Odd Grenland 2010

Laget har feid Vålerenga av banen og vunnet La Manga Cup. Tippeligaens minste spillerstall har til gode å tape i oppkjøringen, men det blir middelhavsfart på Skagerak Arena i år. Odd tok en overraskende, men slett ikke ufortjent fjerdeplass i fjor . Skal vi tro treneren, blir det vanskelig å holde stillingen i år. Han … Fortsett å lese «Odd Grenland 2010»

Laget har feid Vålerenga av banen og vunnet La Manga Cup. Tippeligaens minste spillerstall har til gode å tape i oppkjøringen, men det blir middelhavsfart på Skagerak Arena i år.

Odd tok en overraskende, men slett ikke ufortjent fjerdeplass i fjor . Skal vi tro treneren, blir det vanskelig å holde stillingen i år. Han er bekymret for kvaliteten på treningene pga skader og han sliter med en liten stall som burde hatt minst en spiller eller to til. Som det nå er, må assistenttrener og keepertrener spille backer på treningene. Investorer vil hente Jon Midtun Lie, men styret vil at investorpenger skal gå til andre regninger.

Det er lokalavisa Varden som er vår kilde til disse opplysningene. Der leser vi videre hva trener Fagermo tror om sesongen:

– Vi har et bra medisinsk team. Det må vi ha, for nå er vi mer enn noen gang avhengig av å være dyktige på belastningsstyringen. Vi må hvile spillere, rett og slett. Da kan det bli aktuelt å nedprioritere cupen og satse på at de yngre gutta tar vare på sjansen i slike kamper.
– Dessuten må vi ha flaks når det gjelder gule/røde kort og akutte skader.

Da vet vi det. Det vil si, vi fikk bekreftet det vi visste, at gule og røde kort er reineste Flax-lodd alt etter hvilken dommerjævel som holder kortstokken. Når det gjelder akutte skader er kanskje ikke flaks det rette ordet.

Nedprioriteringen av cupen er en bombe. Alle vet at cupen liksom skal være de små klubbenes sjanse til å hevde seg og spise kirsebær med de store. Og så står lille Odd fram og lover nedtrapping! Lille og lille; Odd er fremdeles størst i cuphistorien. Ja da, vi veit at 11 av de tolv bøttene ble kapra i en tid nærmere Harald Grenske enn Harald den 5., men likevel. Semifinaler på rekke og rad de siste årene, og så bare bakke ut? Gjør det med stil, i allfall! Legg dere ned først som sist så et lag med sjel kan nyte cupens andre runde.

Odd er et lag det er altfor lett å undervurdere. Var det derfor de tok fjerdeplassen i fjor? På det hurtige kunsgresset på Skagerak Arena spiller de til tider feiende flott fotball, og trener Dag Eilef Fagermo er av den typen som syns det er viktigere å underholde publikum enn å ha for store målsetninger om plasseringer. 2010-utgaven av Odd er ikke langt unna fjorårets.

Forsvar
Arason i buret med nyinnkjøpte Andreas Lie fra AaFK som backup, eller motsatt, er gull verdt bak en forsvarsrekke og midtbane uten det beste tempoet, men med solid rutine.

Angrep
Péter Kovács

Tribune
Giddalust publikum i motgang, om de i det hele tatt stiller opp. Men i medgang kan det være gøy på Skagerak Arena

Styrerom og bank
Fattigslig

Oppsummering
Odd blir tatt alvorlig – forhåpentligvis også av Vålerenga – og Oddpila vil derfor peke nedover i forhold til i fjor. Havner i midtrabatten der det ikke skiller mer enn et par poeng mellom femte og tolvte plass

Odd Grenland i tall

Keeper: 8
Forsvar: 7
Midtbane: 6
Angrep: 7
Trener: 9
Økonomi: 3
Publikum: 3

Totalt: 43

En kommentar til «Odd Grenland 2010»

Legg igjen en kommentar