Dagboka tirsdag 2. mars 2010

Signering og sur dagbok. Her er dagens skriblerier fra en noe småirritert skribent Signering men likevel sur Skulle nesten tro at det var Torres som hadde signert avtale med Vålerenga med alt dette oppstyret. Så er det bare Moa. Greit nok at han er god med ball mellom beina, greit at han til tider er … Fortsett å lese «Dagboka tirsdag 2. mars 2010»

Signering og sur dagbok. Her er dagens skriblerier fra en noe småirritert skribent

Signering men likevel sur
Skulle nesten tro at det var Torres som hadde signert avtale med Vålerenga med alt dette oppstyret. Så er det bare Moa.

Greit nok at han er god med ball mellom beina, greit at han til tider er «outstanding» og greit at han er en veldig sympatisk spiller. Men vi må liksom minne folk på at Moa ikke er ensbetydende med at vi vinner gull og bøtte i år. Til det er prestasjonene hans alt for variable skadefrekvensen for høy. Og er det noe som skiller de ene prosenten «superspillere» fra de 99 % andre i toppfotballen så er det nettopp det. Evnen til å være der det skjer, ta kontroll og styre kamper for så og avgjøre dem.

Vi har ikke akkurat hatt mange av disse i Vålerenga gjennom tidene. Vi har vel egentlig ikke mange av dem i norsk fotball i det hele tatt. Så kjære Moa, og alle dere andre på laget som tror dere er superspillere: Få beina på jorda, jobb hardere enn noensinne og levér varene. Per dags dato så er det ingen på laget som har gjort mye for at vi skal forvente noe mer enn det vi fikk i fjor og i forfjor.

Vi må slutte å være en «nesten-lag». Et lag som ligger og vaker i vannskorpa, men som bare blir liggende der og vake. Så ta nå dette forbanna steget opp og vis at dere spiller for flere enn bare dere selv.

For det er den følelsen jeg sitter igjen med hver gang en såkalt «stjernespiller» skal ha ny kontrakt. Det ventes, og det diskuteres, og så setter man klubben på pinebenken, andre aktører sier at de er interessert, spilleren sier at det er agenten som gjør jobben, og at han (spilleren) vil velge det som er best for han selv, og at det er han (agenten) som tar seg av det hele.

Feigt. Egoistisk. Ufint.

Ja du leste nettopp det. Og sitter du nå klar for å sende mail til VPN og klage. Ta noen runder med deg selv og tenk på følgende før du trykker på «send»:

Åbruke denne formen for uthaling fører til at man blir skeptisk til spilleren og hans motiver. Greit nok at drømmen er å komme seg ut i Europa og tjene store penger, men da må man for pokker prestere. Levere. Score flere enn seks mål. Ha bein som tåler en trøkk (det trenger man nemlig i internasjonal bakgårdsfotball). Samt vise at man spiller med hjertet utapå drakta og ikke med lommeboka i shortslomma.

Klubben har en anstrengt økonomi. Publikum svikter klubben fordi resultatene er under pari. Forventningene til en klubb som Vålerenga er alltid skyhøye. Men mange av oss har blitt desillusjonerte. Klubben er full av gjennomtrekk. Ikke bare av spillere som kommer og går. Det er også gjennomtrekk i toppetasjen hos flere i administrasjonen etter vårt synspunkt.

Det er mindre en fjorten dager til seriestart på hjemmebane. Er det noen andre enn oss innvidde som vet dette? Er det i det hele tatt noen i markedsavdelingen som har gjort noe for å få oppmerksomhet rundt seriestarten? Nei.

Og kom nå ikke med pisset om OL og at folk ikke tenker på fotball akkurat nå. Nei. Akkurat. Da er det vel en glimrende anledning til å gå bredt ut og få folk til å komme på kampen mot Viking? Hvor forbanna vanskelig kan det være?

VPN kommer til å skjerpe tonen i tida som kommer. Vi kommer til å være langt mer tydelige på hva vi mener er riktige handlinger og riktig oppførsel fra klubb, spillere og supportere. Vår målsetting er å være den vaktbikkja vi en gang var og ikke være en forbanna logrende puddel.

Legg igjen en kommentar