Dagboka onsdag 25. november 2009

– Du skal ikke dømme! Matteus 7.1-5, likevel er det høysesong for bedømming. Kall det gjerne selvransaking eller vurdering, evaluering er nok det mest moteriktige ordet. Dagboka er full av det og annet rør. Tjueni dager til jul. De ivrigste står klar med grønnsåpe mens dårligere planleggere kaver med sparkel. Optimistene, som også tar mål … Fortsett å lese «Dagboka onsdag 25. november 2009»

– Du skal ikke dømme! Matteus 7.1-5, likevel er det høysesong for bedømming. Kall det gjerne selvransaking eller vurdering, evaluering er nok det mest moteriktige ordet. Dagboka er full av det og annet rør.

Tjueni dager til jul. De ivrigste står klar med grønnsåpe mens dårligere planleggere kaver med sparkel. Optimistene, som også tar mål av seg å bli ferdig til jul, rører betong eller det som verre er, de fjerner den gamle. Avløpsrør ryker, dritten skvetter og det eneste lyset i mørket er glimtet av nabokjerringa gjennom det lite planlagte hølet i veggen til badet hennes. Alt e bærre lækkert til jeg oppdager innsiden av medaljene: flytende gull og fast bronse som tyter ut over golvflaten jeg visstnok skal dekke ferdig med oppvarma fliser før jula ringer inn. Alt er bare rør. Dette skulle jeg ha tenkt på før. Hadde jeg evaluert forrige jul da kjøkkenet var ferdig akkurat i tide til å få ribba halvstekt, kunne de verste av årets plager vært unngått. Jula som kommer er bare å glemme, men bare vent til neste år, da skal jeg fikse sakene. Planlegginga starter nå. Det er tid for evaluering, kall det gjerne selvransakelse eller fingern i jorda om du vil.

Peter Mueller har stukket sin siste fucking langfinger i lufta på vekslingssida. To indre og vekk me’n. All skøytesport uten kølle er diskriminerende, syns nå jeg, de få gjenlevende i norsk skøytesport burde tre seg på et par staver og forsvinne langt inn i granskauen der’em hører hjemme. Ikke bite seg fast på Valle og forsinke framdriften i det som skal være vårt. Jeg ser ikke noe som helst positivt unikt i kombien Vålerengastadion og skøytehall som det planlegges litt rundt nå. Skøytesporten har til de grader gått på raua på glattisen, så eneste riktige konsekvens av evaluering i global oppvarmingsånd, må være å legge ned hele dritten.

Snøen smelter og kunstgresset gror. Skiløperne har evaluert stoda og skjønner at de må gi publikum øl og underholdning for å trekke folk til kjedelige, forutsigbare skirenn. Fotballfolket evaluerer sitt eget synkende tilskuertall, men har ikke tatt ølet helt på alvor. Litt pausefyll kunne saktens vært forlokkende, men vi får glede oss over at det i hvert fall ikke satses overdrevent sterkt på videreutvikling av meningsløs pauseunderholdning.

Trenere evalueres, veies og finnes for lette. Bortsett fra Keiko som er funnet for tung å svelge for Fredrikstad-spillerne som ikke var villige til lønnskutt for å bedre klubbøkonomien tidligere i år, men som nå gladelig kutter 10 prosent bare de blir kvitt Nordlie.

Hva så med publikum? Noen som evaluerer dem? Neida, neida, neida! Noen som evaluerer seg sjæl? Jadda, jadda , jadda! Klanen er unik i supportersammenheng og har for lengst satt i gang selvransakingen.

– Det er meninga at dette skal være en bred og samlende prosess der vi ikke er redd for å ta alle konflikter og interne kontroverser på alvor, skriver Klansstyret på sidene sine.

Prosessen som er startet nå skal være ferdig til årsmøtet i mars. Les mer om hva og hvordan her på klanen.no

KWR – Klanens Web Radio – har også vært i tenkeboksen. Her kan du lese hvordan den evalueringen falt ut. Dommerhets er ute, skal vi tro ishockeyfolket vårt. Om dette får ringvirkninger og overføres fra isparketten til den nye Ullevål-matta (den gamle ble evaluert i grus) blir det lite dommerjævler som følger i Svein-Erik Edvartsens tragiske fotspor neste sesong.

Alle går seg selv etter i sømmene. Hva så med VPN? Kan det forventes liknende selvjustis i våre kretser? Neppe. Ikke det at vi mangler selvinnsikt, men det er så fordømt vanskelig å få samlet gjengen. Dét er ulempen med å være anonym, ingen veit hvem som skal innkalles til evalueringsmøte. Vi får nøye oss med å tolke stjernetegnene fra leserne. Til nå er ingen blitt stemt ut, men fortsetter dagbøkene å være like lite Vålerengarelaterte som i dag, er jeg redd det spøker for en og annen stakkar.

Vålerenga i dag
Evaluer sportskunnskapene dine på Bohemen klokka 18

Les også:

Ære være Vålerenga. Håper jeg.

Legg igjen en kommentar