Helgedagboka lørdag 3. oktober 2009

Hummersesongen har starta, men vi liker ikke kanari, så blandinga i helgedagboka er så som så. Vi stusser litt på norsk rettskrivning og om den er så vanskelig at den bør saksøkes. Stort mer er det ikke å snakke om før mandag. Du kødder ikke ustraffa med Vålerenga ! Når du ikke har studert kontoutskriftene … Fortsett å lese «Helgedagboka lørdag 3. oktober 2009»

Hummersesongen har starta, men vi liker ikke kanari, så blandinga i helgedagboka er så som så. Vi stusser litt på norsk rettskrivning og om den er så vanskelig at den bør saksøkes. Stort mer er det ikke å snakke om før mandag.

Du kødder ikke ustraffa med Vålerenga !

Når du ikke har studert kontoutskriftene til Vålerenga eller Lyn, men likevel lokker leserne til å tro at de som ikke har innsyn i nevnte kontoer har gått glipp av den store Vålerengaskandalen, da gjør du jobben din som tabloidjournalist. Utelate litt av de grå og kjedelige detaljene, vinkle virkeligheten i et litt annet perspektiv, det er sånt som selger, selv om du veit du juger.

Hvor lenge hadde du overlevd som lege etter å ha amputert feil bein? Massiv tanntrekking uten grunn, og du hadde trekt på gata som blakk skoletannlege uten lisens. Men som journalist kan du kjøre på feil side av veien så lenge du vil uten annen risiko enn kjeft fra sjefen som må dementere dagen derpå.

Det er VG-journalisten på bildet vi snakker om. Han som vrir på sannheter og skjuler fakta som de fleste oppegående fotballinteresserte kjenner til. Helt utrolig at heller ikke sportssjefen som lot møkka passere, var bedre orientert. I lørdags-VG ble saken rettet opp på en svart flate i frimerkestørrelse sammenliknet med helsida som løgnen fikk fredag.

X – faktor
Store TV2 mobiliserer mot lille Tips. Det har falt TV2’s FotballXtra tungt for brystet at Tips lanserer sitt FotballeXtra denne helgen. Vi har alltid ment at korrekt norsk er å skrive uten X, altså Fotballekstra, så i første omgang avfeide vi hele saken som en fleip, men det som skrives på VG-nett om Pikant navnestrid mellom David og Goliat i medie-Norge , er faktisk reine skjære alvor. Den lille e-en er ikke den uskyldige, myke vokalen den gir seg ut for, men en medietrussel, et inntrenger-monster som TV2 mener rettsvesenet må bruke ressurser på om ikke den nye fotballblekka tvangsdøpes til noe annet i løpet av to uker.

Vi mistenker TV2 for å ha vikarierende motiv med flisespikkinga omkring den lille forskjellen mellom de to fotballproduktene. Selv om de er små, har Tips mer fotballfaglig tyngde enn fjernsynkjempen. Noe må gjøres for å holde dem nede, TV2 setter sin lit til at den lille e-en skal velte tungt lass, selv om hele saken er extra latterlig og xtra dum.

Fotballextra lanseres denne lørdagen. Magasinet deles ut gratis på alle Tippeligaarenaer denne runden. Det kommer hver helg og koster en femtilapp, nitten kroner om du abonnerer. Men hva har nå alt dette med Vålerenga å gjøre? Jo, abonnerer du kan du gjøre enn avtale om at 20% av betalinga for all framtid tilfaller Vålerenga. Liknende avtaler kan gjøres for andre klubber også, men hva er nå vitsen med det.

Vi har bladd i den nye blekka. Innholdsrik og dyptpløyende er stikkordet. Ukas tema er Talentutvikling, med Amin Nouri som symbol for Den nye fotballfremtiden der spillerutvikleren vår, Andrea Lomberto intervjues. Solid dekning av utenlandsk fotball, serien om de 12 klubbene som startet Premier League virker svært lovende. Løp og kjø…eh… Ta med glede i mot gratiseksemplaret du får på Ullevål mandag.

Mer fotball og media
Vi tenker på medieavtalen, mediepotten og klikkekrigen. Onas store fyr, Ingerbritt, sa tidligere i uka til Aftenbladet at det har endt opp i det reneste nonsens og fant i farten dette eksemplet på hvordan det har klikka for klubbene i kampen om å få penger fra potten:

”Martin Andresen råkjørte». Linken gikk til en sak om at VIF var på gokartbanen og hygget seg.

Ja, ja, Ingerbritt. Vi trodde du hadde fantasi, og så kan du ikke more deg over dette. Stabæk-sjefen ville ha Martin bøtelagt og fratatt lappen, og så fikk han i stedet en slapp historie om gutta på gokart-tur. Flause. Men vi har oppfattet poenget:

– Klubbene markedsfører «tulleoppslag» som pirrer leserne, men som mangler substans. Jeg etterlyser en evaluering av avtalen. Målet er at klubbene skal bli bedre på nett, og at det igjen skal øke interessen for eliteserien

vif-fotball.no i klar framgang
Vi synes det er knalltydelig at Vålerenga har blitt mye bedre på nett, og det skyldes mediavtalen. Kvantiteten og kvaliteten på innholdet på klubbens sider er vesentlig bedre enn det var før den type konkurranse ble satt opp. Nå kan man om man vil lese noe nytt nesten hver dag, selv om det ikke alltid er store saker. Når det faktisk skjer noe viktig er klubben først ute med sms-en, deretter nettsidene med en gang. Syns de er ganske proffe, faktisk. At man har blitt bedre kommer av at de har hatt råd til å investere i mediesjef og folk som lager innhold.

Kritikken mot mediavtalen fordi den førte til klikke-krigen og vegringen mot å gå inn på andres klubbsider for ikke å gi dem klikk, imøtegår vi sånn:

NTF/NFF har definert en konkurranse. Da må de tåle at klubbene bruker muligheter til å vinne den konkurransen. Legg til at NTF/NFF egentlig ikke vet så mye om nettpublisering eller statistikk som for eksempel oss i VPN, så har du en fin pakke der man kan klage en del på klubbene, mens skylda tilhører til dem som skapte konkurransen.

Vålerenga i dag
Nei, det er ikke før mandag.

Les også:
Dagboka fredag 2. oktober 2009
Lyn – en saga blott !
Ikke kødd med denne skuta
Hvem har ansvaret for skammen?

Legg igjen en kommentar