gang er det et tretthetsbrudd i den andre ankelen, ikke den ankelen som jeg opererte for ett år og ni måneder siden. Jeg har antagelig belastet denne ankelen for mye etter operasjonen i den andre ankelen. Det er tre og en halv uke siden denne skaden ble oppdaget, jeg kan forhåpentligvis begynne med lett trening igjen om to til tre uker, så kan jeg være klar til kamp om fire, fem uker, sier Jørgen Horn på telefon fra Stavanger.

Den vonde ankelen gjør at han må se Vålerenga – Viking på tv.

– Det har vært mye skader, jeg har vært jævlig uheldig, derfor har mitt fokusområde i år vært å holde meg skadefri. Men akkurat den skaden jeg sliter med nå, har nok vært umuligå unngå, sier Jørgen, og forklarer at skader egentlig har forfulgt han lenge.

– Da jeg gikk til Kjelsås som førsteårs junior, fikk jeg en lyskeskade som satte meg ut i to-tre måneder. Så hadde jeg et par år hvor jeg var skadefri, men etter det har det vært mye skader, ja, sier Jørgen.

Han blir 23 år i juni og kjemper om en stopperplass i Viking mot kaptein Børre Steenslid og den islandske landslagsspilleren Indridi Sigurdsson. Vikinghordene skriver at mange heller vil ha Horn i førsteelleveren, men han er for mye skadeplaget til at det foreløpig kan skje. Til sammen spilte Jørgen bare 13 tippeligakamper i 2008 og 2009.

– I vinter så jeg ut som tredjevalget, og jeg er nok i utgangspunktet det, men kampen om hvem som skal være midtstopper er slettes ikke avgjort. Det er ikke umulig å spille seg til fast plass i Viking, og det er et naturlig mål for meg, sier han.

Når vi karakteriserer han som en spillende stoppertype – med gode pasninger og samtidig sterk på hodet – er Jørgen enig i det.

– Hvordan merker dere at Åge Hareide har overtatt ansvaret i Viking?

– Han sprer glede og entusiasme i spillergruppa. Åge ønsker en offensiv spillestil og har visjoner rundt angrepsspillet. I fjor ble vi alt for feige på slutten av kampene. Per dags dato er det god stemning blant spillerne.

– Hva er ditt tips – hvor havner Viking og Vålerenga på tabellen til slutt?

– Begge lag kan havne i medaljekampen, men i utgangspunktet tror jeg vi har en bedre stall. Vi har fått inn en god keeper og ikke minst Erik Nevland, som kommer til sommeren – det er to klassespillere. Hvis Vålerenga får en god start og får flyt, er det lov å håpe på at de havner i medaljekampen. Det er jo helt umulig å spå, hvem hadde trodd at Odd skulle gjøre det så bra i fjor? Mye vil også handle om hvilke lag som best takler å spille på kunstgress. Odd (9 hjemmeseire) og Stabæk (10 hjemmeseire) tok mange poeng hjemme på kunstgress i fjor.

– Ja, hva synes du egentlig om kunstgress: Slik er det, ingen ting å diskutere, eller er det kjipt?

– Jeg har ingen problemer med, og forstår godt at lag som Tromsø og Bodø/Glimt legger kunstgress på grunn av klimaet, men jeg skulle gjerne beholdt gresset på Odd og Stabæk sine baner – det var to av de beste gressbanene i landet. Samtidig skjønner jeg at klubber skal driftes og at det økonomisk kan være gunstig med kunstgress.

– Vel, hva tror du om serieåpningen på Ullevaal?

– Det kan bli en jevn affære mellom to spennende mannskap. Vålerenga har veldig ballsikre og unge folk på midten, og jeg regner med at de kommer til å spille offensivt. Det kan bli action og mange mål.

– Hvordan tror du Vålerenga kommer til å spille?

– Ut fra det som har skjedd i vinter virker det som de har trent bevisst på å styre kamper hvor lag legger seg bakpå. Da satser de nok på å komme framover med mye folk, sier Jørgen.

– Vi må også innom bruddet med Vålerenga. Hvorfor gikk du til Viking?

– Det var den sportslige situasjonen som gjorde at jeg følte at jeg måtte flytte på meg. Jeg var ikke blant de tre stopperne som ble satset på i Vålerenga, og da søkte jeg meg til nye utfordringer. Viking kom med et veldig attraktivt tilbud, og det var egentlig det.

– Har du kontakt med spillerne på Vålerenga i dag?

– Ja, litt når jeg er hjemme på ferie og sånn, men egentlig har jeg vel mest kontakt med spillere som har slutta i Vålerenga, som Daniel Fredheim Holm, Glenn Roberts og Fredrik Carlsen, sier Jørgen Horn.

Vi avslutter samtalen med å ønske han lykke til videre som fotballspiller.

Legg igjen en kommentar