Dagboka onsdag 6. mai 2009

Vi varmer opp til kveldens bortekamp mot Molde. Noen hevder det er en skjebnekamp, vi prøver å se litt lenger fram. Men ikke så mye. Kampen mot Molde Kveldens kamp mot Molde er visst blitt en slags skjebnekamp for Martin Andresen og hans Vålerengaprosjekt. Hjemmetapet mot Start sammen med resten av de dårlige resultatene, både … Fortsett å lese «Dagboka onsdag 6. mai 2009»

Vi varmer opp til kveldens bortekamp mot Molde. Noen hevder det er en skjebnekamp, vi prøver å se litt lenger fram. Men ikke så mye.

Kampen mot Molde

Kveldens kamp mot Molde er visst blitt en slags skjebnekamp for Martin Andresen og hans Vålerengaprosjekt. Hjemmetapet mot Start sammen med resten av de dårlige resultatene, både i år og i fjor sørger for det. Men før vi tar opp den hansken, skriver vi et par ord om kampen sånn rent fotballmessig:

I følge vif.no så stiller Vålerenga med denne troppen

1 Troy Perkins, 30 Øyvind Bolthof, 3 Allan K. Jepsen, 4 André Muri, 5 Erik Hagen, 6 Freddy dos Santos, 8 Martin Andresen, 11 Morten Berre, 13 Jarl André Storbæk, 14 Bengt Sæternes, 17 Mohammed Fellah, 19 Dawda Leigh, 20 Mostafa Abdellaoue, 23 Kristofer Hæstad, 25 Mohammed Abdellaoue, 26 Bojan Zajic, 28 Harmeet Singh, 33 Amin Nouri

Med andre ord så er Erik Hagen tilbake fra kortskjærsilden, mens Juan Fuenmayor og ikke minst Daniel Fredheim Holm er ute med skade. Det siste så vi jo tydelig fra start mot Start, der Fredheim Holm knapt greide å bevege seg selv før han ble byttet ut.

– Kjedelig, det er alltid en tålmodighetsprøve å gå skadet, sier han til Dagsavisen, som legger til at bror Thomas heller ikke kommer til å være på banen i og med at han har brukket et bein. Martin Andresen er med med i troppen, men om han kommer til å spille eller ikke er fortsatt et åpent spørsmål.

– Vålerenga er i en presset situasjon, men det er vi vant til. Vi jobber hver dag med å få inn større defensiv trygghet i laget, sier Martin Andresen til Dagsavisen der han fortsetter, – Molde har begynt bra og har selvtillit, men vi må alltid konsentrere oss om vårt eget spill. Vi setter store krav til oss sjøl.

VPN blir ikke overrasket om Vålerenga taper 1-5 som i fjor, men blir heller ikke rystet om det blir en 2-1 seier. Klanen er ganske så fed up og forlanger et resultat.

– Det er bare én ting som må skje, og det er resultater. Det må vinnes fotballkamper – og det mot Molde. Det er et krav, sier Espen Knutsen til NRK.

I VG forsvarer Martin Andresen seg (dette antagelig fra seansen utenfor Vallhall mandag kveld)

– Situasjonen er den at vi har for lite poeng. [Check]

– Vi er avhengige av resultater. Vi har spilte mange jevne kamper og sluppet inn for mange billige mål. [Check]

– […] Det er små detaljer som skiller. Vi må slippe inn færre mål. [Check]

VPN synes det er litt (ikke mye, men litt) tidlig å opphøye denne kampen til et være eller ikke være for Andresens prosjekt. Vålerenga har greid seg helt greit på bortebane under Martins ledelse, antagelig greit nok til en helt anstendig plassering på tabellen både i år og i fjor. Vel og merke dersom hjemmestatistikken hadde vært akseptabel. Og det er selvsagt der skoen trykker. De fleste hadde nok godtatt både ett og to tap til på bortebane dersom Vålerenga hadde vært i stand til å skape begeistring på Ullevaal. Og det, det har vi sett fint lite til.

Tilbake til klubbledelsen: Klubbdirektør Truls Haakonsen er i VG klar på at ingen i klubben er fornøyd med seks poeng og 13. plass på tabellen etter syv serierunder.

– Vi er preget av presset, sier Haakonsen til avisen.

– Det er en komplisert rolle [Andresens]. Og den blir ikke mindre komplisert med dårlige resultater, fortsetter Haakonsen.

– Men slår vi Molde, får vi arbeidsro, i hvert fall resten av denne uken, avslutter Martin Andresen i VG.

Det synes ikke vi man skal ta for gitt. Som sagt til kjedsomlighet så står og faller Andresen på Vålerengas fremtoning på hjemmekampene. Derfor tror vi det meste avgjøres hjemme mot Fredrikstad den 16. mai.

Hmm, var ikke FFK involvert sist vi mistet en profilert trener?

Legg igjen en kommentar