Dagboka mandag 21. desember 2009

Så stolt, så Vål’enga! Hva skal vi med hårete mål? Vi stikker finger’n i jorda og gleder oss over at det går mot lysere tider. I dag snur sola. Fra det dypeste desembermørket klokka 1747 bærer det mot lysere tider for alle, også for Vålerenga. Adventstida er snart over, men ikke ventetida. Julegaver skal pakkes … Fortsett å lese «Dagboka mandag 21. desember 2009»

Så stolt, så Vål’enga!
Hva skal vi med hårete mål?
Vi stikker finger’n i jorda og gleder oss over at det går mot lysere tider.

I dag snur sola. Fra det dypeste desembermørket klokka 1747 bærer det mot lysere tider for alle, også for Vålerenga. Adventstida er snart over, men ikke ventetida. Julegaver skal pakkes ut og byttes, nyttårsraketter smugles og iskalde treningskamper spilles før sesongen endelig en gang er over oss.

Hvilken sesong? Den sesongen Vålerenga er best i Norden, eller den der vi er unike i Europa?

Det har vært raljert mye med målsetningene som ble utbasunert da team Martin feide inn på Valle for to år siden. Vi venter på reviderte utgaver tilpasset den virkeligheten Vålerenga egentlig befinner seg i.

For tre og en halv måned siden sa styreleder i Vålerenga, Odd Skarheim, dette til Dagboka:

– Det er ingen tvil om vi må rydde plass på gravlunden til noen av de langsiktige målsettingene våre. Samtidig må det meisles ut nye mål. På generelt grunnlag kan jeg si at mål henger nøye sammen med økonomi og at Vålerenga Fotball som mange andre klubber må redusere kostnadsbasen sin. Dette er et viktig arbeid som får sterkt fokus fremover.

Etter det har det vært temmelig stille på målfronten, men i forrige uke leste vi i Nettavisen at det hadde skjedd noe med visjonene på Valle. Slagordet Ledende i Norden – Unike i Europa er byttet ut med Pål Breens mer jordnære Bærekraftig økonomi – Topp 4

Dette betyr på ingen måte at målsetningen Unike i Europa er fjernet. Den har med holdninger og breddevirksomhet å gjøre. Men de sportslige målsetningene er barbert fra Ledende i Norden til en blodfattig fjerdeplass i Norge. Kanskje ikke mye å være stolte av, men etter en prat med Odd Skarheim fikk vi en påminnelse om nettopp det: Stolthet!

Styrelederen vår hadde dette å si når vi spurte ham om målsetninger for kommende sesonger:

– Tiden er ikke inne for å markedsføre hårete mål. Jeg tror heller på at det skal jobbes knallhardt på baksiden for å oppnå gode resultater. Når det er sagt behøver vi ikke en strategiprosess for å fastslå at Vålerenga alltid skal ha som mål å være i toppen av norsk fotball. Alltid! Men vi skal heller ikke legge oss ned og dø eller synke inn i depresjoner hvis ikke resultatene er strålende. Vi må bli flinkere til å få folk til føle stolthet over andre ting enn bare plassering på tabellen. I 2009 har Vålerenga desidert flest spilleminutter med unge spillere i Tippe- og Adeccoligaen kombinert. Vi har i flere år hatt klart flest spillere på aldersbestemte landslag. I år har vi hatt tolv. Den som hører hva statsminister Stoltenberg uttaler om viktigheten av Vålerengas arbeid mot rasisme – får tårer i øynene. For å nevne noen av de mange tingene å være stolte over. Dessuten vil jeg benytte anledningen til å anmode folk om å kontakte alle de kjenner som tipper å donere grasrotandelen sin Vålerenga Fotball før nyttår. Dette betyr uendelig mye for bredden. Også på grasrotandelen er vi foreløpig best i Norge – men det er potensiale til å øke dette betydelig.

Så målsetningene til Vålerenga blir altså noe sånt som dette:

Gode sportslige resultater, pluss i regnskapet og bygge stolthet på mange områder!

Vålerenga i dag
Sjappa har julegavene du ikke har somla deg til å ha kjøpt!

Les også:
Del 1 – Mest Verdifulle Spiller 
Del 2 – Mest Verdifulle Spiller

Legg igjen en kommentar