Dagboka fredag 22.mai 2009

Kan det virkelig kalles et byderby når Ullevål så vidt er halvfylt? Går det an at to lag taper i samme kamp? Skal vi håpe på at arbeidet med Vålerenga stadion går på skinner? Ja, ja. Sånn kan det også gå. Etter stemninga å dømme utafor stadion etter kampen var det ikke mye som tydet … Fortsett å lese «Dagboka fredag 22.mai 2009»

Kan det virkelig kalles et byderby når Ullevål så vidt er halvfylt?
Går det an at to lag taper i samme kamp?
Skal vi håpe på at arbeidet med Vålerenga stadion går på skinner?

Ja, ja. Sånn kan det også gå. Etter stemninga å dømme utafor stadion etter kampen var det ikke mye som tydet på at brorparten av de 14 tusen visste at de hadde sett tippeligaens beste kamp så langt i år, eller at de hadde opplevd det som i fremtiden vil kalles en av de aller største klassikerne. Nei, folk var tause, og virka ned- eller utslåtte, vanskelig å se forskjellen. Eller var folk bare utladet?

De få som hadde tulla seg inn i Lynskjerf smilte fra øre til øre fordi de vant. De blå var blåsure for at de tapte.

– Uavgjort er langt, langt bedre enn tap, trøstet en av de få smilende Vålerengasupporterne, han hadde glemt at uavgjort er langt, langt verre enn seier.

Dagsavisen tar det på kornet i dag:

– Klassiker med to tapere. En nyttårsfeiring av en 2.-omgang gjorde alle involverte sinte. VIF for at de ikke vant, Lyn for at de ble snytt for seieren.

Og dette sier trenerne:

– Det føles som et tap. Vi er veldig svake bakover på tre av målene, og det fjerde er soleklart offside, sier Lyn-trener Kent Bergersen til Aftenposten

– Det føles som et tap, sier Tor Ole Skullerud på klubbsidene, og han kunne godt ha lagt til ”Vi er veldig svake bakover på tre av målene”. Les mer her

Det var to kamper på Ullevål i går kveld. Én i første, og én i andre omgang. I første hadde spillerne glemt hvilken dag det var, og holdt seg på jorda i god, gammel og feig tippeligatradisjon, mens kampen skøyt fart og fór til himmels etter pause. Vi mener derimot at den gikk til helvete. Plutselig sto det 2-1 til Lyn. Der i gården tviholder de på at det var på grunn av lekkert angrepsspill, men årsaken lå i en forvirret blå midtbane og to midtstoppere som sto og diskuterte hvor de skulle feire seieren etter kampen. Ikke bare én, men to ganger føkka dem det opp. Greit nok at folk blir litt slappe etter en pause, men vi forventer faktisk konsentrasjon av profesjonelle. Eller er det å kreve for mye? Skal vi for eksempel godta at kirurger er ukonsentrerte når de gyver løs på folk etter en munter matpause? Er det derfor prognosen til tilhelingen av hofta til Daniel er så usikker? Ligger usikkerheten i at vi ikke veit om han ble operert før eller etter lunsj?

Et byderby med luft i luka for en gangs skyld, men kampen overgikk ikke derbyet i mai 2002 der Lyn vant 2-1, når det gjelder spill og stemning. At kampen i går skulle belønnes med terningkast 6 i VG, kom faktisk som en overraskelse for mange av oss som var der, for vi trodde en stund at vi var på Hawai. Men når skuffelsen over to tapte poeng har gått over, når den fotballdepressive tåka fordamper og vi er i stand til å se og tenke klart, da vil vi bare huske haugen av flotte Vålerenga-angrep. Og etter hvert vil det demre for oss hvilken fantastiske fotballopplevelse vi var vitne til denne helvetes himmelfartsdagen.

Byderby? Et halvfullt Ullevål, og dét kalles byderby? Var det dette dere i styre og stell var så redd for å miste den gangen dere redda Lyn? Vi krever egentlig ikke noe svar fra Pål Breen. Han trenger arbeidsro nå. Han er midt inne i avsluttende forhandlinger om leieavtalen på Ullevål, om de da ikke allerede er avsluttet. Uansett var han på Colorline, neida ikke i Ålesund, men til Kiel onsdag for å få låne Ullevål fram til 2015. På bøljan den blå i sjøgang og taxfritt stemningsmiljø kan det vel tenkes at et eller annet viktig punkt glemmes når det strøs sand på papir :

– Skal vi betale for gressplen når det vi får er grønnmalt sand?
– Er ikke 1 års oppsigelsesfrist litt lang tid nå når nytt stadion kan komme raskere enn man tror?

Og da er vi framme ved midtukehelgas hyggeligste melding, Vålerenga kultur-og idrettspark:

Vålerenga har valgt å bygge videre på forslaget fra Link Signatur har sammen med NBBJ. Se stadionforslaget her.

Vålerenga nærmer seg nå ytterligere å få oppfylt drømmen om en egen stadion, skriver vif-fotball, men det er fortsatt et stykke igjen.

– Tidslinja er delvis opp til oss og delvis opp til plan- og bygningsetaten. Om alt går på skinner har vi i beste fall egen stadion klar i midten av 2012. I verste fall står den klar til klubbens 100-årsjubileum i 2013, sier styreleder Odd Skarheim.

Vi satser på at alt ikke går på skinner for da blir det i henhold til vanlig skinnepraksis forsinkelser og jævelskap. Vi får eget hjem midt i sesongen 2012, og minner nok en gang om at leieavtalen på Oslo Vest ikke fører til at vi likevel blir pressa til å spille på Ullevål ut sesongen.

Og så lurer vi på mange ting. Vi lurer for eksempel på om det blir ståplasser. Tjue prosent av plassene kan være ståplasser sier UEFA. Det blir 4-5000 det.
Blir det naturlig eller kunstig gress?
Får vi 16.mai kamp hvert år?

Vålerenga i dag
Nyt fotballferien fram til søndag kveld. Da stiller du på Ullevål og ser om den eneste muren i landet er reparert, og om Strømsgodet møter sølvpapir eller panser. Uansett møter de veggen.
Og helt til slutt: ikke noe juks på fredagsquizen i kveld klokka 18.

Legg igjen en kommentar