Dagboka fredag 4. september 2009

Skadesituasjonen i Vålerenga er som den er uten at vi kan gjøre noe med det, men terminlista 2010 kan vi påvirke. Forøvrig syns vi litt synd på Arne Scheie for tradisjonens skyld, men ellers bryr vi oss ikke så mye. Two Out Of Three Ain’t Bad ? Det hjelper ikke om happy endings er i … Fortsett å lese «Dagboka fredag 4. september 2009»

Skadesituasjonen i Vålerenga er som den er uten at vi kan gjøre noe med det, men terminlista 2010 kan vi påvirke. Forøvrig syns vi litt synd på Arne Scheie for tradisjonens skyld, men ellers bryr vi oss ikke så mye.

Two Out Of Three Ain’t Bad ?
Det hjelper ikke om happy endings er i flertall i lidelseshistorien om Vålerenga, med Freddys Vålerengahjerte og den komplisert sammensatte Panzer-hofta som de store gladnyhetene fra operasjonssalen.

Dette er skikkelig bad :

Når den éne muren som fins i Norge har slått nye sprekker og ikke får med seg verken serietap eller cuptriumfer, da er det ille. Selv om forsvaret vårt etter hvert begynner å stå på egne bein, ville vi så gjerne se Muri i Molde.

Der får vi heller ikke se oppfølgeren til Panzers dansetrinn og påfølgende klapp på kinnet fra Moldes kjærlige José Mota. Men i denne forsvarsmisèren dreier det seg vel egentlig ikke om hva vi får, men hva de tre sjefsrekonvalesentene våre får ut av siste rest av sesongen.

VPN veit svaret:

Freddy Boy, Panzer og Muri mottar sølvpokal, NFFs diplom og NFFs cupvinnermerke når høsten er som mørkest. Gratulerer!

Les mer om sjukestua i Vålerenga her: My Heart Belongs To Freddy, Hofta til Panzer og fAnker’n, og litt om hvordan Panzer danzer på vif-fotball.no

NSA og terminlista 2010
Vi møter dem hver helg. I by og bygd. Noen slår på tromme, andre skarrer.
Hva vi snakker om? Vi snakker om vi-hater-alle-alle-hater-oss-greia
Vi snakker om de andre supporterne. De dumme.

Men så dumme er verken vi eller bønda at vi ikke kan være venner i fritida og samle oss mot felles fiender eller andre som gjør livet som fotballsupporter vanskelig. Da står vi samlet i samme sving, i NSA, Norsk Supporterallianse.

Noen av av dem vi ofte klinsjer mot, er de høye herrene i Norges Fotballforbund. Sjefshøna er sparka ut av hønsehuset, men alt går ikke den veien hø ..eh… hanene sparker av den grunn, litt fornuft fins det alltids i reiret under tribunene på Ullevål. Vi tenker absolutt ikke på EM-søknaden, men på sånt som endring av rutiner i klubblisensarbeidet, og vi tenker spesielt på at NFF har begynt å ta supporterne på alvor. Denne gangen gjelder det at forbundet har invitert NSA for å få innspill fra supporterne når terminlista for neste år skal snekres. Første møte er kommende torsdag, og vi ser med spenning fram til resultatet som vanligvis er ferdigspikra i begynnelsen av desember.

Hvilke innspill er det så supporteralliansen kommer med ?

Smørbrødlista er relativt kort, men dermed er det ikke sagt at NFF sluker menyen rå og rydder vei for at NSA skal få oppfylt alle ønskene, eller om det i det hele tatt er mulig å gjøre noe med visse forhold. Her er noen punkter:

– Egnet tid på året for kamper som tradisjonelt drar store bortefølger

– Flere midtukekamper eller vinterstart som i år?

– VM-pause gir vesentlig flere midtukekamper. Hvilke type oppgjør bør legges til midtuka?

– Er det kamper man ønsker ikke spilles samme helg?

– Når skal såkalte risikokamper spilles?

– Cupen – ukedager eller helg?

– Minimering av ulempene mandagskamper medfører for supportere

Interessant er det også at NSA også tenker på nummer to-lagene i de forskjellige distriktene når serieoppsettet spikres. Eksempel: Forskjellig kamptidspunkt for Skeid og Vålerenga, Løv-Ham og Brann og så videre. Dette er det ikke tatt hensyn til tidligere.

Og til slutt: Endelig fastsetting av kampdag- og tidspunkt må annonseres så tidlig som mulig. I høst har det vært ille.

Norge kommer kanskje, men NRK kommer definitivt ikke til VM
2 dager før hope-in-hanging-snorr-VM-kamp mot Island er det klart: Flertallet av norges fjernsynsseere får ikke med seg fotball-VM. NRK har kastet inn håndkleet og betalkanalen Viasat overtar moroa. Trofaste NRK-seere får nøye seg med trusselen om høyere lisens for å finansiere konsekvensen av MGP-seieren:

Prisen for fairytale’n om Veslefrikk med Fela utdeles i Telenor Arena. Stabæk er den store vinneren, med store leieinntekter. Musikkelskerne de store taperne, med ødelagte trommehinner. Det ekte fotballfolket finner nok ut av det. Det er bare sofa-hooligans som lager ramaskrik om dette.

Da Caprino-dokka tok pokalen hjem i Melodi Grand Prix, sendte fotballekspert Karl Petter Løken i følge gårsdagensVG-nett sms til Arne Scheie: Der røyk fotball-VM på NRK .

Den eneste fotballtrøsten oppi elendigheten, er at selv fotballeksperter kan ha rett, og at nå har vi noe å gå på, vi som alltid må forsvare oss mot fanatikerne som syns det er for mye fotball på TV.

Vålerenga i helga
Fredagsquiz-1 på Bohemen klokka 18:02

Vålerenga 2 møter topplaget Strømmen på Strømmen Stadion lørdag klokka 16

Vålerenga – Stavanger Oilers på Jordal Amfi lørdag klokka 18, ikke klokka 18:20

Les også:
Utestengt uten grunn?

Legg igjen en kommentar