Dagboka mandag 14. desember 2009

Vålerenga har ingen penger til spillerkjøp, mens en gammel helt både på og av banen har opptil flere tilbud å forholde seg til. Smalhans Det kommer vel neppe som noen bombe, men Vålerenga har ikke all verdens midler til spillerkjøp neste år. Det vil si ingen midler i det hele tatt. I lørdagens VG forteller … Fortsett å lese «Dagboka mandag 14. desember 2009»

Vålerenga har ingen penger til spillerkjøp, mens en gammel helt både på og av banen har opptil flere tilbud å forholde seg til.

Smalhans

Det kommer vel neppe som noen bombe, men Vålerenga har ikke all verdens midler til spillerkjøp neste år. Det vil si ingen midler i det hele tatt. I lørdagens VG forteller Truls Haakonsen at klubben ikke kan skaffe nye spillere før noen av de gamle forsvinner.

– Vi er avhengig av salg før vi kan kjøpe. Vi er i markedet, men er nødt til å se på kostnadssiden, sier Haakonsen til VG Nett.

Det er jo ikke helt klart hva «vi er i markedet betyr» – window shopping kanskje?, vi tolker det heller dithen at klubben satser på å kvitte seg med lønnsutgifter ganske snart. Og hvorfor da ikke begynne på toppen?

– Martin Andresen er på ferie for øyeblikket, men det er ikke så lenge før det blir avklart rundt hans situasjon, fortsetter Haakonsen i VG. Om Martin slutter som spiller blir det kanskje nok penger til overs til et interessant kjøp eller to. Ellers spekulerer avisen i om det muligens er bosmanspillerne Freddy dos Santos eller Jarl André Storbæk som er på vei ut.

Freddy sier på sin side at han er optimistisk med tanke på en sesong til i klubben.

Fra Jarl André Storbæk har vi ikke noe.

Den som lever får se.

Gamle helter

Og så leser vi med interesse at Kjetil Rekdal gjerne ville knytte til seg David Brocken som en del av trenerteamet i Ålesund. David Brocken på sin side takker nei, han vil gjerne fortsette i jobben som sportslig leder for Frigg.

Frigg skal nemlig prøve å fylle den økologiske nisjen som Lyn holder på å forlate og atter igjen innta en posisjon som en av Oslos toppklubber innen 2014. Og den utiklingen vil Brocken gjerne være med på.

– Han skal ha ansvaret for Frigg-akademiet og være treningskoordinator for ungdomsavdelingen. Han skal i tillegg være en ressurs for a-laget, tiltrekke oss talenter fra andre klubber, samt kultivere våre egne spillere som vil satse, forteller styreleder i Frigg, Erling Fossen, til VG Nett.

Les også:
Dagboka fredag 11. desember 2009

Legg igjen en kommentar