Dagboka fredag 31. juli 2009

Det gikk veien høna sparker og Vålerenga reiser ned til Hellas med behov for minst to mål. I mellomtiden skal det spilles seriekamp, og til den har Vålerenga hentet inn forsterkning i form av en 22-åring fra Rosenborg. På lån, må vite. Dette og mer i dagboka. Det ble tap, ja Og snipp snapp snute, … Fortsett å lese «Dagboka fredag 31. juli 2009»

Det gikk veien høna sparker og Vålerenga reiser ned til Hellas med behov for minst to mål. I mellomtiden skal det spilles seriekamp, og til den har Vålerenga hentet inn forsterkning i form av en 22-åring fra Rosenborg. På lån, må vite. Dette og mer i dagboka.

Det ble tap, ja

Og snipp snapp snute, så var det E-cupeventyret ute?

Av og til, og spesielt i de stunder der man finner seg selv på et latterlig regntungt Ullevaal, eller foran PC skjermen på et 28 graders varmt hotellrom i en svært fremmed by kl 03.00 om natta, for den saks skyld, kan man lure på at man gidder. Og av og til lurer vi faktisk på om spillerene lurer på det samme når det gjelder E-cup. Merkelig i grunn, for egen del synes jeg E-cup er noe av det morsomste som finnes: det er veldig få ting som kan måle seg med gleden av å se Vålerenga spille jevnt med, eller i beste fall banke, kvalifisert europeisk motstand. Tenker ikke spillere og lagledere det samme?

Værgudene gjør det i hvert fall ikke, for det de bød på i 2. omgang gjorde siste halvdel av kampen til en ren parodi. Fotball var det i hvert fall ikke, og dersom det hadde vært noe tak i dommeren (et kapitel for seg) hadde han avblåst, eventuelt utsatt hele greia, slik at kampen kunne avvikles under nogenlunde anstendige forhold. Akk ja.

– Det er ukonsentrert å slippe inn to mål til pause. Etter at vi fikk 2-1 like før hvilen, håpet jeg at vi skulle få til noe i 2. omgang. Så kom et voldsomt regnvær og det hele ble en parodi, sier Martin Andresen til Dagbladet. Han fortsetter, samme sted,

– Det kan fort bli en fordel for oss at vi tapte 1-2 her i dag. De kommer til å undervurdere oss noe voldsomt på hjemmebane. Slik Club Brügge gjorde etter å ha slått Brann i Bergen. Det returoppgjøret kunne de vunnet 6-0.

På den annen side gidder vi ikke klippe og lime Erik Hagens og Tor Ole Skulleruds pessimistiske kommentarer rundt returoppgjøret. Synes de ikke fotball er gøy lenger?

Forøvrig så ble Vålerenga snytt for et par tre straffer. Men det er glemt nesten før det er nevnt.

Ny stopper, fra RBK…

Mens vi fortsatt(!) venter på at Vålerenga kompletterer stopperstallen, låner Vålerenga 22-årige Andreas Nordvik fra RBK.

– Andreas er en spiller Rosenborg har stor tro på, men han får ikke spille ofte nok der oppe, sier Vålerengas sportsdirektør, Truls Haakonsen, til vif-fotball.no.

Nordvik er i utgangspunktet midtstopper, men har primært spilt venstreback på Rosenborg. Han har kontrakt med Rosenborg ut 2010, men utlånsavtalen til tross, betyr ikke det at Nordvik er et avsluttet kapittel i RBK skriver VG.

– Nei, på ingen måte. Dette er et ledd i planen der han får utviklet seg videre ved å spille kamper i eliteserien, sier sportslig leder i Rosenborg, Erik Hoftun, til rbk.no.

Nordvik er spilleklar allerede mot Strømsgodset førstkommende søndag.

– I øyeblikket er det midtstopperposisjonen hvor vi trenger mest hjelp og folk og der kan Andreas bidra. Allerede søndag har vi Jarl André Storbæk ute med gule kort, så det kan godt hende han blir brukt som back allerede da. Vi får se an mot helgen, avslutter Skullerud til vif.no.

OK, vi kan skjønne at dette kan være en grei kriseløsning. Men det vi ikke skjønner er at det trengs kriseløsning i det hele tatt. Det har vært lynende klart at Vålerenga har trengt forsterkning på stopperplass minst siden årets begynnelse. At det hullet ikke er fyllt forlengst er en skandale.

Og dessuten syntes vi det blir litt trist når spillere må lånes inn fra presmuptive konkurrenter. Eller er laget blitt så svakt at Rosenborg ikke ser på Vålerenga som konkurrent lenger? Hele situasjonen begynner å minne om den vi hadde høsten 99, like etter Drillo dro, når to mann ble hentet i hui og hast fra Trondheim mens Pellerrud ble innkalt for å hjelpe med å tette forsvaret. Kan ikke huske at det var noe spesielt moro det heller.

Peddal-Bjørn med skravleabstinens

I skuffelsen over tapet mot PAOK ringte vi Bjørn Heidenstrøm, dels for å få en oppdatering og trøst og dels fordi det er trøst i seg selv å snakke med noen som har det verre. Vel, Bjørn har det verre. Ikke hadde han sett kampen, ikke hadde han fått skikkelig kampreferat og mest av alt savna han noen å skravle med. En sykkeltur gjør deg tydeligvis myk. Bjørns tyngste øyeblikk så langt har ikke vært regn og vind, nei tøffest var dagene i Russland uten snus. Skal du til U.K. er det kanskje en ide å møte mannen som erså skravlesyk at han får dama di til å virke som en østers. Tar du med en signert drakt og en boks snus har du trolig en venn for livet.. .

Til uka setter han kursen mot London, før han skal sykle rundt i U.K de neste seks ukene. VPN skal følge han tråkk for tråkk neste uke, forutsatt at han har hjerte til å karre seg ut av overnattingsstedet i Slagelse, der fruen i huset har et eget bryggeri.

Billetter PAOK – Vålerenga

Billettene kjøpes ved inngangen kampdag de vil koste 17 euro. Klanen Airways vil ha med seg 200 billetter som vil bli solgt på Klanshotellet onsdag mellom kl 17-19. Ønsker du en av disse billettene gi beskjed til frode att sjappa.net (er du med på Klanens Airways flygning trenger du ikke melde din interesse, vi har holdt av billett til deg).

Vålerenga i kveld

Vet ikke helt, men en liten pils kan neppe skade.

Legg igjen en kommentar