Helgedagboka lørdag 26. september 2009

Serien suger. Cupen stinker. Vi holder ut ene og alene for å innfri forventningene til neste år. Serien suger Tippeligaen går inn i siste fase, kanskje inn i siste runde som 16-klubbserie. Om vi avslutter med 15 eller 14 lag gjenstår å se, sannsynligheten er størst for 15. Fredrikstad-konkursen drøyer vel såpass ut at plankekjørerne … Fortsett å lese «Helgedagboka lørdag 26. september 2009»

Serien suger. Cupen stinker. Vi holder ut ene og alene for å innfri forventningene til neste år.

Serien suger
Tippeligaen går inn i siste fase, kanskje inn i siste runde som 16-klubbserie. Om vi avslutter med 15 eller 14 lag gjenstår å se, sannsynligheten er størst for 15. Fredrikstad-konkursen drøyer vel såpass ut at plankekjørerne rekker å rykke ned på anstendig og normal måte.

De to siste rundene skal alle kampene spilles samtidig for at det skal bli rettferdig, har NFF bestemt. At de samtidig tviholder på urettferdigheten ved å stryke Lyns resultater og alle lagenes poeng mot cluben fremfor å løse problemet med walkover og 3 lettkjøpte poeng for LSK, Godset,Odd og Fredrikstad , er en gåte. Med Lyn ute forsvinner også muligheten til synkronisert serieavslutning der ingen lag skal ha fordel av å spille på andres resultater.

Med walk-over vil ingen merke så mye til at Lyn er borte, verken i bunnstrid, sølvstrid eller i kampen for E-cup deltakelse. Kampen blir som den er nå, uten større endringer. Men så er det denne regelboka til forbundet, da. Det er mye godt å si om den boka, men når lover og regler fører til store feil om de blir brukt, går det an å bruke skjønn. Spasér over reglene, det må da være i skjønneste orden, vi skjønner i hvert fall ikke annet.

Dette sier vi ikke for å mele egen kake. På konkurstabellen til Dagbladet er Vålerenga i passe deep shit (ankelhøy, ikke knehøy) og nedrykkskamp, og er nødt til å vinne noe av det som står igjen. Men ærlig talt, det må vi uansett. Slår vi ikke Brann eller tar poeng fra Sandefjord, Start og Viking, kan vi like godt rykke ned. Da har Vålerenga lite i Tippeligaen å gjøre. Da er vi så langt unna målsetningen for neste sesong at vi like godt kan starte på scratch i Adecco.

Vi holdt med vilje unna poengkravet mot Bodø søndag. Klart vi tror på seier med det mannskapet Vålerenga har, men nedrykkskandidat Bodø blir ingen spøk, og på Aspmyra har vi ofte vært avhengig av gullhår i raua de gangene vi har fått med oss poeng. Eller husker vi feil? Sjekk vif-fotball.no her

Vålerenga er i praksis ferdig med sesongen, bortsett fra mini-sjansen til å vikle seg inn i bunnstrid, men som Dagboka skrev i går er det viktig hvilken innstilling gutta har i de siste kampene. Vi vet og de vet at Vålerenga har et storlag på beddinga. Et lag du skal se feier all latterliggjøring av høye målsetninger av banen. Best i Norge i 2010. Det er neste år det! Og langt fra noen umulighet!

Cupen stinker
Ingen vanskeligheter å finne lag å holde med i finalen i år, om vi gidder å bry oss. Reka, Carlsen, Mathisen og Roberts. Sleng gjerne på Arneng og Skiri. Det er mange grunner til å heie på AaFK, vennskapsklubben vår, og ingen grunn i det hele tatt for å støtte naboklubben lenger nord, laget med høy afrikafaktor- og fakter. Mame Diouf ønsker vi all mulig motgang, og setter mange halvlitre på at han taper kampen med Joshua King om fast plass på United.

Men stort sett bryr vi oss ikke. Drømmefinalen for noen blir et mareritt for oss. Forrige lokalderby i cupfinalen mellom Viking og Bryne var cuphistoriens desidert dårligste finale, og det stinka møkk og råtten kål i hovedstaden i flere dager. Nå kommer fiskera. Like greit å skygge banen og finne alternative arrangementer.

Jeg velger Rakfiskfestivalen i Fagernes. Den råtne fisken i Valdres er til å ete opp i motsetning til dem som forpester byen vår med tran og harsk sildolje første helga i november. Ikke skjønner jeg hvarem sier heller: Skvæle-væle. Om de med det mener jeg er en dårlig taper har de sikkert rett.

Ha en god helg!

Legg igjen en kommentar