Dagboka mandag 19. oktober 2009

Lutter smil her i gården etter at Vålerenga tok skalpen på Brann, og det på best tenkelig sett med seiersmål i siste minutt. Vålerenga har dermed heng på Brann og Odd i kampen om 4. plassen, som muligens kan gi E-cup spill nesete år. Slik ja! Brann åpnet i meget høyt tempo og med meget … Fortsett å lese «Dagboka mandag 19. oktober 2009»

Lutter smil her i gården etter at Vålerenga tok skalpen på Brann, og det på best tenkelig sett med seiersmål i siste minutt. Vålerenga har dermed heng på Brann og Odd i kampen om 4. plassen, som muligens kan gi E-cup spill nesete år.

Slik ja!

Brann åpnet i meget høyt tempo og med meget høyt press og i de første 10 minuttene det så ut som om Vålerenga kom til å bli blåst av banen. Spesielt siden Vålerengas backer og midtbane syntes ute av stand til å send en fornuftig pasning framover. Istedet måtte vi se den ene livsfarlige tversoverpasningen etter den andre havne i Brannbein. Heldigvis greide Brannspillerene knapt å stokke beina foran mål, og Vålerenga fikk tid til å justere spillet. Og dermed var det Harmeet massivt forbedret Singh og Luton hva faen har skjedd med ham i Danmark Shelton show. Og Brannlaget er plutselig forvandlet til hodeløse høns.

Synd at Morten Berre ikke får presset inn 2-0 mens Vålerenga eier kampen. På den annen side så var det ekstra deilig å se Bengt Sæternes sette inn seiersmålet i det 89. minutt. Det er nok på tide å tilgi mannen for de fire målene han satt mot Vålerenga i 2007.

Heller i hovedpersonen var misfornøyd:

– I år har jeg vært mindre skadefri enn før, og jeg har fått lov å stå over treningsøkter med laget om jeg har vært sliten. I stedet har jeg fått trent alternativt. Det har gitt meg mer overskudd, som har resultert i flere mål, sier Sæternes til VG.

Mens Morten Berre kommer med dagens morsomste samme sted

– Jeg er ingen god hodespiller, og jeg prøvde å heade den på mål. Nå er jeg glad for at jeg ikke traff med headingen.

Ellers kan en knapt skryte av innsatsen til Bengt, undertegnede (eh, kanskje ikke) telte 1 – en – slapp avslutning på mål og ellers usynlighet i resten av kampen.

– Det er alltid kjekt å vinne i Bergen, og Bengt har fått en ny vår i år. Han har holdt seg skadefri, og når han scorer i en av sine svakeste kamper i år må det bli bra, sier Andresen, også han til VG. Som skriver at kampen ikke var noen festforestilling. De var tydeligvis ikke innom Bohemen, for der var det full fest i anledning kampen.

Harmeet

En av dem som var synlig gjennom hele kampen var Harmeet Singh som fortsatte sin bratt stigende formkurve i denne kampen. Det har aldri vært noen tvil om at gutten har hatt talent, men vi skeptikere har allikevel syntes at han har virket litt veik og litt lite bestemt i avgjørende situasjoner. Det ser det ut som om 18-åringen er i ferd med å legge bak seg, og i går var han høyt og lavt. Også Martin Andresen skryter

– Harmeet er et kjempestort talent som nesten kunne spilt i hvilken som helst liga. Han har all tid foran seg og er allerede en av de beste midtbanespillerne i Norge. Han er en av spillerne man håper skal være med i startoppstillingen og vil sikkert få sin sjanse på landslaget en gang, sier han i Dagbladet. Og fortsetter med å si at han knapt greier å få tilbake plassen sin på midtbanen i konkurranse med Singh.

-Jeg kan ikke utkonkurrere ham. Ikke en sjanse.

Takk og pris så har Singh fortsatt ikke tatt av.

-Ambisjonene vil jeg holde for meg selv foreløpig, men det er klart at jeg vil ut på sikt. Det er trening igjen på mandag og jeg vil ikke at gode kamper skal være en hvilepute. Derfor må jeg bare få jobbe videre i fred og ro. Det er veldig positivt at en tidligere landslagskaptein sier sånn og jeg er takknemmelig for det. Men nå må jeg få jobbe i fred og ro videre og snakk om landslag er alt for tidlig for meg. Det blir litt mye press med slikt prat så jeg må få tid til å utvikle meg.

Forsett slik sier vi, framgangen kan frosvinne før du aner det dersom du begynner å tro at du er stjerne før du virkelig er det.

Status

Med seier så styrket Vålerenga 6. plassen sin – men hvem bryr seg om det? – mye viktigere at laget nå ligger kun 3 poeng bak Brann på 4. plass. Dersom Odd snubler, om enn bare litt, i dag mot FFK, så er 4. plassen en reell mulighet. Selv om Vålerengas dårlige målforskjell gjør at man nok må slå de to andre klubben med 4 poeng på de to siste runde. Da ligger veien til Europa åpen dersom Molde slår Aalesund i cupen. Og det burde jo være greit dersom AAFK får en mann utvist, Molde er uten tvil Norges beste lag i spille 11 mot 10.

Større undere har skjedd før, så sesongen er langt fra over.

Ballong

Thomas Larsen, også kjent som Ballong etter at han hadde ansvaret for ballongtifoen til kampen mot Chelsea på Stamford Bridge, og hans utkårede ble foreldre for første gang nå sist lørdag til svær jævel på ca 4,2 kg. Vi ønsker herved å gratulere dem med vel gjennomført og i samme åndedrag ønske dem lykke til på ferden. En ferd som forøvrig inneholder ca 4000 bleieskift de neste årene.

Les også:
Helgedagboka lørdag 17. oktober 2009 
Brann – Vålerenga 1-2

Legg igjen en kommentar