Dagboka mandag 6. juli 2009

Det ble tre i sekken i går, da hjalp det lite med nytt mål fra Muri og perle fra Fellah. Ellers skjer det noe småtterier i og rundt enga og dagboka har sin målsetting for høstens Tippeliga klar allerede. Tap i Ålesund Det ble tap mot Aalesund som dro nytte av litt rufsete keeperspill på … Fortsett å lese «Dagboka mandag 6. juli 2009»

Det ble tre i sekken i går, da hjalp det lite med nytt mål fra Muri og perle fra Fellah.
Ellers skjer det noe småtterier i og rundt enga og dagboka har sin målsetting for høstens Tippeliga klar allerede.

Tap i Ålesund
Det ble tap mot Aalesund som dro nytte av litt rufsete keeperspill på to av de tre måla dem satte inn før pause. Mot spillets gang og fryktelig ufortjent måtte våre gutter gå til pause med 1-3. Ikke noe problem mente VPNs kampreferent, ikke noe problem mente dagboka, fortsatte vi bare å presse på så ville uttellinga komme. Vel, kampbildet i andre omgang endra seg og selv om vi fortsatt hadde ballen mest, viste det seg at støttepasninger og balldytting på tvers førti meter fra mål ikke er en effektiv måte å skape sjanser på. Press fikk vi først etablert de siste ti minuttene og da fikk vi uttelling. Litt lite, litt seint, men et herlig skudd av Fellah var det.

Tippeligastatus
Dagboka teller ikke bronsemedaljer og annet skrammel, her er det gull eller ingenting. Siden vi har kommet skeivt ut i Tippeligaen, så skeivt at om du fortsatt tror på gull er du moden for en diagnose, ja da kan vi heller bruke resten av sesongen til noe nyttig. Hvis ikke tiden er moden til å gi nye ungutter spilletid i Tippeligaen nå så vil den aldri bli det. Ja, men vi kan fortsatt rykke ned om det går helt på trynet vil mange sikkert tenke, jo da men da får vi heller se an utover høsten på blandinga mellom ung og gammel.

Allerede på Alfheim vil jeg se tredjekeeper Gudmund Taksdal Kongshavn, Nouri, Brix, Mos, Dawda og Strandberg. Gjerne Fellah også som trenger matching etter sitt lange skadefravær. La fremtiden slippe til å få matching i serien nå, så kan gamlegutta supplere dem og ta seg av cupen. Betydningen av skikkelig tippeligamatching for fremtidens helter er etter min mening større enn forskjellen på en andreplass og en syvendeplass i Tippeligaen.

Kanskje ryker en plass i neste års Europaliga, men har vi strengt tatt noe der å gjøre? Svaret får vi om noen uker. Min mening er at vi kan vente med å forsterke forsvaret, vente med å handle spillere generelt, se nedover i egne rekker og løft opp spillere. Noen av dem vil falle igjennom, men kanskje finner vi den ene, eller de to som faktisk hever seg og tar nivået.

VisitOslo
Denne websiden har som mange forumlesere har fått med seg en reklamekampanje hvor de viser at fotball er en av aktivitetene du kan gjøre i hovedstaden. Dette illustreres med bilder fra Åråsen. Egentlig litt fornøyelig, men vi tok en mailrunde til VisitOslo og deretter vår egen klubb. Det viser seg nemlig at Visit Oslo ikke har fått videomateriale fra Vålerenga, men at dette har cowboyene fra Romerike fremskaffet.
Bakgrunnen for at Vålerenga ikke har gitt fra seg bilder handler om rettighetene til bilder fra Tippeligaen:

– Sånn sett er jeg nysgjerrig på hva LSK ligger ute med av bilder, sier mediesjef Svein Graff som vi har på telefon og på vei til ferie.

Han mener VisitOslo kunne få bilder Vålerenga har rettigheter til, feks fra treninger, noe han også har sagt fra om.

– Vi er selvfølgelig interessert i å profilere klubben, så vi tar gjerne en dialog med VisitOslo om dette igjen, avslutter en ferieklar Graff.

VisitOslo har i det minste klart å få litt omtale og er sikkert fornøyd med det. På den annen side er det vel bare en svært begrensa krets av dagbokas lesere som er i målgruppen til VisitOslo. Helt avslutningsvis så er det vel også en svært begrensa andel av VisitOslos målgruppe som ikke gir en god beng i norsk fotball når de tar en tur til Norge. Men, hva veit vel dagboka om nisjeturisme.

Super-Mario på prøvespill
Klubbens sider melder om at Mario Roberto Martinez er i Sverige og byr seg frem for Helsingborg. Etter det vi forstår av artikkelen er det Vålerenga som er interessert i å gi gutten matching på høyere nivå enn vårt andrelag. Super-Mario er bare på lån hos oss, men før vi eventuelt benytter oss av opsjonen så er det sikkert fornuftig å se han på høyere nivå. Litt synd vi ikke finner rom for å gi han dem matchingen i egen klubb, bare et halvt år etter at vi henta han.

Vålerenga i dag
Er du guttunge seint i tenårene, så kan du kanskje begynne å fable om litt matching på høyeste nivå?

Legg igjen en kommentar