Ære være Vålerenga. Håper jeg.

Spillere uten verdighet. Det skjedde igjen. Enda en spiller som opptrådde totalt uten verdighet. Thierry Henry som handser Frankrike til VM. Som Scheie fikk jeg ikke sove etter det. Nei, jeg er ikke irsk, det var bare så fryktelig feigt og æreløst. Jeg vil ikke se det hos oss. Henry er ikke den eneste uten … Fortsett å lese «Ære være Vålerenga. Håper jeg.»

Spillere uten verdighet. Det skjedde igjen. Enda en spiller som opptrådde totalt uten verdighet. Thierry Henry som handser Frankrike til VM. Som Scheie fikk jeg ikke sove etter det. Nei, jeg er ikke irsk, det var bare så fryktelig feigt og æreløst. Jeg vil ikke se det hos oss.

Henry er ikke den eneste uten verdighet. I samme kamp prøver Anelka å filme seg til straffe. Ngog gjør det samme filmtrikset for Liverpool og lykkes. Rivaldo under VM som later som om han får en ball i fleisen. Ramovic for Tromsø som «dør» fordi en moldespiller er borti fleisen hans. Sundgot som handser ballen i mål under flere kamper. For lenge siden: Fostervold som kaster seg når man berører han. Thioune fra Molde som faller som en sekk da Nordvik legger henda på han.

Jeg kunne fortsatt lenge. Så mange av dagens fotballspillere er uten verdighet. Som mye annet som er galt med i fotballen henger dette sammen med penger. Store kamper, store penger, behovet for å vinne uansett hvordan. Fotballens fantastisk viktige posisjon for så mange har gjort det hele så stort at begreper som ære og stolthet er i ferd med å forsvinne. Som fotballsupporter er jeg nå lei av det som skjer. Helt og holdent.

Hva kan vi gjøre med dette? Ikke så mye totalt sett, er jeg redd. Men i forhold til min egen klubb kan jeg gjøre noe. Jeg kan kreve at mine spillere, de jeg setter høyest, opptrår med verdighet.

For noen år siden ble jeg flau om en av våre, feks Tobias Grahn, prøvde å jukse seg til noe. Men jeg sa ikke noe, fordi jeg ville at vi skulle vinne. Uansett. Så vi bare lo det vekk, selv om det var kvalmende. Jeg var letta da han dro uansett.

Sånn er det ikke lenger.

Kjære alle dere som spiller for klubben jeg elsker: vis verdighet. Ha litt ære.

Om dere skulle prøve dere som filmende, juksende, skammelige tøyter vil jeg stemple dere nettopp som det. Akkurat som jeg hater spillere som opptrår slik i andre klubber vil jeg ikke lenger støtte dere. Jeg vil at dere skal stå på beina når noen dytter litt. Jeg vil at dere skal falle i straffefeltet kun når dere blir takla på ordentlig. Jeg vil at dere skal opptrå som menn, ikke mus.

Og viktigst av alt, jeg vil at dere skal opptrå slik at dere ikke bringer skam over klubben min. Gjør dere det har dere ikke noe i Vålerenga å gjøre.
Jeg vil stå rakrygget og si: «i min klubb har spillerne verdighet».

Kjære Vålerengaspillere. Til nå har de fleste av dere ikke brakt skam på klubbens navn med slik oppførsel. La oss fortsette slik. Ha verdighet. Noe annet kan vi ikke tolerere.

Ære være Vålerenga. Håper jeg.

Les også:
Alle mann til pumpene !

Legg igjen en kommentar