Vålerenga – Lyn 4-1

Så jævla enkelt! Spøkelset fikk endelig fred og er over på den andre siden. De jordiske levningne av Lyn kjemper fremdeles sin umulige kamp om fortsatt å være på vår side av evigheten. Dømt til å mislykkes har Bastionen likevel humør nok til å synge om kongestatus i sjette divisjon. Ullevaal Stadion, 20.09.2009 20.00 Tippeligaen … Fortsett å lese «Vålerenga – Lyn 4-1»

Så jævla enkelt! Spøkelset fikk endelig fred og er over på den andre siden. De jordiske levningne av Lyn kjemper fremdeles sin umulige kamp om fortsatt å være på vår side av evigheten. Dømt til å mislykkes har Bastionen likevel humør nok til å synge om kongestatus i sjette divisjon.

Ullevaal Stadion, 20.09.2009 20.00
Tippeligaen 25. runde, 13.466 tilskuere

Vålerenga 4 ( 3) – Lyn 1 ( 1)

Mål:
1-0 Bengt Sæternes 5
2-0 Bengt Sæternes 8
3-0 Mohammed Fellah 16
3-1 Fredrik Dahm 34
4-1 Luton Shelton 51

Gule kort Vålerenga (Lyn 0):
17 Mohammed Fellah
40 Stefan Strandberg

Vålerenga: Troy Perkins – Amin Nouri,Stefan Strandberg,Andreas Nordvi,Jarl-André Storbæk – Harmeet Singh,Kristofer Hæstad,Mohammed Fellah (Kristian Brix 79.) – Dawda Leigh,Bengt Sæternes (Mohammed Abdellaoue 44.),Luton Shelton (Bojan Zajic 67.)

Lyn: Tyrel Lacey – Magne Simonsen, Vegar Gjermundstad, Mads Dahm (Oliver Risser 57.), Jimmy Tamandi – Erling Knudtzon (Endre Fotland Knudsen 77.), Stanley Ihugba (Kim Holmen 71.), Gøran van den Burgt, Fredrik Dahm – Davy Claude Angan, Jo Inge Berget

Hoveddommer: Tom Henning Øvrebø. Nordstrand
Assistentdommere: Geir Åge Holen, Rælingen og Kim Thomas Haglund, Navestad

Så jævla enkelt !
Spøkelset fikk endelig fred og er over på den andre siden. De jordiske levningne av Lyn kjemper fremdeles sin umulige kamp om fortsatt å være på vår side av evigheten. Dømt til å mislykkes har Bastionen likevel humør nok til å synge om kongestatus i sjette divisjon.

Det ble noe uvirkelig over dette. Før ti minutter var gått var løpet kjørt og etter et kvarter var kampen kverka. Det var bare så jævla enkelt. Det var innlegg og pasning fra Singh. Det var Bengt. Og det var en Jolly Good Fellah som vi unner det gule kortet for å pælme trøya denne fabelaktige høstkvelden.

Så stoppa det litt opp. Gamle gubber som drømte om en slags reprise av Bohmenes nimålsslakt av Frigg for 51 år siden, tok dessvere feil. Det gjorde Troy også, i hvert fall hadde han valgt feil hansker igjen. En unødvendig retur etter sirka femogtredve minutter ble straffa hardt.

Tribunen bevret. Vi kjente gufset fra det fiktive spøkelset. Nå igjen? U-hu!

Neida. Ingen grunn til mørkeredsel. Gutta bare trodde det var så jævla enkelt etter drømmestarten at dem la seg litt nedpå. Stort sett var det jo leikegrind. Den berømte spiker’n ble spikra fem minutter etter pause. Lyns urutinerte ungutter viste hvor urutinerte de var. Luton bare sto der. Tok i mot. Og dett var dett.

Moas mislykte sjanser ødela den virkelig store målfesten, men vi er fornøyd åkke som. Vålerenga var nærmere 10-1 enn Lyn var nær redusering. De få sløve sjansene fra fallitten på Oslo Vest, var håpløse dødballer servert lenge etter at Lynspøkelset hadde ballet seg inn i sin høyst selvforskyldte naturlige dødballsituasjon.

Dette var en kamp Vålerenga ikke kunne tape, og lykkerusen over at vi vant bør ikke forlede noen til å tro at vi plutselig er gode eller klare for cupfinalen. Vi møtte et Lyn-lag i krise, et lag som har solgt unna det meste og latt unggutter ta støyten for alt drittet ledelsen har miksa til. Vålerenga trenger derfor ikke hovere for mye. Selvsagt skal vi glede oss over at vi endelig er best i by’n, men la nå den seriøse delen av Lyn-bermen få gå i fred til sine nye jaktmarker.

Vi skal bli konge i sjette! – sånt er godt å høre for enhver god supportersjel, uten dermed å si at det er så veldig mange av sånne sjeler på vestkanten.

Takk for nå, Lyn! Det var vondt så lenge det varte, men det gikk nå bra til slutt!

PS:
Vi supportere går på fotballkamp for å bli und
erholdt av fotball og til gjengjeld gir vi noe tilbake når vi synes om det. Vi synger når vi vil, vi liker ikke for mye akkompagnement og høyttalere, Det blir kunstig oppskrudd stemning. Det siste vi trengte i går kveld var den teknisk morsomme, men hermetisk døde underholdningen på storskjerm når kampen var over, Spøkelsesvideoen, Invisible man og Ghostbusters har ligget lagret hos speakertjenesten i noen år for å være sic så aktuelt når anledningen kom. For oss som sto der for å nyte øyeblikket da Lyn endelig måtte bite i gresset, var dette en vulgær unødvendighet.
La tribunen skape sin egen stemning, Ikke prakk den på oss!

Spillerbørs
Perkins 5
Storbæk 5
Strandberg 5
Nordvik 5
Nouri 5
Leigh 4
Hæstad
Singh 7 BB
Fellah 5
Shelton 6
Sæternes 6

Innbyttere:
Zajic 5
Brix for kort tid, men bortsett fra det spilte han til en femmer

Legg igjen en kommentar