Dagboka torsdag 3. desember 2009

En markedsorientert dagbok uten mye nytt om Vålerenga, men desto mer om bønder. Overgangsmarkedet Det er taust som graven på Valle. Ikke et pip om hvem som kommer og hvem som går. Kommer noen av Vålerengas utleide tilbake? Én ting er dessverre dønn sikkert: Vålerengas innleide Andreas Nordvik spiller helt sikkert i RBK neste år. … Fortsett å lese «Dagboka torsdag 3. desember 2009»

En markedsorientert dagbok uten mye nytt om Vålerenga, men desto mer om bønder.

Overgangsmarkedet
Det er taust som graven på Valle. Ikke et pip om hvem som kommer og hvem som går. Kommer noen av Vålerengas utleide tilbake? Én ting er dessverre dønn sikkert: Vålerengas innleide Andreas Nordvik spiller helt sikkert i RBK neste år.

– Han er Rosenborg-spiller igjen når vinduet åpner, slår Erik Hoftun fast overfor rbkweb.no seint i går kveld.

Det har vært spekulert i at Vålerenga ønsket å forlenge det vellykkede samarbeidet med Nordvik, men RBK signaliserte tidlig at den anvendelige Nardo-karen var ønsket tilbake for å konkurrere om alle plasser i forsvaret, skrives det på Rosenborg-weben.

Synd, sier vi. Hva Nordvik selv sier, sies det ikke noe om. Vi tipper han ikke syns dette er helt festlig. Han liker Vålerenga og Vålerenga liker ham. Går det an å håpe at dette kun er løse rykter?

TV-fotball-markedet
I følge VG.no tirsdag vil leserne heller ha Canal+ enn TV2 til å sende Premier League. Programleder Dag Solheim i Canal+ har tirret opp TV2 med disse uttalelsene:

– Jeg må si at TV 2 har gjort en fantastisk jobb for norsk fotball, men jeg liker ikke at de bruker selvutnevnte eksperter for å lage mitraljøse- og revolverjournalistikk, der man skal finne syndebukker hele tiden. Det er min mening. Hadde vi gjort noe slikt i Premier League, ville vi lagt oss på et nivå der vi ikke har troverdighet. Sånn sett er det annerledes å forvalte rettighetten til en nasjonal liga, i forhold til Premier League.

På spørsmål om hva kanalen gjør annerledes enn TV2, svarer han med et eksempel:

– Det er viktig å speile fotballens mange ansikter. Men øverst står alltid ordet respekt. Respekt for dommerne, spillerne, trenerne og publikum. Vi kan godt ha en dommer i studio uten at han må forklare hvorfor han gjorde feil. Han kan forklare hvordan det er å være dommer.

Fotballsjefen i TV2, Vegard Jansen Hagen, er forbanna og svarer:

– Dag Solheim har sittet så lenge på en gourmetrestaurant at han nå tror det er han selv som er attraksjonen. Men å ha eiere som kjøper attraktive rettigheter betyr ikke at de forvaltes godt. I tillegg ser det ikke ut til å være spesielt sunt for selvbildet heller.

– Etter en såkalt supersøndag der El Clasico ble kommentert fra et bøttekott i Oslo kunne det være fristende å dissekere Canal plus-produktet ytterligere.

Vi sier som så at Barcelona-Real Madrid ikke hadde blitt en bedre eller dårligere kamp og underholdningsverdien hadde ikke økt med norske kommentatorer ringside. Bøttekottet fungerte mer enn godt nok. Det er fotball som er underholdningen, ikke motsatt, som TV2 tror, at studiounderholdningen er fotball. Vi har aldri likt pauseunderholdning. Det er for bønder.

Bondens marked
Bønder har aldri hatt lett for det, og da er TV2 gode å ha. Når bønda skal ha seg litt må de ha hjelp fra TV-kanalen. Ekte bønder våger seg ikke ut i klappjakten på kjærligheten aleine, bonderomantikk i fjøs og binge hører ensomheten til, men på det store, skremmende ekteskapsmarkedet kommer bønda til kort uten fjernsynshjelp.

Hvem er så denne bonden?

forumet gir Kjellsen oss en ledetråd, en link til bondeavisa Nationen, som i en serie artikler prøver å finne svar på hvem som er bønder. I kronikken om temaet mandag, leser vi dette:

– Hva det vil si å være bonde mangler også klare kriterier – i alle fall hvis vi velger å se bort fra VIF-klanens definisjon: Alle som ikke holder med Vålerenga er bønder.

– Det er med stor glede og stolthet jeg med dette kan henvise til, og få støtte til at vi, altså Klanen, er de eneste som har en klar definisjon på begrepet bonde og bønder, sier talsmann Kjellsen

Lenger nede i artikkelen i bondeavisa stopper vi opp ved dette:

– Bonde er ingen beskyttet tittel. Forståelsen av dette har med ujevne mellomrom vært omdiskutert, mindre i dag enn før. Bonde versus småbruker i et klasseperspektiv hører historien til. Men om en bonde må produsere mat som skal selges til meieri eller slakteri, eller om en bonde også kan produsere tjenester for besøkende kunder, er derimot en moderne variant av begrepskampen.

bondekalender_traktorvask_medium Det er advent-og kalendertid. Tidenes beste Julekalender var lagt til bondelandet der Olaf produserte poteter. Bønda i Europa driver det vesentlig lenger, og i Østerrike produserer bondelaget bondekalendere som viser tjenesteproduksjon på mange plan for besøkende bondegårdskunder. Eksempelvis traktorvask der traktorbonden fra juni 2008 er veldig tjenesteivrig. I følge Nationen lover bønda å blekke opp en tilsvarende norsk bondekalender. Vi gruer oss.

Vålerenga i dag
Vålerenga-Storhamar Dragons på Jordal klokka 1830

Legg igjen en kommentar