Dagboka onsdag 26. august 2009

Ikke all verdens å melde i dag, annet enn at de store avisene tydeligvis ikke unndrar seg å finne opp ting når de har lite å melde. Kanskje VPN skal slå seg på samme bølgen? Ved nærmere ettertanke, helst ikke. Mediekjør Det blir mye mediekjør om dagen. Noe er fortjent, noe er ikke fullt så … Fortsett å lese «Dagboka onsdag 26. august 2009»

Ikke all verdens å melde i dag, annet enn at de store avisene tydeligvis ikke unndrar seg å finne opp ting når de har lite å melde. Kanskje VPN skal slå seg på samme bølgen? Ved nærmere ettertanke, helst ikke.

Mediekjør

Det blir mye mediekjør om dagen. Noe er fortjent, noe er ikke fullt så fortjent.

– Truls Haakonsen ble helt feilaktig sitert over to sider i Aftenposten sist mandag, dvs etter kampen mot LSK – uten at han hadde snakket med journalister i det hele tatt. Han var faktisk syk og ikke på kampen i det hele tatt, forteller mediesjef Graff i Vålerenga til VPN.

Aftenposten skrev at sportsdirektøren ikke vil snakke om treneren, men de hadde altså ikke pratet med han, og Haakonsen var ikke på kampen.

Da Aftenposten ble klar over dette la de seg flate, og de forberedte en beklagelse på trykk. m

– Men den kom aldri, konstaterer Graff.

Man kan jo lure på hvem Aftenposten trodde de snakket med. Etter det VPN erfarer tror journalisten han har snakket med Breen i det man kaller mixed zone – men Breen har aldri uttrykt seg på den måten. Han sto jo tvert imot på TV2 og forsøkte å svare for seg.

I mediestormen som blåser er det tydelig at man kan bli truffet av urettferdige kokosnøtter også.

Haakonsen

Når det er sagt hadde det ikke vært så dumt at Truls Haakonasen kom med en liten uttalelse til media, selv om alle på Valle, og sikkert med god grunn, er møkk lei mediekjør.

I Dagsavisen får vi en setning som virkelig stammer fra mannen (får vi tro da), men først må vi få lov til å sitere Reidar Sollies første setninger:

Det er blitt medienes reprisetime å krisemaksimere tilstandene i Vålerenga. Det anses ikke lenger som særlig kreativt å spørre Martin Andresen om han vurderer sin stilling. Det er blitt gjort av andre i snart to år nå.

– Vi har fortsatt tillit til den sportslige ledelsen, men vi er ikke fornøyd med resultatene, får vi høre fra Truls.

Selv Stabæks Jan Jönsson viser sport av sympati.

– Vålerenga har mye uflaks. De burde slått Lillestrøm og de kunne tatt poeng fra oss. Da hadde bildet vært helt annerledes, sier han til Dagsavisen.

Akk ja, det er i det hele tatt morsommere å vinne fotballkamper enn å tape dem.

Og apropos tap

Så tapte Vålerenga 2 borte mot Fram Larvik 1-2 mandag kveld. Etter godt spill, selvsagt.

Et utførlig referat fra kampen, med gode kommentarer fra Andreas Holter finner du på vif.no.

Stabekk VGS

Utallige bekreftelser rant inn i går kveld: Brage Sandmoen jobber på Stabekk VGS.

Hadde han dømt 50-50, så hadde vi hatt en murrende tvil. Men ærlig talt, når han i tillegg til å komme fra nærmiljøet dømmer sånn ca. 90-10, så kan det ikke være prov på annet enn fullstendig manglende skjønn hos NFF. Hva tenker de med???

Eller sagt på en annen måte: Hvordan hadde avisene sett ut om en mann som jobbet ved Vålerenga eller Jordal skole dømte Vålerenga – LSK, med hjemmefordel godt over 80 prosent?

Legg igjen en kommentar