Dagboka mandag 16. november 2009

Vi sikler på Raio Piiroja, melder om hockeyfeber og kommer med et par annonser. Å fiske i rørt vann Som kjent så rykket en relativt godt kjent Østfoldsklubb ned i år. Dessverre så ble ikke den klubben erstattet av en noe mindre kjent Østfoldsklubb med en viss Vålerengarelevans: Hvem kan glemme at Sarpbsorg var første … Fortsett å lese «Dagboka mandag 16. november 2009»

Vi sikler på Raio Piiroja, melder om hockeyfeber og kommer med et par annonser.

Å fiske i rørt vann

Som kjent så rykket en relativt godt kjent Østfoldsklubb ned i år. Dessverre så ble ikke den klubben erstattet av en noe mindre kjent Østfoldsklubb med en viss Vålerengarelevans: Hvem kan glemme at Sarpbsorg var første motstander i jubelåret 1997 og dessuten har hatt Egil Olsen i stallen? Men derimot av vår alles fiende XXX.

Akk ja, men det var ikke det vi skulle prate om. Derimot at i og med at FFK rykket ned så er det flere rotter som forlater skipet, det vil si blir erklært uønsket i klubben. Personlig er jeg måtelig interessert i de fleste av de som er erklært uønsket/for dyre, men jeg legger merke til at Rao Piiroja har erklært ønske om å kjøpe seg ut av sin kontrakt. Det var en stor tabbe, sikkert med gode grunner på den tiden, at Vålerenga ikke sikret seg midtstopperen når klubben hadde sjansen sist gang. Men jeg kan ikke skjønne annet enn at klubben som sikrer seg Piiroja gjør et scoop, blant annet var han en av spillerene som tjente minst på FFK, mannen er meget god på hodet, er utrolig punsj som spiller og hadde en popularitet som vel var i samme divisjon som Erik Hagens.

For mange midtstoppere i Vålerenga sier du. Har du glemt årets sesong allerede?, svarer vi.

Hockey og mer

Nå leder ockey herrer og håndball herrer sine ligaer. Vålerenga hockey topper tabellen med 37 poeng, to poeng foran Sparta. Stavanger på tredjeplass vant 6-3 over fjerdeplasserte Lørenskog. Det var helgens runde, der det rapporteres om god stemning og godt trykk i et tett oppgjør på Jordal. Oppfordring er herved avsendt.

HIstorielaget

Historelaget er stadig på farta og har sendt oss følgende pressemelding:

Når en har hjertet sitt på Vålerenga, kan en ikke unngå å ha hørt om Kyter`n eller Vilhelm Holteberg Hansen. Noen husker ham som ei fyllebøtte som lå i rennesteinen etter å ha blitt kastet av trikken. Andre minnes hans glødende engasjement for å bevare gammel bebyggelse og kjempe mot fæl trafikk på Vålerenga. Atter andre husker patriotiske innlegg i Arbeiderbladet hver gang VIF skulle spille fotball – eller hockeykamp – ikke minst, innleggene han skrev om sin egen alkoholisme med advarsler til foreldre og unge om fyllas farer. Nysgjerrigheten over å finne ut mer om dette menneske ble for stor for oss historieinteresserte på Vålerenga. Vålerenga Historielag satte ned ned ei gruppe som fikk i oppdrag å samle inn nok stoff til ei bok. Denne gruppa har bestått av Bjørn Arild Gjerdalen, Even Haugseth og Marion Juliussen. Denne bokgruppa bestemte at boka skulle utgis før jul 2009, i forkant av 100-årsdagen hans i januar 2010. Og nå er boka ferdig trykket!

Det har blitt en bok full av praktfulle vers og dikt om bydelen og VIF, men også om fyll, elendighet og fengselsopphold. Det har blitt en bok full av flotte bilder og en gripende historie om en stolt Vålerengapatriot som bodde hele sitt liv i Islandsgata på Vålerenga. Les mer på www.valerenga.org

Nemlig. Hørest ut som en passende julepresang for noen og enhver spør du meg.

Mere reklame: Sjappa på nett

Nei, www.sjappa.net er ikke oppe og går riktig ennå, det tar noen dager før man får tilgang osv til å legge ut der.

Men inntil videre så bruker vi følgende link http://vaalerenga.g5.nsn.no/.

Siste! Om sesongkortsalg

Og en melding i siste liten fra Sjappa:

Pga noen tilbakemeldinger om uheldig salgstart på Vestbredden, arbeidsdag osv, har Sjappa besluttet at sesongkortsalget for Vestbredden starter lørdag 28 november kl 10:00, slik at det skal være mest mulig rettferdig for flest mulig.

Legg igjen en kommentar