Dagboka tirsdag 20. oktober 2009

Nyhetstørke og dagbokskribent på vei til tannlegen, det blir en svært tynn dagbok i dag. Og hva skal den inneholde? Kampen om 4. plassen selvsagt. 4. plass? Odd tapte så det sang i går mot FFK, og dermed er Vålerenga fortsatt godt i rute mot et mindre mirakel, som i våre sinn avsluttes med Vålerenga … Fortsett å lese «Dagboka tirsdag 20. oktober 2009»

Nyhetstørke og dagbokskribent på vei til tannlegen, det blir en svært tynn dagbok i dag. Og hva skal den inneholde? Kampen om 4. plassen selvsagt.

4. plass?

Odd tapte så det sang i går mot FFK, og dermed er Vålerenga fortsatt godt i rute mot et mindre mirakel, som i våre sinn avsluttes med Vålerenga på 4. plass i serien og Moldeseier (11 mot 10 selvsagt, i 70 minutter, etter en svært omstridt dommeravgjørelse) og dermed E-cup spill gull og grønne skoger til neste år. Men veien dit – dvs til 4. plassen er selv med Oddtap fortsatt lang og kronglete.

Brann møter først Lillsetrøm borte. Det er et Lillestrømlag i en viss poengnød – Kanarifuglene kan fortsatt bekle kvalikplassen med litt innsats – og vi tipper de derfor blir vanskelige å slå. Brann tar maks et poeng der på Åråsen. Så har de Rosenborg hjemme. Vanskelig å spå, men la oss i utgangpunktet være optimister og si uavgjort. Alternativt kan vi tippe tap mot LIllestrøm og Seier mot RBK for Brann. Uansett betyr det at Vålerenga går forbi med seier i de to siste kampene – og det virker slett ikke urealistisk.

Da er det verre med Odd, for vi kan ikke forstå annet enn at de knuser både Lyn hjemme og Bodø/Glimt borte. Den siste kampen hadde kanskje vært spennende om Bodø/Glimt hadde noe å spille for, men det har de vel ikke?

Vålerenga møter Sandefjord hjemme søndag – alt annet enn seier der er både sensasjon og skandale. Så er det Start borte i sesongavslutningen. Det er også en kamp som burde kunne vinnes, selv om den er vanskeligere å spå.

Med andre ord så må det alvorlig snubling til fra Odds side om rettferdigheten skal skje. I tillegg må Vålerenga ta rekord i antall seire på rad. Men som skrevet i går: Større undre har skjedd før.

Forøvrig så anbefaler vi også Arild Rønsens bloggsynsing i samme sak og ærend. Du finner det via de offisielle sidene.

Amin og Harmeet

Et par av unggutta fikk sole seg i glansen av lagets framgang de siste par ukene på Christian Strands program i går kveld. Temaet var Vålerengas vellykkede ungdomssatsning. Jeg pleier å syntes sånt er pinlig, men begge to samt spillerutivkler Andrea Loberto, kom hederlig fra det og presenterte Vålerenga på en svært sympatisk måte.

Les også:
Dagboka mandag 19. oktober

Legg igjen en kommentar