Dagboka tirsdag 28. april 2009

Nye TV-kamper, Panzer og nogoattåt som dem sier på lændet. Dagboka er seint ute, vi beklager på det sterkeste, men herregud – den som venter på noe godt kan jo aldri bli skuffa. Nye TV-kamper TV 2 og NRK har i samarbeid med NFF og NTF nå plukket ut TV-kampene i 4. periode i Tippeligaen. … Fortsett å lese «Dagboka tirsdag 28. april 2009»

Nye TV-kamper, Panzer og nogoattåt som dem sier på lændet. Dagboka er seint ute, vi beklager på det sterkeste, men herregud – den som venter på noe godt kan jo aldri bli skuffa.

Nye TV-kamper
TV 2 og NRK har i samarbeid med NFF og NTF nå plukket ut TV-kampene i 4. periode i Tippeligaen.
Resultatet er at «bortekampen» den 21. mai på Ullevaal mot Lyn går på TV, det samme med bortekampen mot Viking i Stavanger 1. juni. Begge kampene går på TV2 klokka 20.00 .

Hva skal vi si? Er NFF ute etter å sette inn nådestøtet mot Lyn? Den 21. mai er det Himmelsprett, en idiotisk fridag spør du oss som sørger for at andre har jobb. Haha sier sikkert du som har jobb og som tar fri fredagen slik at du får ei kort uke på jobben. Den fridagen koster mye penger for det norske samfunnet, men det får så være.

Det som er et større problem er jo at mange av de med Lynsympatier også har ei hytte i den norske skjærgården – og denne hytten (ikke hytta der i gården) reiser de til hver helg i sommerhalvåret. Noen kvier seg nok for å dra siden det er kamp med favorittclubben deres, men nå er det jo ingenting som holder dem igjen. For med RiksTV på hytten kan de jo sitte i solen oig (ja oiiig) nippe til en Chablis type Grand Cru fra 1987 og få med seg kamp, hytte oiiiiiiiig skjærgaarden. Kan det bli bedre?

Vi som heller liker oss hjemme når alle fjottene drar på tur kan da være sikre på at byen er tom for klysete og kvisete tenåringsgutter og at Klanen blir så og si alene på Ullevaal.

Og den som har scudda her er de fire aktørene ovenfor. Hvorfor i alle dager skal man lage TV-kamp av det eneste byderbyet i Norge? Forstå det den som vil, men at man mister 10.000 tilskuere på grunn av dette er det liten tvil om.

Det neste trekket blir vel at returoppgjøret til høsten skal spilles klokka 12 på en tirsdag slik at TV2 kan få testa ut det nye LIVE-systemet sitt for overføring av fotball i sanntid til mobiltelefonen din.

Panzer
Ok, så var vi harde mot Panzer i går. Og det med rette. Vi sa også at noen er sikkert uenige med oss – eller rettere sagt: Meg som skriver dette. Jeg så hele kampen på TV2 Sport, og noterer flittig hvordan vi får våre målsjanser og mål, hvordan motstanderen får målsjanser og mål og gjør meg opp et helhetsinntrykk utifra dette.
VPN henger ikke ut enkeltspillere, men dessverre for oss og for Erik Hagen så er han direkte eller indirekte involvert i begge målene til Odd, han er skyld i det billige straffesparket Odd fikk og han blir utvist. Det kvalifiserer ikke til noen stjerne i min bok.

Å ha heltestatus i Klanen betyr også at man må tåle å få kritikk. Hagen anno 2009 er en skygge av Hagen i 2004. Og det blir tydelig at Panzer ikke er like god som han var før. Eller er det slik at den fotballen som – heldigvis vil noen si – er på vei inn i norsk fotball ikke passer like godt til Hagens spillestil i 2009 som den gjorde da Hagen var på toppen?

Folk må få mene hva de vil – vi kan være enige om å være uenige. Men den dagen en spiller settes over laget – ja da er man på et feilspor. Dessverre for Vålerenga har vi litt for mange eksempler på spillere som ikke får spilletid pga. personlige relasjoner til de som bestemmer. Unge ambisiøse spillere som heller velger andre klubber framfor å sitte på benken til Martin og Toro.

Vi har en del spillere i Aalesund som enten har flytta permanent, eller som er på utlån. Vi har stoppertalenten Jørgen Horn som gikke til Viking – uten at noen kan fortelle hvorfor. Vi har spillere som har forsvunnet fra klubben for så å «blomstre» i andre klubber noen uker senere.

Vel, fotballen er en kynisk industri. Det er kjøp og salg av kjøtt og bein. Hva som skjer på bakrommet (altså bak lukkede dører) er det få som får vite noe om, men at alt bare er fryd og gammen er det vel bare de med nedsatt erhvervsevne som tror.

Lyn slipper alltid unna
«Helseminister Hanssen sier det er viktig med hånd- og hostehygiene dersom svineinfluensaen utvikler seg til en pandemi. Da er det også viktig å unngå store forsamlinger.» Dette sier Hanssen til Dagbladet.
Det eneste man kan gjøre av sosiale aktiviteter er å gå å se filmer av Vibeke Løkkeberg og Lyn-kamper. Fiffen slipper alltid unna, nå også pandemier.

Legg igjen en kommentar