Helgedagboka søndag 26. april 2009

Søndager er genialt! Stort sett er det kamp, ofte er det sol og for de aller fleste er det en fridag selv om tømmerhuggerne ikke hviler på laurbæra av den grunn. På toppen av det hele skrives det om damer, romper og tøyning av familiebegrepet i Helgedagboka. Vel møtt. Familier og slekt Det har ikke … Fortsett å lese «Helgedagboka søndag 26. april 2009»

Søndager er genialt! Stort sett er det kamp, ofte er det sol og for de aller fleste er det en fridag selv om tømmerhuggerne ikke hviler på laurbæra av den grunn. På toppen av det hele skrives det om damer, romper og tøyning av familiebegrepet i Helgedagboka. Vel møtt.

Familier og slekt
Det har ikke vært mye blest rundt Enga denne helga. Det er i grunn forståelig da været er herlig for tiden, gresset i parkene er mer innbydende enn matta på Ullevål og sommerpilsen har rammet butikkhyllene. Og ikke minst: dagens motstander er Odd Grenland.
Vi møter med andre ord ikke det laget med mest appell blant noen, faktisk er laget så lite attraktivt at det forårsaker sesongens første kamp som går til normert tid. Noe som gjør at vi er hjemme i Oslo med full pott før det er grusomt sent på kvelden.

Hva vet vi så om Odd Grenland? Helt ærlig er det fint lite, av alle uinteressante ting man skal fylle hodet med, er ikke fakta om Odd Grenland noe som har prioritet. Men noe har man klart å finne ut av, blant annet at de har fått seg en spiller siden sist med det klingende navnet Storbæk. Dette er ikke den samme Storbæk som spiller for Enga selv om han visstnok har prøvespilt for oss. Odd Grenland sin Storbæk altså, vår egen Storbæk er jo hos oss på prøvespill enda.
Lokalavisa for Grenlandstraktene, Varden, mener da at disse er i familie. Mulig Varden sin verden er litt mindre enn vår, men slektning er vel et begrep som passer noe bedre.

Politiet stresser ikke
På den annen side kan samme Varden melde om at et større slagsmål antagelig er avverget. Noen var nemlig freidige nok til å bruke ordet ”riverdance” på sidene til Oddrane.
Dette gjør at vi kan glede oss over følgende melding:
Arrangementssjef Ole Larsen i Odd bekrefter overfor Varden at man har tatt kontakt med poiltiet i og med at man ikke ønsker de samme forholdene i Skien som det var i Oslo foran oppgjøret mellom Vålerenga og Brann for en uke siden.

– Vår oppgave er å forhindre at eventuelle bråkmakere ikke kommer inn på stadion. Selv om jeg i begynnelsen ikke hadde hadde noe spesiell tro på seriøsiteten i den meldingen som ble lagt inn på supporternes hjemmeside kan vi ikke glemme den helt.

– Hva gjør politiet med saken, spør sikkert du?
– Ingen ting, svarer politiet

Ut fra de signalene som er gitt fra Odd, kommer ikke politiet til å ha Bakkestranda under noen spesiell oppsyn i timene før oppgjøret på Skagerak Arena.

– Det betyr ikke at vi sitter med hendene i fanget. Dersom vi får meldinger om at opptøyer og annet bråk er under oppseiling vil vi selvsagt reagere, sier operasjonsleder Vidar Aaltvedt ved politiet i Telemark.

Alt dette får altså Varden ut av en dårlig formulering på en supporterside. Det eneste Helgedagboka får ut av dette, er at paranoiaen når nye høyder i media. Alt sammen skyldes i utgangspunktet en håndfull skrotnisser med sære interesser og dette er helt sikkert ikke skadelig for fotballen….

Super Mario
Av mer fotballfaglige opplysninger er det verdt å melde at Enga ikke har tapt på de tre siste oppgjørene mot Odd Grenland. Dette inkluderer kampen i fjor høst som medførte muligheten vi fikk til å grøfte Stabæk i cupfinalen. Ringer det noen bjeller?
Alle de harde fakta finnes selvsagt på klubbens sider.

Her kan du også lese at troppen består av følgende: 1 Troy Perkins, 30 Øyvind Bolthof, 3 Allan K. Jepsen, 4 André Muri, 5 Erik Hagen, 6 Freddy dos Santos, 7 Daniel Fredheim, 8 Martin Andresen, 9 Mario Roberto Martínez, 11 Morten Berre, 13 Jarl André Storbæk, 14 Bengt Sæternes, 17 Mohammed Fellah, 19 Dawda Leigh, 20 Mostafa Abdellaoue, 23 Kristofer Hæstad, 24 Stefan Strandberg, 25 Mohammed Abdellaoue, 28 Harmeet Singh

Om du ikke gidder å lese alle navna kan vi, i allmennopplysningens ånd, trekke frem Mario Roberto Martínez. Kan jo være artig om han får de siste minuttene og putter på et vilt frispark som avgjør hele kampen.
For alle dere som ikke har trua på at Martin noen gang vil sette seg selv ut av laget, kan vi opplyse om at han denne gangen gjør akkurat det. ”Vondt i rompa” er diagnosen som gjør at han står over, samtidig som det er diagnose som får en til å undres over hva som foregår i garderoben på Valle.
Håper Martin sitt fravær hele kampen ikke gjør laget like tafatte som de blei mot Brann da han måtte av banen.

Seier følger våre faner
Siden Enga er klubben for alle, sparker også damer ball her. De har endatil planer om å rykke opp i år, noe de nesten klarte i fjor. I går var serieåpning på Valle mot Team Strømmen (!) og våre kvinner satte standarden ved å vinne 5-1.
Navna på de scorende har ikke ankommet redaksjonen enda, men vi er glade i dere alle sammen!
På tirsdag gjør vi det samme mot Røa 2, og alt går på skinner.
Tradisjonen tro spilte også herrene en innbyrdes kamp før dagens ånkli kamp. De yngre mot de eldre, en batalje de eldre normalt vinner. Unntaket var mot kampen før Lillestrøm og da vant vi jo som kjent hovedkampen.
Også denne gangen vant de yngre og man har jo lov å håpe på et mønster, har vi ikke?

Enga i dag
Noen har jo litt vondt på det så vi nevner at Enga møter Odd Grenland i Skien klokka 18.00.
Du rekker lett bussen som går 14.00 fra Bohemen. På bussen kjøper du =Enga så har du noe fornuftig å bruke tid og penger på mens landsbygda farer forbi vinduene.
Bussen kan du betale ved ombordstigning, det blir aldri fullt da turgruppa alltid har flere i bakhånd, og du kan kjøpe kampbillett i Skien siden du tar hele livet på sparket.

Om du sitter hjemme og sturer kan vi ikke foreslå annen tidsfordriv en solskinnsdag enn å lære deg den nye kampsangen som ligger på klanens sider.
For øvrig finner du siste rykter om dagens kamp her.

Legg igjen en kommentar