Helgedagboka lørdag 17. oktober 2009

Ikke før er arbeidsuka slutt så er helga over oss. Ikke fred å få. Fullspekka Vålerenga-program lørdag, og så denne helvetes Bergensturen søndag. Men først og fremst snakker vi om skyggene i fotballnorge. De anonyme. Men jeg tar det viktigste først: Billett- og buss info Status i dag tidlig er at det er solgt drøyt … Fortsett å lese «Helgedagboka lørdag 17. oktober 2009»

Ikke før er arbeidsuka slutt så er helga over oss. Ikke fred å få. Fullspekka Vålerenga-program lørdag, og så denne helvetes Bergensturen søndag. Men først og fremst snakker vi om skyggene i fotballnorge. De anonyme.

Men jeg tar det viktigste først:

Billett- og buss info
Status i dag tidlig er at det er solgt drøyt 200 av tildelte 400 billetter til Brann-kampen søndag, altså snaut 200 billetter igjen i sjappa i morgen fram til stengetid klokka 18. Lett å komme seg inn på Brann Stadion med andre ord, men dermed ikke sagt at det er spesielt lett å komme seg til Bergen. Klanens dobbeltdekker er nemlig snart smekkfull, det er kun 2 plasser ledige og det vil ikke bli satt opp ekstra buss i følge våre kilder. Prøv de private bussene om du er i knipe: Bohembuss, Vertshusbuss, eller Ultras. Det blir IKKE solgt billetter utenfor portene til Vålerengafeltet på Brann Stadion søndag.

Det var de praktiske opplysningene. Etter hvert skal jeg komme over til det upraktiske, nemlig Bergen, men først og fremst dedikeres denne helgedagboka til de usynlige her i landet, de anonyme:

AA, AB eller AS
Neida, det dreier seg ikke om blodtyper eller hemmelige selskaper, men om noe så dønn kjedelig som anonymitet. Det er mange grunner til at folk vil skjule seg, gå under jorden eller rett og slett ikke ønsker å bli gjenkjent på gata. Farvel, gamle liv! Der har du AA. Deres anonymitet skjuler fortidens synder. AB er mer innfløkt og selvmotsigende: Anonyme Bergensere. Jeg kommer tilbake til det, men den anonyme gruppa som er mest i vinden nå er anonyme skribenter AS:

Fra tid til annen kommer kritikk og spørsmål om VPNs anonymitet. Er VPN en gjeng fordekte feiginger som våger seg ut med sjikane og faenskap bare fordi vi er anonyme? Sånn som den anonyme klikken som tross advarsler syns det er så jævla gøy å svi av bluss som klubben de sier de støtter må svi for? Er det sånn anonymitet Vålerenga Fotball På Nett anklages for?

Jeg vet det er mange som skulle sett at det VPN skriver var signert en person. Forståelig nok, det er alltid ålreit å vite hvem som står bak ordene. Men som redaksjonen i VPN ser det, er det nettsida som er interessant, ikke personene bak. Derfor ingen navn. Feigt? Nei, ikke i det hele tatt. Vi er ikke anonyme skygger som skylder på hverandre om eller når det hardner til. Om noen krysser linja der ingen andre støtter vedkommende, blir det internt rabalder.

Nederst til høyre på sidene våre finnes linken til hvem denne gjengen av ildsjeler som brenner for klubben egentlig er. Tar du kontakt med VPN får du vite hvem som står bak den eller den artikkelen. Får noen liknende svar når det spørres om hvem som står bak gjerninger til skade for klubben?

Sånn. Det er helg. På tide å legge ukas krangel til side, det gjelds å stålsette seg til søndagens problemer: Brann, Bergen-snuten og Bergen generelt.

La det være sagt med en gang: Jeg er AB. Anonym Bergenser. Ingen ser det på meg, det er bare søstra mi som skarrer, men hun var nesten sju når vi flytta ut fra helvete. Jeg var bare tre. Tre måneder. Alt ligger derfor i grunnen til rette for at jeg kan fungere normalt, og det gjør jeg egentlig, bortsett fra at jeg ikke tør å reise lenger enn til Strømstad eller Køben. Det jævla passet! Det lyser lang vei: Fødested Bergen. Ville du tålt lattersalvene, hånen og spyttklysene på hver grenseovergang?

Men nå skal jeg altså tilbake til fødebyen. For sikkerhets skyld med sladd, for det er så som så med det lovløse livet der vest hvor purk og Brann-mannskaper skal overgå hverandre cowboymessig. Bergensordføreren hadde fått Frielekaffen sin i vranga hadde han visst hva bysbarna hans gjør for at gjestene skal få det verst mulig.

Bergen er egentlig en trivelig by. Ikke det at jeg kjenner noen trivelige bergensere, men det er slett ikke skadelig å fordrive noen timer med innfødte på nedlagte Børs Cafe. Riktig trivelig kan det bli. Men når det kommer til fotball blir det bare rot. Som Vålerenga-mann er jeg hjertelig velkommen på Scotsman, men hva hjelper det om jeg blir sparka i hjel på Torgallmenningen før jeg kommer dit? Om jeg skulle overleve pøbb-runden før kampen og glemmer politioppbudet og klåfingra securitas oppe på stadion, så er det ikke til å unngå at jeg må både mige og drite og da viser Bergen seg fra sin mest avskyelige side. Latrinen på Brann stadion er en skam, bare overgått av ordensmaktas overgrep mot reisende fotballsupportere til og fra. Jeg trodde det bare var rykter, det der med at lyset slås av langs E16 når det ferdes Vålerengafolk på veiene, og sendte derfor denne mailen til Sheriffen i vest:

I forbindelse med forhåndsomtale før fotballkampen mot Brann, ønsker jeg opplysning om sikkerhetstiltak omkring tilreisende Vålerengasupportere. Blir alle bensinstasjoner, gatekjøkken, serveringssteder langs Vålerenga-bussenes reiserute stengt? I tilfelle hvorfor. Om det ikke er tilfelle at slike stengings-tiltak blir satt i verk, er det jo fint om vi kan avlive ryktene om det.

Mailen ble sendt for en uke siden, ikke anonymt, men fra VPN. Ingen svar hittil, verken anonyme eller offisielle, så da er det vel sant at det lønner seg å ta med digre nistepakker på veien over fjellet og tilbake igjen. Makan til gjestfrihet!

Purken er ikke aleine. Helt siden Sandefjord spilte kvalik i byen i 2002 har ledelsen for Brann-supporterne ( og hvem veit, kanskje klubbledelsen også), kommet med hyggelige utsagn som dette:

– Det lønner seg absolutt ikke å gå med bortelags-effekter i byen denne helgen.

Er det rart vi hater Bergen by?

Vålerenga i dag
Nesten altfor mye:
Vålerenga 2 – Ullensaker/Kisa Valle klokka 13
Viking – Vålerenga G-16 finale klokka 14 vises på VIF-TV
Vålerenga – Kristiansand håndball herrer 1.divisjon Jordalhallen klokka 17
Sortland – Vålerenga opprykkskamp til 1.divisjon damer klokka 17 direkte på Klanens Web Radio

Les også:
Dagboka fredag 16. oktober 2009

Legg igjen en kommentar