Dagboka tirsdag 24. november 2009

Det er egentlig bare ett spørsmål som betyr noe om dagen, hva skjer egentlig i Vålerenga i 2010? Ellers krydrer vi med en solid avsporing knyttet til nyhetsbildet. Hva skjer? Du lurer på det, Martin lurer, alle som bryr seg lurer. Hvilke midler får vi å rutte med i 2010? En ting er hva som … Fortsett å lese «Dagboka tirsdag 24. november 2009»

Det er egentlig bare ett spørsmål som betyr noe om dagen, hva skjer egentlig i Vålerenga i 2010? Ellers krydrer vi med en solid avsporing knyttet til nyhetsbildet.

Hva skjer?
Du lurer på det, Martin lurer, alle som bryr seg lurer. Hvilke midler får vi å rutte med i 2010? En ting er hva som følger av budsjettene, en annen ting er om vi kan regne med å få – og eventuelt ønsker velkommen – spillerkjøp gjennom eksterne investorer. Det som er signalisert er at vi ønsker å styrke forsvaret vårt, og det vi ser etter skal være en ny venstreback. Vi får aldri vite hvor mye klubben faktisk har til disposisjon, rett og slett fordi det er dumt å si hvor mye penger du kan tenke deg å bruke når du skal ut å prute etterpå. Det overlater alt til spekulasjoner, herlig er det.

Hva har skjedd?
Skøytesporten mista meg og sikkert mange andre da de dytta på oss kvinnene som en del av skøytestevnene. Mens vi tidigere har kosa oss med noen få buljongpar, har kvinnenes inntog gjort om stevnene til en endeløs rekke buljongpar med kun to til tre spennende par per distanse. Skøytesporten har imidlertid gjort seg spennende igjen de siste dagene, alle har nemlig en mening pm Peter Mueller og hva han sa til en kvinnelig skøyteløper. Den ene leiren mener det er nærmest overgrepslignende uttalelser, mens ande hevder det er slikt man må tåle i et idrettsmiljø. Dagboka har bare en mening, og det er at vi må få vite hva som ble sagt så folket kan gjøre opp sin mening. Nå blir det bare spekulasjoner.

På den annen side, spekulasjoner er underholdende det også:

Dagens dagbok mener på generelt grunnlag at avskjed av en skøytetrener vil være helt uriktig etter uttalelser av typen:

”Hold kjeft du a, du er så feit at du har tellekanter i trikoten”

”Ta deg sammen klumpen, tar du hvileskjær går du rett gjennom isen”

”Hadde han som fant opp skøytetrikoten sett deg ville alle fortsatt gått i strikkagenser og ledige langbukser”

”Når jeg holder opp en finger på langsida så er det ikke for at du skal tre deg på, det er fordi du ligger ett tidel bak”

Dette er ting menn kan finne på å slenge etter hverandre, ting vi ler av og tåler.
Litt rart det der med kvinner og idrett, først skal de inn i alle idretter og behandles likt med menn, de skal hoppe i like store bakker, ha konkurransene sine i samme stevne, det er først når de er helt inne de skal behandles annerledes og tas hensyn til. Ser du for deg en kvinnelig idrettsutøver bli omtalt på TV som ”stuttkjukka”, nei makan!

Vel, det var dagens store avsporing,

Vålerenga i dag

Er du i godt humør så kos deg, er du i dårlig humør , la det gå ut over noen.


Legg igjen en kommentar