Dagboka torsdag 3. september 2009

Sladrehank skal selv ha bank, men vi venter med å banke de som er ute etter å sverte klubben siden vi bare er 99 prosent sikre på hvem det er. Ellers misunner vi dem som har høstferie. Sånn luksus kan ikke Dagboka unne seg selv om det er påfallende lite Vålerengastøy i media i dag. … Fortsett å lese «Dagboka torsdag 3. september 2009»

Sladrehank skal selv ha bank, men vi venter med å banke de som er ute etter å sverte klubben siden vi bare er 99 prosent sikre på hvem det er. Ellers misunner vi dem som har høstferie. Sånn luksus kan ikke Dagboka unne seg selv om det er påfallende lite Vålerengastøy i media i dag.

Det er høstferie i Vålerenga i en sesong som har gått på dunken, i hvert fall i forhold til målsettingene fra den gang Team Martin feide inn over Enga og verden var rik. Den gangen elska vi de store ordene: Best i Norge! Ledende i Norden! Unike i Europa!
Hva nå?

Fungerende leder av sportslig utvalg, styreleder Odd Skarheim røper at en revisjon av målsettingene er nært forestående, og sier dette til Dagboka:

– Det er ingen tvil om vi må rydde plass på gravlunden til noen av de langsiktige målsettingene våre. Samtidig må det meisles ut nye mål.

– På generelt grunnlag kan jeg si at mål henger nøye sammen med økonomi og at Vålerenga Fotball som mange andre klubber må redusere kostnadsbasen sin. Dette er et viktig arbeid som får sterkt fokus fremover.

Høstferie i tippeligaen, bare de aller beste spillerne i landet er i aktivitet, som for eksempel Amin Nouri og Harmet Singh, les her om U21-kamper mot Balkan.

En liten, men velfortjent høstferie for Vålerenga generelt. Støyen har lagt seg, men det skal ikke mer til enn et lite vindpust fra en eller annen jævla plaprer før mediastormen er over oss igjen. VG prøver seg i dag med Kjetil Wæhler, men lykkes svært dårlig med å lokke den lojale mannen ut på glattisen.

– Jeg misunner ingen av dem som er på Valle for tiden. Det er synd at det blir sånn, med mye negativt stress – men jeg håper de klarer å gjøre en god figur fremover, sier Wæhler til VG Nett.

VG-journalisten forsøker desperat å få avdekket noe Vålerengagrums og interne stridigheter i klubben, men kommer ikke lenger enn dette:

– Det har jo vært veldig spesielt der det siste året. Det overrasker meg ikke, for jeg vet jo hvordan ting var i VIF. Men spekulasjoner rundt fallskjermer og slike ting overrasket meg kanskje litt. De har sitt å stri med, sier Kjetil Wæhler.

Tett som en potte. Han har forsvart Vålerenga med ære i seks år og ser tydeligvis ingen grunn til å endre på det nå. Han visste jo hvordan ting var, men selvfølgelig niks lekkasje av den grunn.

Det samme kan dessverre ikke sies om andre som har forlatt klubben. Av en eller annen grunn er det noen som vil Vålerenga vondt, plaprere som liker å fly til media for å få sine fem minutters anonyme berømmelse. Denne spedalskt syke gleden av å sverte Vålerenga uten å stå oppreist og vise ansikt, har vi sett oss lei på. VPN har fått snusen i én, og du skal ikke se bort fra at du snart får vite mer også.

Landslagsfotball ruler. Om den ruller vår vei kommer vi til VM, men sånt skjer heldigvis ikke. Vi får satse på EM 2016, og da på den eneste muligheten vi har på å nå sluttspillet: Arrangere det selv.
Det koster bare 8 milliarder. Skattebetalerne trenger ikke punge ut med mer enn 7.

Økonomiekspertisen går god for prosjektet: Dette vil bli et lukrativt EM leste vi i går på nrksport.no:

1,1 millioner fotballturister kan legge igjen sju 7 milliarder kroner, viser en en fersk rapport utarbeidet av blant andre Dag Morten Dalen, Professor ved Handelshøgskolen BI.

– Når det gjelder utlendingers forbruk har vi regnet det til i størrelseorden sju milliarder kroner. Det inkluderer overnattinger, restaurantbesøk og andre varer og tjenester mens de er her, sier professoren til NRK.

Fett. Arrangørbyer- og tettsteder kan velte seg i gryn mens resten av landet tar regninga. Fotballforbundet får kanskje noe igjen av sin skarve skjerv på 1 milliard når billettene er solgt og TV-avtalene undertegnet. Er det noe å lure på?

Ja, det er visst det.

– En fin måte å få Norge til EM på, sa Trond Giske til VG på nett i går, – men det virker litt dyrt.

Ja, 7 milliarder er mye. Norge kunne kommet til alle EM-og VM-sluttspill om de pengene ble brukt mer fornuftig enn til å arrangere EM, smeller det fra eksperten på dine penger, Tom Staavi. Les bloggen hans på VG-nett her. Den er spekket med poenger, men dessverre for lang til å gjengi i sin helhet her.

10 laken pr husstand

Så mye koster moroa deg i følge Tom Staavi bloggen. Han syns det er greit for dem som elsker fotball, men siden en stor del av befolkningen er erklærte fotballhatere, vil dette bli en betent sak. Han ber oss tenke oss om før vi blar opp pengene, det burde fotballforbundet også ha gjort, og avslutter med:

– Hvis fotballforbundet vil at vi skal lykkes internasjonalt, har de neppe noe valg. Da må det brukes mer penger på barn og unge. Og de pengene har de ikke idag, og i alle fall heller ikke i fremtiden hvis de vil svi av alle pengene på en to ukers fest. Men satser man på barn og unge kunne vi hatt fest hver gang det inviteres til EM og VM, og ikke bare denne ene gangen i 2016.

Vålerenga i dag

Vent og se.

Legg igjen en kommentar