Dagboka tirsdag 8. desember 2009

Vi lovte det i går, og vi holder hva vi lover. Her kommer den første delen av gjennomgangen av 2009-sesongen, sett med VPNske øyne. Hvilke kamper tapte vi med glans, hvilke vant vi uten at noen trodde at det ville skje, og hva hadde skjedd bare ballen hadde trillet litt mer i vår retning. VPN … Fortsett å lese «Dagboka tirsdag 8. desember 2009»

Vi lovte det i går, og vi holder hva vi lover. Her kommer den første delen av gjennomgangen av 2009-sesongen, sett med VPNske øyne.

Hvilke kamper tapte vi med glans, hvilke vant vi uten at noen trodde at det ville skje, og hva hadde skjedd bare ballen hadde trillet litt mer i vår retning. VPN serverer deg herved en slags ”rettferdig” gjennomgang av 2009-sesongen. Dette er første del, og den tar for deg sesongens sju første kamper.

1: Borte mot Rosenborg – et gufs fra fortida

I første kamp møtte vi Rosenborg borte. Kampen ga vel egentlig bud om hva som skulle komme. Vi tapte 3-0 mot årets suverene seriemestere. Kampen var en påminnelse om de fleste kampene vi har spilt der oppe mot overmakta. I gamle dager var vi glade om vi klarte uavgjort mot Rosenborg, så snudde ting for noen år siden (hvem husker vel ikke nedsablingen i 2004) og nå er alt på plass igjen.

Konklusjon: Rosenborg vinner fortjent, vi hadde ikke mange sjanser og kampen gjorde oss oppmerksomme på det faktum at forsvaret vårt ikke var med på notene.

Resultat: 3-0
Antall poeng: 0
Burde hatt: 0
Faktisk total: 0
Vurdert total: 0

2: Hjemme mot Rekdals (reserve)menn

Første hjemmekamp mot en gammel helt , og det som etter hvert har blitt omtalt som ”Vålerenga Rejects”. Vi presser, kjører kampen, presser på og scorer, men glipper noen minutter senere. Og derfra og inn handler det meste om forspilte sjanser, uthaling av tid og et Aafk som jubler for sine første poeng borte mot Vålerenga noensinne.

Konklusjon: Vi burde ha vunnet, men vi spiller ikke bedre enn dette. Hadde vi klart å omsette flere av initiativene fra våre nye spillere hadde det blitt tre poeng. Denne kampen viser at mange har hatt rett i at forsvaret ikke er så bra som det burde ha vært.

Resultat: 1-1
Antall poeng: 1
Burde hatt: 1
Faktisk total: 1
Vurdert total: 1

3: Hjemme mot Tromsø – er vi et bånnlag?

Det skal ikke være mulig å bli så til de grader rundspilt av Tromsø. Greit nok at Tromsø – i motsetning til oss – hadde klart å prikke inn formen til seriestart, og at de har hatt et godt tak på oss de siste årene, men dette? Fy faen, sa sidemannen, vi er jo faen meg et bånnlag… igjen.

Konklusjon: Vi framstår som hodeløse høns, ingen struktur og selvfølgelig så scorer Lars-Iver Strand på laget som eier han for laget han kom fra, som leier han. Spørsmålet er om det er noen på laget som har fått med seg at sesongen er i gang.

Resultat: 2-4
Antall poeng: 0
Burde hatt: 0
Faktisk total: 1
Vurdert total: 1

4: Borte mot LSK – årets første 3 poeng smaker bedre en noensinne

Med kniven på strupen begynner gutta å skjønne alvoret. Innstillinga fra kampen mot fiskepakket er borte, nå er det fullt trøkk, guts og fight i hver eneste situasjon. At LSK er ræva spiller ingen rolle, dette er en kamp som må vinnes – med alle midler om nødvendig. Mos viser hva han er god for, og det på samme måte ”i samme kamp” som Moa gjorde i forrige sesong.

Konklusjon: Om Vålerenga er Up Shit Creek, så står LSK der allerede med møkka godt opp til øra. Å slå erkerivalen er digg, men i bakhodet kverner spørsmåla.

Resultat: 1-2
Antall poeng: 3
Burde hatt: 3
Faktisk total: 4
Vurdert total: 4

5: Hjemme mot Brann – berg-og-dal-bane-enga fortsetter sesongen

Etter kampen på Åråsen regnet vi med at spillerne hadde skjønt at serien var i gang. Mot Brann ble vi litt usikre. Prestasjonene i kampen varierte fra glimrende til fullstendig tragisk, og det innenfor en enkelt ballveksling. Seks syv geniale trekk, så brytes tempoet av en håpløs støttepasning, et innlegg uten mål og mening eller rett og slett at man mister ballen til motstanderen.

I sluttminuttene blir vi snytt for straffe, men vi kan ikke si at vi fortjente å vinne denne kampen – heller.

Konklusjon: Med så variable prestasjoner på banen skjønte vel de fleste at dette kom til å bli en reprise på 2008-sesongen. Noen spillere ser ut til å ha skjønt alvoret, men kollektivet Vålerenga er ikke på banen.

Resultat: 1-1
Antall poeng: 1
Burde hatt: 1
Faktisk total: 5
Vurdert total: 5

6: Borte mot Odd Grendland – Knokkelfotball x 45 x 2 og exit for Panzer

Jeg tror du står og sover var det en som sang på kamp en gang. Og for vår del ser det ut som om noen hypnotiserer spillerne i deler av kampen. Om det var det blendene angrepsspillet til Odd Grenland (som om det noensinne kunne vært tilfelle) , eller om det var redsel for han store svære med det røde håret vites ikke. Arni Gautur Arason står en god kamp og tar unna det lille som kommer fra hans tidligere lagkamerater. Perkins redder poenget ved å redde straffe fra Bentley.

Konklusjon: Vi er ikke et topplag. Vi er et lag som ikke presterer i nærheten av det vi må, skal i opp blant de tre-fire beste laga i Norge. Noen må gjøre noe, men hvem denne noen er, er det få som helt har taket på.

Resultat: 2-2
Antall poeng: 1
Burde hatt: 0
Faktisk total: 6
Vurdert total: 5

7: Hjemme mot Start – Verdiløse menn

Vi har problemer, kjempeproblemer. Noens hoder bør serveres på fat. Vi blir rundspilt av Myggen og Bolanos. Vi taper fortjent mot et giftig og velspillende Start.

Konklusjon: Hallo, er det noen hjemme?

Resultat: 2-3
Antall poeng: 0
Burde hatt: 0
Faktisk total: 6
Vurdert total: 5

Vi fortsetter med de neste 8 kampene i morgen. Så får vi se om det kan bli noe bedre når vi skal møte formlaget Molde for første gang i år.

Har du synspunkter på denne gjennomgangen så kan du diskutere den i forumet under denne tråden.

Legg igjen en kommentar