Dagboka fredag 30.oktober 2009

Vålerenga reddet landslaget og Vålerenga redder seg selv. Søndag avslutter vi med Start og så starter vi på nytt. Vålerengaspillere redder landslaget Vålerenga-duoen Håvard Nielsen og Chuma Anene skåret hvert sitt mål og sendte Norge videre til mellomspillet i kvalifiseringen til G17-EM, skriver Dagsavisen. VIF-spisser herjer i Europa, skriver vif-fotball.no, Norge måtte slå vertslandet Italia … Fortsett å lese «Dagboka fredag 30.oktober 2009»

Vålerenga reddet landslaget og Vålerenga redder seg selv. Søndag avslutter vi med Start og så starter vi på nytt.

Vålerengaspillere redder landslaget
Vålerenga-duoen Håvard Nielsen og Chuma Anene skåret hvert sitt mål og sendte Norge videre til mellomspillet i kvalifiseringen til G17-EM, skriver Dagsavisen. VIF-spisser herjer i Europa, skriver vif-fotball.no, Norge måtte slå vertslandet Italia for å gå videre til neste runde i EM-kvalifiseringen for G16-landslag.

Hellas vant gruppa vår, og går sammen med Norge til neste og siste kvalifiseringsrunde i mars, mens EM arrangeres i Liechtenstein i mai. Om det da heter G17-EM fordi spillerne har blitt eldre, eller G16-EM overlater vi til Dagsavisen og flisespikkere å diskutere. Håvard fyller ikke 17 før i august, og det er sånn cirka 60% sjanse for at Chuma heller ikke er fylt 17 før finalen spilles, om dere lurte.

Vålerenga redder seg selv
Dagens gladmelding fant jeg i VG i dag: Vålerenga mot 18 millioner i minus.
Egentlig er det jo til å gråte av, men bare når en ser setningen løsrevet fra de to andre setningene i overskriften:

– Full kjøpestopp på Valle
– Nå skal det kuttes

Kjøpestopp er en nødvendig konsekvens av kostnadskutt, men det kan også sees på som tillit til spillerne vi har, tillit til ungdomslinja og tillit til Martin som tidligere i høst har sagt nei til gammelt blod utenfra, som for eksempel Winsnes som vil hjem til Trondheim.

VG skriver at eierne ikke lenger ønsker å finansiere underskuddene. 2009-budsjettet på minus 9 millioner ser ut til å bli det dobbelte, og avisen sier videre:

– Det er en helt annen verden enn da Martin Andresen, Raymond Johansen og administrerende direktør Pål Breen feiret de hundre millionene klubben skulle bruke de seks neste årene, på hotell Continental i Oslo 6. november 2007. For nå er kjøpefesten definitivt slutt. Etter bare to av de seks årene må klubben satse annerledes.

Hundre millioner brukt eller misbrukt på 2 år. Det lukter mistillit og hoderulling av sånt. Men ikke i Vålerenga. Og hva har vi egentlig å vinne på bråk nå? Vi har en ledelse som vil barbere budsjetter og gjøre et alvorlig forsøk på å sette tæring etter næring. Hvem veit, kanskje budsjettere med overskudd i nær framtid? Sånn som onklie profesjonelle bedrifter.

Sparekniven slipes og det er ikke til å unngå at det følger større eller mindre tragedier når macheten slår seg gjennom uføret. Å kutte to av tre treningsleire er småtterier, det tyngste er alltid å sparke folk. Hvor mange vil ikke Breen si noe om, men antyder omtrent 4 millioner på personal.

Pål Breen sier til VG at de nye budsjettene ikke er noe diktat fra eierne eller styret, men et forslag fra klubbens administrative ledelse.

– Vi må raskest mulig i balanse, og derfor må vi ha et realistisk budsjett i 2010. Derfor legger vi inntektsrammen på det nivået det faktisk ble i 2009, sier Breen.

Dette høres bra ut, spør du meg.

Kunne det vært verre – kunne vi vært Lyn ?
Nei, langt der i fra, men det er noen sørgelige likhetstrekk på tallsida:

Lyn mangler 4 millioner for å få lisens
Vålerenga må kutte 4 millioner på personal

Lyn manglet 17 millioner for å unngå konkurs
Vålerenga går 18 millioner minus

Lyn kutter neste års budsjett med drøyt 20 mill
Vålerenga må kutte 19 mill

Ny start
Jeg tror ikke et sterkt redusert budsjett vil rasere det sportslige for Vålerenga i neste år. Lagspill har mer med samhold å gjøre enn med penger. En ting er uforståelige digre spillerlønninger, ( i hvert fall er de ikke til å skjønne seg på for folk flest), men de store lønnsforskjellene innbyrdes kan da ikke være noe morsomt for et lag. Det kommer nok ikke til å skje så veldig mye på denne fronten nå på grunn av inngåtte avtaler og sånt, men et sted må noe starte, og det starter i 2010.

Men først skal vi banke Start.

Det er både buss-og kampbilletter igjen i Sjappa. Kr 500 for buss, 170 for kamp. Gratis tur for 2 om du har lodd nummer 3928 fra Klanslotteriet 2008. Og om du tilfeldigvis finner igjen lodd nummer 3761 fra det samme lotteriet, får du en signert Kappa-drakt.

Sjappe nett-nytt
Hva skjer med nettbutikken? Det eneste sikre er at den ikke funker. Det var en situasjon hos et datterselskap av Sjappa som har driftet nettbutikken, og siden butikken også var klar for litt fornyelse, har Sjappa valgt å stenge den.

For få dager siden ble det bestilt en nettløsning som skal fungere midlertidig. Denne nettbutikken vil ha et litt begrenset vareutvalg, men klart bedre enn ingen ting. Dette skal være på plass rundt 15.november, så nettkunder skal få handlet til jul.

Ha en god helg !

Les også:
Dagboka torsdag 29.oktober 2009

En kommentar til «Dagboka fredag 30.oktober 2009»

Legg igjen en kommentar