Dagboka fredag 18. september 2009

Da høsten var som klarest, Spikerpistol, NAV, gjæret druesaft på flaske, Harald Eia og Bohemen versus Vertshuset. Det er det du får i fredagens dagbok – og det skal du jaggu være glad for! Da høsten var som klarest… …en september ettermidag. Strødde skjebnen ut små gnister på Vålerenga. Vi får litt klump i halsen … Fortsett å lese «Dagboka fredag 18. september 2009»

Da høsten var som klarest, Spikerpistol, NAV, gjæret druesaft på flaske, Harald Eia og Bohemen versus Vertshuset. Det er det du får i fredagens dagbok – og det skal du jaggu være glad for!

Da høsten var som klarest…
…en september ettermidag. Strødde skjebnen ut små gnister på Vålerenga.
Vi får litt klump i halsen her vi sitter så vi klipper fra Wikipedia:

«Vålerenga kjerke» er hymnen til Klanen (Vålerengens Idrettsforenings supporterforening). Den er skrevet av Trond Ingebretsen, tidligere frontfigur i gruppa Bjølsen Valsemølle, som en hyllest til hans far, Trygve «Kremen» Ingebretsen, som spilte ving på Vålerenga i ti år, blant annet sammen med legendariske Henry «Tippen» Johansen og Birger «Tuben» Sørensen. «Kremen» fikk klubbens fortjenestemedalje i 1938.

Og hvorfor skriver vi dette i dag. Jo det er skal vi deg: Kjerka brant den 18. september 1979, Og er du fortsatt i villrede kan du jo sjekke kalenderen din, evt. sjekke tittelen på denne dagboka.

Lad spikerpistolen
Så var helga rett rundt hjørnet. Det er derbykamp. Øst møter vest. Sånn passe ræva i norsk fotball møter helræva i norsk fotball. Og dersom månens posisjon i forhold til stjernene, venus, anus og sola er riktig vet vi med 99% sikkerhet at Vålerenga kommer til å tape.
Men det er ikke akseptabelt. Dette er siste mulighet av en lang rekke muligheter de siste sju åra. Et tap eller en hederlig uavgjort er et ikke-tema. Ferdig snakka.

Sjøl så tar jeg toget fra landet og inn til hovedstaden for å se kampen, og jeg kan ikke tenke meg en værre skjebne enn å måtte sitte gremmes på toget hjem igjen. Så se til helvete og vinn den kampen. Sett spikerpistolen i panna på Lyn og trekk av til dere kjenner at rekyllene er i ferd med å rive av dere armen.

Nå er det slutt. Nå skal vi vinne.

Og dersom dere spillere leser dette så skal dere for pokker også lese vår nidpesimistiske epistel – og sørge for at vår skribent tar feil.

Arbe og slite – tjene lite – og 25 øre for å drite
I gårsdagens utgave av Aftenposten rettes det fokus på om Lyns spillere – dersom (eller når) klubben slås konkurs – er «fritt vilt» for andre klubber. Og det er det jammen (så spørs det om noen vil ha denne gjengen da), men de kan ikke spille for sin nye arbeidsgiver før etter nyttår. Og dette er det jo en del som reagerer på siden det ikke er slik i arbeidslivet ellers. Går firmaet du jobber i konk, kan du begynne hos konkurrenten umiddelbart etter at du har fått beskjed om at arbeidsplassen din er borte.
Men ikke i fotballen (vi sakser fra Aftenposten):

følge konstituert generalsekretær i Norges Fotballforbund, Erik Loe, er reglene klare.
– Vi må være klar over hva spillerne kan og ikke kan. En spiller fra en klubb som går konkurs kan signere en ny kontrakt, men han kan ikke spille fotball for sin nye klubb før etter nyttår.
– Hvorfor?
– Overgangsvinduet er stengt. En spiller kan ikke skifte klubb og spille for denne klubben i en periode hvor overgangsvinduet er stengt. Det er sportslig rettferdig at en slik regel praktiseres, mener Erik Loe.
For oss som «driver med fotball» så er jo dette grei skuring. Det har jo noe med at reglene ikke kan endres underveis og at det skal være en viss forutsigbarhet i hele suppa, også kalt Tippeligaen. På den andre side så er det jo slik at de fleste klubbene som er interesserte i disse spillerne ikke vil hyre dem inn siden det betyr at de må lønne en eller flere spillere de ikke kan bruke før oppkjøringen til neste sesong begynner.

Da venter NAV, eller vanlige jobber for Lyns spillere. Og hva så sier vi? Velkommen til vår verden.

Skumpa…
I gårsdagens dagbok var vi innom begrepet/ordet «Skumpa».
Internt i VPN har det pågått en liten diskusjon om dette begrepet/ordet vi gjengir den i sin helhet til skrekk og advarsel:

Subject: Skumpa

Skribent 1: Er det det samme som champagne?

Skribent 2: Jepp. Oslo Vest-uttrykk. Hørte det fra Petter Pilgaard på Paradise hotel.

Skribent 3: Oops, så mye dere kan!

Skribent 4: Det er for det meste tards som han som bruker det svenske slangordet for champis.

Skribent 3: Tards? Ser ut til at jeg har gone glipp av norsk språkutvikling.

Skribent 1: Det ante meg at det var slik det hang sammen – skumpa er noe av det mest harry jeg har hørt, og måten de drikker champagne på disse JÆVLA vestkantsstedene ville fått en franskmann til å tvile på om menneskene har utviklet seg i riktig retning her oppe i nord. Jævla idioter!

Skribent 4: KEK! det er så zomg at du ikke visste det. Tards er short for retards. w00t! Nå vet du det også. Språkutvikling FTW!! 🙂

Skribent 5: Jeg liker damer, damer liker skumpa, skumpa liker meg… Det er så flott og kos med skumpaparty! Forresten også dypt sjokkert over Skribent1! Eller [kallenavn] som han ville blitt kalt i visse skumpakretser!

Og sånn går nå dagan…

Oslolosen; hva har du gjort for noe?
Utrolig hva som skal skje med folk man har et slags identitetsforhold til. Her har vi gått rundt og trodd at Rykkins store sønn AKA Oslolosen AKA Harald Eia har gått bort og investert 10.000,- i Olja Lyn. Saken var jo i og for seg morsom den. Eia har kjøpt 250 gram Lynspiller og gjorde det helt klart at det var testiklene til Mads Dahm han mente at han hadde investert i.
Man kan si mye om kjendiser som enten blir brukt av media for å promotere media eller som bruker media for å promotere seg selv – det meste sies vel egentlig i løpet av den imbesile halvtimen Dorthe Skappel har til rådighet på lørdagskveldene. Noen liker det, andre er likegyldige og sånne som men blir direkte provosert av denne typen TV-programmer og TV-innslag.

Faen Eia, hadde det vært LITT baller i deg hadde du putta penga dine i Skeid eller en annen bortgjemt bakgårdsklubb som virkelig kunne trengt litt medieoppmerksomhet. I stedet kaster du deg på Lynfarsen og klarer til og med å si at du skal komme på kamper hvis de begynner å vinne. Vel, jeg aner ikke om det er sosiolog-nerden som snakker, ironi-Eia som snakker eller om det hele er et forbigående anfall av kraftig nedsatte sjelsevner.

Og hva med ditt alter ego? Oslolosen? Kjell Aronsen? Ække han fra østkanten da? Nei, disse penga kunne du heller gitt til Frelsesarmen Eia, eller Fattighuset – det er jo de som må hjelpe folka på Oslo vest i den nærmeste fremtid.

Også ballene da. Kunne du ikke valgt noe som han har litt mer av? Stripene i håret, pannebåndet eller strikkene han bruker nederst på buksene sine? Hæ? Hæ? Hæ?

Og en ting til Eia: Den sveisen din har bare en utvei: Skrell nepa!

Vertshuset vs. Bohemen
Fra Frode Ræder har vi fått følgende melding:
Heisann !

Tenkte jeg skulle innformere om ett annet oppgjør enn søndagens mot lyn og det er kampen mellom Bohemen og Vålerenga Versthus på Valle lørdag.

Espen Knutsen har jo som daglig leder på huset og som talsmann sagt i media at laget til huset kunne slå de fleste . Dette syntes gutta på Bohemens lag burde sjekkes ut, og utfordret derfor til kamp.

Kamp blir det mellom menn og kvinner som aldri har hørt ordet skumpa eller hva det var. Det er satt opp gratis buss fra Bohemen og Vertshuset kl 14.00 ved Bohembussen og Versthusbussen. Det blir grilling og forfriskninger hvorav overskuddet går til veldedighet.

Kampen er så «viktig» att den vil gå uansett vær dvs. solskinn = ute, regnvær = inne i Vallhall. Speaker er Erik Engen.

Etter kampen går bussene til huset hvor en forhåpentligvis ydmyk Knutsen deler ut pokaler med og uten innhold. Senere blir det snurra plater med lun musikk mens vi venter på søndagen.

VPN sier: Dette kan faktisk bli årets kamp i Vålerengasfæren!

Ikke minst fordi inntektene fra loddsalg , pølsesalg etc under kampen mellom Bohemen og Vertshuset skal gå til Frelsesarmeen. Vi kan ikke si annet enn at veldedighet er viktigere enn Lyn.

Vålerenga i dag
Quiz på Bohemen eller Gullrekka på NRK.
Øl og peanøtter eller Biff og rødvin.
Tilfeldig sex på Bohemdassen eller ukas pliktløp i bingen?
Det er dine valg.

Legg igjen en kommentar