Plankekjøring i Fredrikstad?

3 kampbilletter igjen! Førstemann til mølla når Sjappa i åpner kl 10.00 lørdag morgen. Ellers møtes vi på Oasen Pub i Fredrikstad før kamp og minner om at folk ikke får kjøpt noe som helst på bussen, men det kan vel bli gøy likevel. Publikumsrekorder for Vålerenga: 23.aug 1962 – 21.539 tilskuere. Vålerenga vant 4-1 … Fortsett å lese «Plankekjøring i Fredrikstad?»

3 kampbilletter igjen! Førstemann til mølla når Sjappa i åpner kl 10.00 lørdag morgen.
Ellers møtes vi på Oasen Pub i Fredrikstad før kamp og minner om at folk ikke får kjøpt noe som helst på bussen, men det kan vel bli gøy likevel.

Publikumsrekorder for Vålerenga:

23.aug 1962 – 21.539 tilskuere. Vålerenga vant 4-1 på Bislett
16.mai 2005 – 23.054 tilskuere. Uavgjort 0-0 på Ullevål
Og 12. september 2009 sørger Klanen i hvert fall for ny rekord for bortepublikum denne sesongen, med over 1000 tilreisende, og det forventes også ny publikumsrekord på nye Fredrikstad Stadion.

Billetsalget har gått i bølger. Salget i Sjappa tok ikke av for alvor før noen få dager siden, mens hjemmepublikum var tidligere ute. Størst rift har det vært om billettene nær benken. I følge aftenposten.no torsdag, er Fredrikstad-folket er helklare for saftige gloser fra Tom Nordlie. Billettene nær innbytterbenkene ble revet vekk tidlig.

Her er det alstå ikke bare tilskuere. Når publikum strømmer til Fredrikstad Stadion, kommer mange som tilhørere. Her gjelds det å få med seg utbruddene på direkten der og da. Skrålet fra mannnen som kom flytende ned Glomma for å redde plankestubbene som er igjen av fotballaristokratene. Mannen som etter første kamp ikke nølte med å karakterisere det nye offeret sitt mentalt skakkjørt. Sånn snakker fysisk stabile menn med høyt ego og enda høyere BMI. Men det skal han ha, Tom Nordlie, han fikk noe ut av skrellen i Tromsø der laget hans ble rundspilt forrige serierunde: Tapet åpna øynene på folk så de fikk se hvor dårlige FFK er. Uten fadesen i nord er det slett ikke sikkert han hadde fått lov å hente inn Mattias Andersson fra Godset og Alex Valencia fra Odd Grenland.

Kampen går på TV, på NRK i beste Premier League tid. Fotball er selvsagt best på stadion, men av og til slår betal-TV til med glans. Den siste reklamen for Canal Digital er grunn nok til å velge bort NRK noen kvelder framover, eller du kan se reklamen om att og om att på VIF-TV. Får vi en reprise på Fredrikstad Stadion i morgen? Se repeterende ballespark og duellen mellom Kristofer Hæstad og Raymond Kvisvik forrige gang vi var i Fredrikstad.

Slik gikk det sist
På klubbens sider finnes fyldig statistikk over Fredrikstad vs Vålerenga. Her nøyer vi oss med forrige møte 16.mai på Ullevål. Vålerenga vant en svært fortjent 2-1 seier, men Dagboka var likevel ikke fornøyd:

– Sjelden har vi vært mer skuffa etter en seier. Et Vålerenga som legger seg så bakpå på hjemmebane som de gjorde i andre omgang, er ikke det som lokker folk til Ullevål ved neste korsvei. Tre viktige poeng, javel, men følelsen av likevel å ha tapt, burde vi vært skånet for.

Lagene lørdag
I følge NRK Sport er det dette å si om Fredrikstads lag:

– Wallace Fernando Pereira er kraftig på gang etter skadetrøbbel siden midten av mai. Everton sliter med en lårhøne. Lett lårtrøbbel for Mattias Andersson, men meldes klar. Kasey Wehrman (Lyn Oslo) er borte. Trener Tom Nordlie leder laget for første gang på hjemmebane.

Vi merker oss Kasey Wehrmann ikke bare er borte, men helt borte vekk. Står det virkelig så dårlig til i Plankebyen at Kringsjå er å foretrekke? Pytt, pytt. Vi knuser deg om en uke, Kasey!

På vif-fotball finnes siste nytt om Vålerengas tropp . Der sier Martin:

– Vi har hatt to gode treningsuker og gutta har virka pigge. Nå fikk vi noe småplukk her torsdag og fredag med Luton, Bojan og Fellah. Jeg regner med alle blir klare, men spesielt Luton er usikker foran kampen. De testes alle lørdag formiddag.

Martin vet at FFK har endret formasjon etter at Tom Nordlie overtok, men velger å fokusere mest på oss selv. – Vi vet hva som kommer, sier han til vif-fotball.

Vålerengas tropp:
1 Troy Perkins, 34 Gudmund Taksdal Kongshavn, 3 Andreas Nordvik, 11 Morten Berre, 13 Jarl André Storbæk, 14 Bengt Sæternes, 17 Mohammed Fellah, 19 Dawda Leigh, 20 Mostafa Abdellaoue, 21 Luton Shelton, 22 Birger Madsen, 23 Kristofer Hæstad, 24 Stefan Strandberg, 25 Mohammed Abdellaoue, 26 Bojan Zajic, 28 Harmeet Singh, 31 Kristian Brix, 33 Amin Nouri

Legg igjen en kommentar