Dagboka mandag 21. september 2009

Godt fornøyd med mandagen kan vi konstatere at unggutta er på gang og at Vålerenga kun trenger et par tre-fire poeng for å sikre plassen. Dessuten så er Lynspøkelset begravet en gang for alle. Det samme kan en antagelig si om Lyn. Ghostbusters! Sånn, så var det endelig gjort, og det til gagns. Vålerenga nedsablet … Fortsett å lese «Dagboka mandag 21. september 2009»

Godt fornøyd med mandagen kan vi konstatere at unggutta er på gang og at Vålerenga kun trenger et par tre-fire poeng for å sikre plassen. Dessuten så er Lynspøkelset begravet en gang for alle. Det samme kan en antagelig si om Lyn.

Ghostbusters!

Sånn, så var det endelig gjort, og det til gagns. Vålerenga nedsablet Lyn i går med en knallåpning. 3-0 etter drøye 15 minutter sier sitt, selv når man tar med i betraktning at Lyns forvar gjorde flere grove feil i forbindelse med de to første målene. I første omgang varte moroa fram til ca 25 minutter før Lyn så smått kom til hektene. De greide ett mål, hadde de greid to, så hadde det kanskje blitt kamp av det.

Men denne gang ei. Istedet får vi se en for dagen meget god Harmeet Singh spille vegg med Mohammed Fellah (eller husker jeg feil?), dra på seg to Lynforsvarere. Tredjemann i forsvarsrekka klør seg i ræva og tenker på helt andre ting enn å holde linja, mens Luton Shelton får stå helt alene 10 meter foran keeper. Singh kan ikke annet enn å finne Luton og Luton kan ikke annet enn å sette ballen i må, nervene på plass og spikeren i kista. Resten av kampen ble en transportetappe der vi fikk se at Moa har et godt stykke igjen til scorings-, ja rett ut sagt fotball-formen, mens resten av unggutta skikker seg meget vel.

Harmeet Singh har vi allerede nevnt:

– Jeg våkna opp med en god følelse i dag tidlig, og var sikker på at vi kom til å vinne, sier han til Dagbladet.

Det er helt tydelig at Singh har vokst enormt utover i sesongen, litt mer krefter i duellene og et litt mer presist skudd fra distanse, så er han der han skal være for å bli en av norges bedre midtbanespillere. Men vi skal heller ikke glemme Mohammed Fellah, Stefan Strandberg, Amin Nouri, Dawda Leigh eller Kristian Brix. Litt mer tid på banen så aner vi potensielle mestertakter av disse gutta. Spesielt når Vålerenga kan spe på med en hardtarbeidende Kristoffer Hæsted og en nådeløs Bengt Sæternes i samme slengen.

– Dette var fantastisk for alle i Vålerenga. Det var en bra kamp, vi spilte mye god fotball og det er bra at vi klarte å bryte barrieren det er å slå Lyn, sa Martin Andresen til Dagblad.

Et par skjønnhetsfeil av unggutta var det dog: Fellah kastet skjorta etter å ha satt inn 3-0 med et nydelig skudd fra 20 meter, mens Stefan Strandberg sendte Jo Inge Berget flyvende med en klokkeklar takling i ankelhøyde, ballen var ikke i nærheten. Begge ble belønnet med gult kort

– Jeg sa til ham at det var dumt gjort og at han ikke skulle gjort det. Vi aksepterer ikke at en spiller river av seg skjorta bare for å vise seg frem, sier Martin Andresen til vif.no.

– Når jeg tenker på det nå skjønner jeg at det var dumt. Akkurat der og da føltes det riktig, sier Fellah til sitt forsvar. Stranberg skjønner nok også at taklingen kanskje var litt på kanten:

– Det er ikke rødt kort. Men jeg skal ringe Panzer etterpå og spørre hva han synes om taklingen.

Les: jeg er utrolig glad for at jeg ikke fikk rødt, for det hadde jeg kanskje fortjent.

På den andre siden så synes vi på tribunen at både strippingen og taklingen økte underholdningsverdien av kampen flere hakk, så vi tar de gule kortene på strak arm, selv om det er dumt at Fellah mister neste seriekamp grunnet karantene.

Men de gamle er selvsagt eldst, også i kjeften. Bengt Sæternes har scoret 11 mål på 12 kamper mot Lyn i sin karriere. Det visste han ikke selv, men nå han blir opplyst om det svarer han vif.no kjapt.

– Det visste jeg faktisk ikke. Er det sånn må jo bare Lyn holde seg i Tippeligaen.

I sum så kan en vel kanskje si at det hadde vært mer tilfredstillende å slå et Lyn som var noe bedre i stand til å yte motstand, for eksempel med siste spark på ballen, 7 minutter på overtid, for å vinne 5-4. Men for all del, vi tar det vi kan få.

Stryke?

NFF er og forblir en organisasjon preget av idioter. For eksempel når det gjelder tanken om at alle Lyns resultater skal strykes fra tabellen dersom klubben blir slått konkurs om en drøy ukes tid.

Hallo? Det er nå spilt 25 av 30 runder. Hadde det vært spilt 5 kunne vi skjønt det, men det må da være mye mer rettferdig å gi de gjenværende motstanderene til Lyn walk-over dersom Lyn bikker?

Slik gjøres det i hvert fall i old-boysen dersom et lag må trekke seg, og de fleste synes det er greit. Jeg har ikke hørt noen si noe annet når det gjelder eliteserien.

Alternatitvet, dvs NFFs vei, er at Ålesund må vurdere å redde Lyn økonomisk for å unngå nedrykk. Og det synes vi er ganske uverdig og urettferdig ovenfor AAfk. Selv om de har stygge drakter

Salg i Sjappa

Sjappa feirer seieren og at Vålerenga endelig er kvitt derbyspøkelset. Butikken utvider derfor salget frem til og med semifinalen mot Molde på onsdag. Det vil si at det slås av 30 % på alle Kappavarer, det er tilbud om 2 fleecejakker for kr 300,- samt masse masse andre tilbud.

Legg igjen en kommentar