Molde – Vålerenga 6-3 e.o

En kamp vi forsåvidt fortjente å tape, men som vi burde ha vunnet. En dommer som ikke gjorde feil i forhold til boka, men som burde ha sett litt mer av Mame Diouf når han først bestemte seg for å se noe i det hele tatt. Aker Stadion, 23.09.2009 19.00 Semifinale NM Cup, 7986 tilskuere … Fortsett å lese «Molde – Vålerenga 6-3 e.o»

En kamp vi forsåvidt fortjente å tape, men som vi burde ha vunnet. En dommer som ikke gjorde feil i forhold til boka, men som burde ha sett litt mer av Mame Diouf når han først bestemte seg for å se noe i det hele tatt.

Aker Stadion, 23.09.2009 19.00
Semifinale NM Cup, 7986 tilskuere

Molde 6 ( 0) – Vålerenga 3 ( 1)

Mål:
0-1 Harmeet Singh 45
1-1 Magne Hoseth 79 (straffespark)
1-2 Mohammed Abdellaoue 82
2-2 Pape Pate Diouf 83

Ekstraomganger:

3-2 Pape Pate Diouf 95
4-2 Makhtar Thioune 105
4-3 Mohammed Abdellaoue 117
5-3 Makhtar Thioune 120
6-3 Mattias Moström 120+

Kortstokken:

Vålerenga: Luton Shelton GULT 27, Harmeet Singh GULT 63, Morten Berre GULT 73, Andreas Nordvik RØDT 77
Molde: Magne Hoseth GULT 70

Vålerenga: Troy Perkins – Amin Nouri,Birger Madsen,Andreas Nordvik,Jarl-André Storbæk – Harmet Singh,Kristoffer Hæstad (Bojan Zajic 46.),Mohammed Fellah (Dawda Leigh 106.) – Morten Berre,Bengt Sæternes,Luton Shelton (Mohammed Abdellaoue 72.)

Molde: Knut Dørum Lillebakk – Kristoffer Vatshaug, Christian Steen, Vegard Forren (Marcus Andreasson 99.), Knut Olav Rindarøy – Daniel Berg Hestad, Makhtar Thioune, Magne Hoseth (Thomas Holm 90.) – Mame Biram Diouf, José Mota Mattias Moström 108.), Pape Pate Diouf

Hoveddommer: Svein Oddvar Moen, Haugar

En vanvittig fotballkamp som så ut til å gå Vålerengas vei før Molde trylla opp et ynkelig afrikansk tjuvtriks. En kamp vi forsåvidt fortjente å tape, men som vi burde ha vunnet. En dommer som ikke gjorde feil i forhold til boka, men som burde ha sett litt mer av Mame Diouf når han først bestemte seg for å se noe i det hele tatt.

Jeg hadde ikke så stor tro på seier i denne kampen. Molde har prestert langt bedre enn Vålerenga i år. For dem ville det være katastrofe å tape mot oss for tredje gang. Når håpet syntes som tynnest, trylla Molde opp, ikke med finspill, men med ynkelige tjuvtriks.

Moldes fryktede afrikaimporter har tidvis briljert i Tippeligaen. Med tekniske og fysiske ferdigheter av øverste klasse, har de imponert mange. Men det blir litt som Cristiano Ronaldo; verdens beste fotballspiller, sier mange, en ynkelig juksemaker sier andre.

Molde holder trykket i førsteomgangen. Takket være en svært god Troy holder Vålerenga unna. På overtid i førsteomgang kommer kanskje årets Engamål. Harmeet Singh drar av to mann og klemmer ballen nydelig i krysset.

Kampen avgjøres da både Andreas Nordvik og Svein Oddvar Moen går på M.B. Dioufs usportsligheter. Nordvik kan man lett tilgi. Det er en del av læringsprosessen å gjøre feil. Men at den rutinerte dommeren Svein Oddvar Moen går på slikt, det er rett og slett utilgivelig. For oss som holder fotballspillet høyt i kurs, er det trist at kamper skal avgjøres på den måten. Moen gjorde ingen feil sånn sett, både straffesparket og utvisninga er innafor reglene.

For meg så blir fotballkampen ødelagt av dette. Det flotte spillet Molde tidvis viser forsvinner liksom. Vålerenga var gode, og holdt rimelig god kontroll på kampen frem til utvisningen. Forsvaret vårt har kommet seg etter Forsvarskrisen tidligere i sommer. Jeg aner også en liten forbedring på Jarl Andre Storbæk. Forhåpentligvis kan han få en verdig avslutning på sin tid i Vålerenga om trenden fortsetter.

Det at vi mister cupfinalen er ikke så farlig. Den hadde vi mest sannsynligvis tapt uansett. Vålerenga har bevist i år at det er et lag som på ingen måte takler press. Men her kommer fremtiden, og den er i Vålerenga og forhåpentligvis blir Nordvik hos oss lenger.

Vi har et stort fotballag på gang.

Legg igjen en kommentar