Dagboka mandag 10. august 2009

En rå søndag ettermiddag. Takk, Vålerenga! Alle gutta spesielt! Morten, Bengt og Bojan generelt! Vi rett og slett elsker dette laget! De få som møtte opp på Ullevål i går opplevde kampen som inneholdt det meste. De mange som ikke møtte opp, gikk glipp av alt. Om du var et sted når Brå brakk staven, … Fortsett å lese «Dagboka mandag 10. august 2009»

En rå søndag ettermiddag.
Takk, Vålerenga! Alle gutta spesielt! Morten, Bengt og Bojan generelt!
Vi rett og slett elsker dette laget!

De få som møtte opp på Ullevål i går opplevde kampen som inneholdt det meste. De mange som ikke møtte opp, gikk glipp av alt. Om du var et sted når Brå brakk staven, gjelds ikke lenger. Fra i dag må du svare på:

– Hvor var du når Vålerenga slo Tromsø?

Spill til fløyta har gått – for ikke å si spill etter!

Store, lange Kovacs med sitt tette fotballhode sørget for tumulter i kvarten lørdag. Hadde det vært mulig å utføre utvidet tankevirksomhet inni den ungarske hjernebarken som har tålt altfor mange hodestøt i løpet av karrieren, hadde han valgt personlig ære istedenfor skåring der og da når den bergenske målvakten uten videre knakk sammen.

Vi så det samme som Odd-spissen; en keeper som glei og som prøvde å strekke seg forgjeves etter en såkalt usportslig måltjuv. Kovacs nølte, så seg rundt og bestemte seg for å putte ballen i mål.

Spell til fløyta har gått, sa Kovacs sin translatør etterpå. Vi er enig.

På Ullevål var det motsatt. Spell når fløyta går!

Alle burde vel skjønne at det ikke var dropp etter skaden Brix påførte seg selv og Knudsen fra TIL siden Brix fikk sitt velfortjente gule kort etter taklinga. Det var soleklart frispark. Men dommern var spesielt utydelig i måten han slengte ballen bort til tromsøspilleren som skulle ta frisparket. Trøtte spillere trenger tydelige dommere. Det så ut som en dropp, Men helt på trynet av Vålerengaspillerne å kødde med Moldskred som prøvde en kjapp en. Og helt på trynet av dommern å være så kjapp.

Spell når fløyta har gått. Det er vi enig i.

Kvartfinalenes store, stygge usportslighet var selvsagt verken Odd-spiller Kovacs eller Tomsø-spiss Moldskred. Usportslige Sead Ramovic i Tromsømålet er aleine om hedersbevisningen. Plutselig brakk han sammen for å vinne tid med en totalskadet ankel og høyre fot som var fit for fight sekundet etter at doktor dommer hadde friskmeldt krøplingen.

Far i huset, han Per-Mathias sjøl, er ansvarlig for tøyset. Han ber laget sitt, og spesielt målvakten, om å gjøre det eneste samene kan: Drøye tida.
Sånn går nå dagan.
Når vi ser hvor lang tid en målvakt stadig trenger for å sparke ut en ball, skjønner vi hvorfor Tromsø aldri kunne få sitt OL. Folkeslaget der oppe er rett og slett for dvaske, de hadde aldri rukket fram til sin egen åpningsseremoni.

Hvor er forresten dommerne når destruktive keepere ikke gjør annet enn å drøye tida? Eller når spretne karer som Lars Iver Strand trenger to minutter på å gå av banen?

Publikumsssvikt?

I overkant av fire tusen, eller kanskje heller i underkant av langt under fem, får hvem som helst til å finne ut at køppen ikke er liv laga. Alt var så mye bedre før, tribuner revna og folk pressa på helt hinsides all fornuft. Svartebørsprisene kverka restene av husholdningspenga som ikke brennevinet tok, alt bare for å overvære køpp-eventyrene, sies det.

Tøm ølglasset. Bla i Jarles VIF-statistikk. Sannheten er en helt annen enn det dagens aviser vil ha det til. Cupen har stort sett vært omfattet med like liten interesse før som nå, med unntak for opplagte Askeladd-kamper. Forskjellen fra nå til før er at finalene var for folk flest. Nå er finalen sponsorenes helaften. Om finalen blir supporternes dag kan kanskje noe av køppens ære reddes. Greit nok at sponsorer skal ha noe igjen for gryna de har spøtta inn, men det har de vel fått mer enn nok av i løpet av sesongen.

Supporterne ofrer vesentlig innsats i tid og kroner på å følge lagene sine for å skape den nødvendige tribunestemninga som trekker til seg et næringsliv som ikke tenker fotball foran profitt.

Da var det sagt.

Det jeg egentlig ville si var: Endelig tilbake på Cola! Sorry, det heter Bendit nå. Etter en fullstendig stemningsløs sesong på Vestbredden, var det godt å være tilbake der stemning skapes. Selvfølgelig er det treigt at halve stadion stenges for billettsalg når det er kvartfinale. På den annen side viste denne søndags ettermiddagen at vi er best på små flater.

Ellers?

Vålerengaforsvaret lekker. Kanskje finnes tetningsmiddelet i Belgia. Siste rykte er at kroatiske Stepan Kucera er lei benken i Brugge. Time will show, men showet er over om tre uker, da stenges gluggene.

Vålerenga i dag

Trekning av semifinaler. I følge rykter klokka 11 et eller annet sted

Legg igjen en kommentar