Helgedagboka lørdag 19. september 2009

Er det etisk uforsvarlig å hoppe på ei kiste som nekter å ligge rolig i grava? Var det Erik Langerud som fant krokodilletårene som Morgan glemte igjen? Klarer du å skremme Lyn-selgere til å selge fanzina si for en tier? Er det lurt å stille seg i NAV-køen før Kringsjå-gjengen kommer? Finnes det et Lyn-spøkelse, … Fortsett å lese «Helgedagboka lørdag 19. september 2009»

Er det etisk uforsvarlig å hoppe på ei kiste som nekter å ligge rolig i grava?
Var det Erik Langerud som fant krokodilletårene som Morgan glemte igjen?
Klarer du å skremme Lyn-selgere til å selge fanzina si for en tier?
Er det lurt å stille seg i NAV-køen før Kringsjå-gjengen kommer?
Finnes det et Lyn-spøkelse, eller er det Bastionen som er en spøk?

Carpe Diem
Dagen er kommet, dagen guttene og pikene fra veståsen vinkes farvel av sine valiumsknaskende mødre når butleren skysser dem ned til Ullevål for at de skal kunne se ordentlige mennesker med ordentlige jobber og ordentlige liv.
Dessuten tar FC Lyn Oslo mest sannsynlig sine siste poeng i klubbens eksistens. Antagelig vil dette være enda større for dem enn at de forsvarer sin ikke tapt for Vålerenga på skikkelig lenge-rekke.

Opptakten til kampen har vært sjeldent god, bevisst eller ubevisst. Presten i Kjærka stilte på en radioreklame der han lyste fred over FC Lyn Oslo, og hele verden gikk av hengslene.

Først ut var Langerud som fant krokodilletårene som Morgan glemte igjen, og sa noe sånt som at Einar var skikkelig kjip. Spesielt dårlig gjort var det visst siden Einar er en ordentlig prest, og ingen skuespiller. Som om bruk av en skuespiller ville endret på noe som helst, og hva veit vel noen av oss om stuntet var utført av PolitikerenEinar, Debattanten Einar, Presten Einar eller Skuespilleren Einar?

Helt av tok det i hvert fall da alvorlige menn satt på NRKs Redaksjon 21 og diskuterte reklamen helt seriøst.

Du, hvor det er vakkert når media stiller opp for de svake i samfunnet.

Beskyldningene om at Vålerenga og Klanen sparker på de som ligger nede, er mannevonde og lite sympatiske, har haglet i lang tid både fra andres og egne rekker. Men saken er at det ikke er noen som ligger nede som blir sparket! Vi sparker alt vi kan på FC Lyn Oslo, men Lyn nekter rett og slett å bli liggende, hva skal vi da gjøre? Er det virkelig etisk uforsvarlig å hoppe på ei kiste som nekter å ligge rolig nedi grava?

Selvfølgelig er det ikke det.

Vi kan spøke og vi kan le av hele opplegget, men dette handler om mer enn å putte fingra i rompa på Lynsupportere mens vi ler. Langerud påpekte helt riktig at det også er personlige skjebner midt oppi alt sammen. Omlag 40 av disse skjebnene risikerer å miste jobbene sine.

Her bør alle gå i seg selv og ta dette inn over seg.

Resultatet er nemlig at køen hos NAV blir enda lengre, saksbehandlingstiden går ytterligere opp, og det blir trangere på ditt nærmeste NAV-kontor.

Heldigvis sogner ingen av Lyns ansatte til mitt lokale NAV.

Man blir lett desillusjonert når det koker til de grader over for enkelte på bakgrunn av en liten radiosnutt. Mange trodde rett og slett at alt av supporterkultur var død og begravet ved siden av hullet som er klart for FC Lyn Oslo, men så kom dette tilsvaret på youtube.

Det er et tilsvar verdt å merke seg.

Ghostriders
En ting er uansett helt sikkert i forbindelse med kampen: Mange frykter derbyspøkelset.
FC Lyn Oslo sin frykt er større enn alle andres. Hva gjør de om spøkelset ikke dukker opp denne gangen?

Et spøkelse er tross alt en død sjel som nekter å gå over til den andre siden, noe som er grunnlaget for konklusjonen om at hele Bastionen er en spøk.

Tapte sjeler og tapte poeng
Men hvordan løser vi poengproblemet når FC Lyn Oslo går konkurs? For Vålerenga sin del er det greit nok, vi mister i tilfelle kun ett poeng. Flere tar vi neppe.
For andre kan det bety store forskjeller i plassering på tabellen.

VPN slenger et forslag på bordet, alle fordelte poeng blir slik de er, og så får de laga som skal møte FC Lyn Oslo en gang til denne sesongen 3 poeng på walkover.

Hvorfor? Alle, unntatt Vålerenga, slår FC Lyn Oslo allikevel.

Viktigere ting enn andres nedrykkstrid
Lørdag var en hektisk dag her på østsiden av elva. Oslokongen var en tur innom Sjappa for å hilse på kundene for å spre det glade budskap om is og kulde.
Senere var Oslokongen på Jordal for å se iskrigerne vinne over noen friske folk fra Asker med sifrene 3-2.

Et annet sted på Jordal kasta noen herrer ball til hverandre. Motstanderen var Oppsal i det som var omtalt som «blodhevn».

Resultatet er en godt bevart hemmelighet, foreløpig, men det er artig hvordan man får en trang til å benytte masse utropstegn, harry setningsoppbygging og pompøse ord jeg ikke kjenner betydningen av, komme krypende når det skrives om håndball.

For å toppe det hele ble det invitert til en prematur begravelse av FC Lyn Oslo på Valle.

Lokkemidlene var grilling, loddsalg for å få penger til Frelsesarmeen, samt fotball mellom Bohemen og Vertshuset.

Mange har ytret mishag over at man gjør et slikt stunt som vil trekke fokus vekk fra hockey og håndball. Man synes vel Klanen burde bruke kreftene på å samle folk på Jordal denne dagen.

Men hvem inviterte egentlig? Knutsen, talsmann for Klanen? Knutsen, daglig leder for Vålerenga Vertshus?

Spiller ingen rolle, det er storartet at folk gidder å dra i gang forskjellige aktiviteter. Noen ganger kolliderer det med andre ting, sånn er det bare.

Så får folk heller velge selv.

Litteraturnytt
Litteraturhøsten sparkes også for alvor i gang denne helga.
Fanzina =Enga var ute for et par uker siden og er sikkert tilgjengelig ennå om du stikker innom Sjappa, Vertshuset eller Bohemen. 25 spenn må du legge igjen

Vål’engamagasinet er på plass med nytt nummer, og det loves følgende for 50 kroner:

– Bojan snakker i det største portrettintervjuet som er gjort med mannen noensinne.
– Boka til Freddy: Eksklusivt utdrag fra den kommende boka «Mitt liv som ganske god fotballspiller».
– Avskjedsprat med Daniel Fredheim Holm.
– Intervjuer med Birger Madsen, Håvard Lunde og Gudmund Kongshavn
– Vi ser på Get-ligaen 09/10. Les også om våre lag i herrehåndball og damefotball.
– Henger’ns drømmelag
– Utførlig og fullstendig statistikk fra Vålerengas tippeligakamper i 2009.
Om du ikke stikker og kjøper det på Sjappa eller Narvesen ordner du deg et abonnement eller kjøper det av en trivelig kar påstadion søndag

På toppen av det hele er Fortsatt Intet Nytt fra Vestkanten ute igjen. Hva dette er?
Fanzina til FC Lyn Oslo er hva det er.
Kvaliteten er etter sigende på øverste hylle, og du skaffer deg det for 20 kroner på stadion i morgen.
Om du finner en selger og skremmer ham skikkelig får du det sikkert for en tier.

Legg igjen en kommentar