Dagboka mandag 12. oktober 2009

Status, framdrift, bot og bedring. Ingredienser i en hvilken som helst andakt i radioen – i dag også i dagboka! Status på morrakvisten Ingen kamp for herrelaget i helgen – kamp mot Brann i Bergen på neste søndag. Damene er på vei til 1. divisjon. Hockeygutta snubla på oppløpet mot Sparta. Herrelaget i håndball har … Fortsett å lese «Dagboka mandag 12. oktober 2009»

Status, framdrift, bot og bedring. Ingredienser i en hvilken som helst andakt i radioen – i dag også i dagboka!

Status på morrakvisten
Ingen kamp for herrelaget i helgen – kamp mot Brann i Bergen på neste søndag. Damene er på vei til 1. divisjon. Hockeygutta snubla på oppløpet mot Sparta. Herrelaget i håndball har full pott etter fire kamper. Rekruttlaget må vinne flere kamper for å sikre vidre spill i andredivisjon.

Slik er staå i klubben vår en mandag morra. Og ser vi bort fra tapet i papirbyen så må vi vel være fornøyde med helgen. Vinner rekruttlaget mot Skjetten i dag så er de litt nærmere videre spill i andredivisjon og vi kan fortsette talentutviklingen i klubben med samme formel som tidligere.

Vi i VPN er meget fornøyde med damelaget, og håper at opprykket er i boks neste helg. Hockeysesongen er forsatt i startgropa, og gårsdagens kam viser at norsk hockey anno 2009 er meget god underholdning, Da det stod 4-0 til Sparta tidlig ut i andre periode trodde vel de fleste at løpev ar kjørt. Men de snudde, og da Vålerenga utlignet til 4-4 i tredje periode trodde nok de fleste at vi kom til å vinne dette. Vålerenga hadde kontroll – men det glapp i sluttminuttene. Men som sagt: Sesongen er lang – og serien er jevnere enn på lenge.

Når det gjelder håndballgutta, så er dette noe vi har sett en stund. Vålerenga har rett og slett et meget godt lag. Et lag som muligens kan klare å rykke opp i Eliteserien – og det hadde vel vært seriøst fett. Da har vi – som eneste klubb i Norge – lag i de øverste divisjonene i de tre største lagidrettene i landet. Får vi damelaget opp i Toppserien om noen år kan vi begynne å snakke om en unik klubb med unik bredde.

Joda, det er fint å være i Vålerenga på morrakvisten en mandag i oktober.

Landslaget
Vant 1-0 over Sør Afrika på lørdag. Kjetil Wæhler scora. Doffen spilte de siste åtte minuttene. Nils Johan er blitt sjef for toppfotballen i Norge. Han skal ansette ny landslagstrener – kommer han utenom sin gamle læremester Egil Olsen? Neppe. Og da blir det nye år med uttak av etablerte spillere, utenlandsproffer og folk som passer i Drillostilen. Så får vi se om noen av våre spillere har de kvalitetene Olsen bygger sin filosofi på. En filosofi som ikke akkurat korrespondrer med den Martin Andresen ønsker å spille etter.

Så kan man spørre seg om framtida ligger i 4-5-1, 4-4-2 eller 4-3-3. Framtida i norsk fotball er fortida slik det ser ut nå.

En straff som svir
NFF vil ilegge Vålerenga den strengeste straffen som noensinne er gitt i norsk fotball etter blussinga mot Lyn. Det er ikke snakk om poengstraff, men et pengebeløp. Vi snakker om så mye som 75.000 kroner eller mer. Spørsmålet man kan stille seg er om NFF før eller siden må gå enda hardere til verks for å få våre pyroglade supportere til å slutte.

Jeg syns bluss er fett som faen jeg, men jeg innretter meg etter de retningslinjer NFF har satt for oppførsel på tribunen. Ikke fordi jeg nødvendigvis er så forbanna enig med NFF, men fordi jeg faktisk setter Vålerenga høyere enn mine egne behov i tribunesammenheng.

Ok, blussing er en impulsgreie. Den er en del av den spontaniteten som tilhører fotballkulturen. Det er fantastisk fett å sitte på Youtube og se på filmklipp fra forskjellige tribuner der supporterkulturen får utfolde seg fritt. Og det føles sikkert blodig urettferdig at en gjeng med eldre menn skal fortelle supporterne hvordan de skal oppføre seg på kamp. Det er slik i andre land også. Det grelleste eksempelet er England med sitt sitteregime.

Mange av oss er i opposisjon til alt fra foreldre til maktutøverne i samfunnet. Vi ønsker ikke et land der lover og regler skal hemme engasjement, glede og impulsivitet. Forbudet mot blussing er fattet fordi man vurderer det som en meget farlig aktivitet på drive med midt i et folkehav. Og det er jo noe i det. Å fyre opp et bluss er kanskje ikke så farlig i seg selv, men det kan få fatale konsekvenser dersom noe skulle skje.

Og det er vel det som er hensikten med forbudet. Bluss er farlig – eller vurdert som farlig. Skal man arrangere fotballkamper – som jo er hovedaktiviteten til Vålerenga – så kan man ikke utsette folk for fare. Det kan få fatale konsekvenser for klubben og dens medlemmer. Og i den sammenhengen blir 75.000,- småpenger.

Høyrisiko
Vi møter Brann i Bergen om 6 dager. Kampen er ifølge NFF og politiet en høyrisikokamp. Vi i VPN kan ikke få sagt det nok ganger: Dersom du går med planer om, eller allerede har bestemt deg for å reise over til byen med alle mennskene som har så store mindreverdighetskomplekser at Dovre blir på størrelse med en fartsdump, ja da har du bare å følge de uskrevne regler Vålerenga og Klanen har etablert for god oppførsel som Vålerengasupporter.

Vi skal denge mannskiten ut av Brann på banen – mer energi er det ikke nødvendig å bruke på vestlandpakket. Og skal du på død og liv denge løs på noen, så ta for guds skyld film av det og legg det ut på Youtube slik at alle kan se hvem du er…

Legg igjen en kommentar