Dagboka tirsdag 5. januar 2010

Har tiåret starta eller tok vi feil i går? Vi merker oss at kabalen legges på Valle – og det gleder oss? Er tirsdagen etter en ferie jævligere en mandagen? Matematikk og sånt En lærer i redaksjonen mener at vi ikke er inne i det nye tiåret før vi skriver 2011. Han tilhører sannsynligvis den … Fortsett å lese «Dagboka tirsdag 5. januar 2010»

Har tiåret starta eller tok vi feil i går? Vi merker oss at kabalen legges på Valle – og det gleder oss? Er tirsdagen etter en ferie jævligere en mandagen?

Matematikk og sånt
En lærer i redaksjonen mener at vi ikke er inne i det nye tiåret før vi skriver 2011. Han tilhører sannsynligvis den gruppen av mennesker som mente at årtusenskiftet kom da vi gikk fra 2000 til 2001 og ikke da vi bikka fra 1999 til 2000. Vel vi kan ikke si annet enn at det er ikke rart at vi ligger på plass 24 i matematikkkunnskap på den forrige PISA-undersøkelsen når lærerstanden ikke har lært seg å telle.

Poenget til de som mener at vi ikke er inne i det nye tiåret nå som vi skriver 2010 er at man teller jo ikke med tallet null. Man sier en, to, tre, fire – ikke sant? Jepp, det er riktig, men det er når man begynner på NULL. Vi er da for svarte ikke tilbake til Betlehem og stallen der Jesus ble født er vi vel? Nei. Vi var i 2009 som faktisk var det TIENDE året etter årtusenskiftet, vi er nå inne i 2010 som er det ELLEVTE året etter år 2000.

Hvor vanskelig kan det være? Så vi opprettholder vår påstand om at vi er inne i det andre tiåret i dette årtusenet, og har du argumenter som skulle tilsi at vi tar feil kan du sende dem til kontakt_oss@vpn.no. Send gjerne med et bilde av deg selv og en kopi av karakterutskriften din fra grunnskolen evt. videregående og høyere utdanning hvis du har sånt da.

Kabalen
Så var hverdagen her for godt betalte fotballbein på Oslos østkant. Vi er det eneste topplaget i Oslo i år – vi har vel egentlig vært det hele tida selv om vi har hatt en liten sofabikkje gneldrende rundt beina siden 2001-sesongen. Gutta med pannebånd, striper i håret og barberte nøtter spiller i Adeccoligaen i 2010, og vi antar at det blir et opphold som varer noen år.

For vår egen del så melder klubben at Erik Hagen er i gang med trening etter hofteoperasjonen i fjor høst.Hagen trener lett, og sier til VIF-media at han fortsatt har smerter etter operasjonen. Vi har alltid beundret Panzer for hans innsats for klubben, forrige sesong spilte han med en hofteskade som i værste fall kunne endt karrieren hans for godt og sendt han inn i samme behandlingskø som de som får skifta hoftene sine står i. Jepp, du kødder ikke med hoftene dine for lenge uten at det får konsekvenser. Vi håper at Hagen kommer tilbake i samme form som den han hadde før han dro til Russland.

Martin Andresen er jo kortspiller. Bridge er hans pasjon. Et spill der man «snakker» i kortene med koder og annet rart som menigmann ikke skjønner stort av. Vel. Martin legger kabal for tida. Og derfor har han funnet ut at Kristoffer Hæstad er årets kaptein.

Jepp, sier vi. Ingen bombe, ingen overraskelse. Doffen er en bra mann, og en spiller som alltid gir 100% på trening og på kamp. Til VIF-TV sier Doffen at han ser på det som en ære å bli utnevnt til kaptein.

De neste kortene Martin legger fram er Frode Larsen og Gudmund Taksdal Kongshavn. Førstnevnte var utleid til Moss i fjor, mens Gudmund var tredjekeeper og fast på rekruttlaget i samme sesong. Han fikk en kamp i Troy Perkins’ fraværsperiode. Debuten kunne vært bedre, eller rettere sagt resultatet var ikke mye å rope hurra for – Gudmund gjorde sakene sine bra han.

Poenget til Martin er at dette er to unge spillere som begge står fast på U-19 og U-21-landslagene og at Vålerenga ønsker å satse på dem. Det betyr at Øyvind Bolthof er på vei ut. Ett år før konrtakten hans går ut. Noe mer dramatikk er det ikke i denne saken. Og det er vel like greit for Bolthof at han nå kan gå videre, og kanskje bli en viktig brikke i en annen klubb. Vi ønsker han i alle fall lykke til på den videre ferden og takker for de 11 åra han har vært i Vålerenga.

Mandag vs. tirsdag
Noen hadde det tøft i går. Det var mandag etter ferien, det var kaldt og det var mørkt da man dro på jobb og mørkt da man kom hjem. Men man var i alle fall uthvilt etter mange ekstra fridager. Tirsdagen derimot er helt jævlig. Sjokket over at man må stå opp enda en dag til kulde, snø og tussmørket er så stort at man bare får lyst til å snu ryggen til og gi faen i alt og alle.

Vålerenga i dag
Les vår sak om juniorstallen og ta en titt på saken fra vår Afrikakorrespondent i samme slengen.

Les også:
– Flere kan få Adeccoligakamper i 2010. 
På alle verdens kontinent…

Legg igjen en kommentar