Dagboka onsdag 8. juli 2009

Det er onsdag, Vålerenga møter Mjøndalen, det er duggfrisk kaffe på trakteren og dagboka avliver verdens dårligste unnskyldning. Ellers ser vi litt på resten av verden, nå som det ikke skjer de store tinga hos oss. Cup er cup Du hører det hvert eneste år når noen primadonnaer i en storklubb taper for en subbegjeng … Fortsett å lese «Dagboka onsdag 8. juli 2009»

Det er onsdag, Vålerenga møter Mjøndalen, det er duggfrisk kaffe på trakteren og dagboka avliver verdens dårligste unnskyldning. Ellers ser vi litt på resten av verden, nå som det ikke skjer de store tinga hos oss.

Cup er cup
Du hører det hvert eneste år når noen primadonnaer i en storklubb taper for en subbegjeng nedover i divisjonene. Ja, ja cup er cup sier dem og setter seg like blide på bussen hjem for å spille playstation og ragge tenåringsjenter.
La det være helt klart at cup er cup, og Tippeligaen er naturligvis Tippeligaen. Begge deler er samtidig blodig alvor. I kveld finnes det ingen unnskyldning, ingen rom for bortforklaringer, kun rom for avansement. Dere har jobben tampa fra drammensområdet har drømt om og aldri oppnådde, det er ikke verre enn å vise dem hvorfor i samfulle 90 minutter.

Mjøndalen
En ting jeg ikke skjønner er at når en klubb som spiller i brune trøyer og har hvit shorts, betyr ikke det at de må spille i bortedraktene sine når de møter et hjemmelag som spiller med hvite bukser? Er ikke litt av poenget med å velge en sær draktfarge vekke når du allikevel trenger bortedraktsett i nær halvparten av bortekampa. Jeg foreslår at klubben snarest vasker shortsene og drakta i samme vask så er problemet løst en gang for alle.

3050
Jobber du i NAV eller i biltjuveriseksjonen hos snuten, så vet du at dette er postnummeret til Mjøndalen. Er du fotballnerd så veit du også at 3050 er en supporterklubb for Mjøndalen og rommer medlemmene av den mektige brune arme. Mjøndalen er nyopprykka i Adecco og supporterne ser i hvert fall på nett ut som de bærer preg av dette om enn på en sjarmerende måte.

Vi har sett litt på hjemmesida til 3050, og der fant vi blant mye annet, supporternes hyllest til Kenneth Karlsen: ”Kenneth er mere brun enn blå”. Vi blei litt bestyrta da dette må være ren plagiat av det vi antar er Bataljonens hyllest til Eirik Bakke ”Eirik er mer brun enn rød”.Mer forhåndsstoff om Mjøndalen finner du i egen artikkel linket nederst i dagboka.

Smeisegutten fra Bergen
Han har herlig humor ”Davyen”, i går ble det kjent at noen har lagt ut skrytevideoen der han juger på seg å ha raska over kona til en dørvakt i Bergen. I tilegg omtaler han Bergens dørvakter i lite rosende vendinger. Da han var tom for mus å juge på seg selv, fortalte han om en kollegas studineeventyr til storsjarmøren Frode Olsen. I stedet for å stille seg i skammekroken forventer vi at Davy får god til å tenke igjennom sine mange dumheter når han står og venter og venter og venter på å slippe inn på byens utesteder fremover. ”De anabole dørvaktklovnene” er kanskje ikke så smarte, men de både grynter og husker som elefanter.

Ingebrigts blogg
Ja det er gammelt nytt, men etter taggerens siste blogg kan det være moro å lese Ingebrigts blogg etter seriestarten fra i år. Det handler om mediemakt og litt om den nå glemte jakten på Martins hode. Går du inn og leser får Stabæk et treff i jakten på digitalpotten, uten at vi synes det er noe som bør bekymre deg. Mannen skriver tidvis morsomt og bra han, du finner Ingebrigt-bloggen på stabak.no.

Moas tær er klare for action
Det viser seg at Moas tær er finfine og trolig er klare for å dytte Vålerenga videre til kvartfinalen. Samtidig spekuleres det videre på om Sunderland er i ferd med å forberede bud på 40 millioner kroner. Prisen på Moa skal altså ha steget med ti millioner til tross for at han har vært plaget med småskader hele vårsesongen. Stemmer dette må vi bare berømme gutta på Valle for at de ikke sendte han rundt som en junior for å prøvespille ved juletider og heller ikke aksepterte skambudet på 30 millioner fra Nederland.
Vi venter spent på om vi får beholde et av norsk fotballs største talenter på lang tid ut sesongen, eller eventuelt hvor høyt vi klarer å presse pris og videresalgsprosenter.

Bloggen til Rønsen og theshirt.no
I disse stille sommertider må vi anbefale herlig nettbasert Vålerenga lektyre. Rønsen forteller fra garderobemiljøet i bloggen sin her. Ellers kan du lese alt om Heidenstrøms jakt på fotballdrakter og hvordan han fikk i seg sylteagurker og vodka i St. Petersburg her

Agurktid
Dagboka er skuffa over årets agurksesong, avisene tyter over av spillere på vei bort fra norske spillere på vei bort fra klubbene sine, mens hvem som eventuelt er på vei inn er tydeligvis et ikke-tema. Hittil er det vel bare Aafk som har signalisert at de faktisk ser etter forsterkninger. Vi håper klubben både har midler og vilje til å handle. Er det en gang man kan kalle overgangsmarkedet for kjøpers marked, så er det nå.

Vi antar at Vålerenga kjenner sin besøkelsestid og sniffer på både spillere og en modell for samarbeid med NTG nå som ugresset fra vestkanten visner på rot. Samarbeidet med Wang er vel og bra, men hovedstadens stolthet bør være en naturlig samarbeidspartner for alle som driver med talentutvikling i hovedstaden. At vi i tilegg til fotball og hockey også er i norgestoppen, eller nærmer oss, i andre idretter må være både unikt og attraktivt. La alle unga komme til oss.

Vålerenga i dag
Avansement.

Legg igjen en kommentar