Vålerenga – Tromsø 2-4 (1-3)

Kampreferat, Vålerenga – Tromsø, Tippeligaens 3. runde 6. april 2009 – Ullevaal Stadion,  8949 tilskuere Kampfakta Mål VIF: 1-3 Andresen (45.), 2-4 Fredheim Holm (73.) TIL: 0-1 Moldskred (9.), 0-2 Rushfeldt (19.), 0-3 Moldskred (43.), 1-4 Strand (62.) Kort VIF: Hæstad (2.), Hagen (43.), dos Santos (89.) TIL: Moldskred (84.) Vålerengas lag: Troy Perkins (kee) … Fortsett å lese «Vålerenga – Tromsø 2-4 (1-3)»

Kampreferat, Vålerenga – Tromsø, Tippeligaens 3. runde
6. april 2009 – Ullevaal Stadion,  8949 tilskuere

Kampfakta

Mål
VIF: 1-3 Andresen (45.), 2-4 Fredheim Holm (73.)
TIL:
0-1 Moldskred (9.), 0-2 Rushfeldt (19.), 0-3 Moldskred (43.), 1-4 Strand (62.)

Kort
VIF: Hæstad (2.), Hagen (43.), dos Santos (89.)
TIL: Moldskred (84.)

Vålerengas lag: Troy Perkins (kee) – Jarl-André Storbæk (Freddy dos santos fra 70.), André Muri, Erik Hagen, J Fuenmajor –

Mostafa Abdellaue (Dawda Leigh etter pause) Kristofer Hæstad, Martin Andresen – Morten Berre (Bengt Sæternes fra 58.), Daniel Fredheim Holm, Mohammed Abdellaoue

Tromsøs lag: Sahlman (kee) – Høgli, Reginiussen, Koppinen, Yndestad (Lars Iver Strand fra 27.) – Jenssen, Knarvik (Sequeira fra 90.), Haugen, Larsen – Moldskred (A Munoz fra 89.), Rushfeldt

Hoveddommer: Roy Helge Olsen, Flekkerøy

Kampomtale

Vi føler med manager og trenerteam som må jobbe med denne giddalause gjengen. De har allerede kostet oss 5 poeng og flere skal det bli. Denne kampen taper vi pga spillernes innstilling og horrible feil. Vi kommer til å tape flere kamper dersom denne slette innsatsen ikke får konsekvenser.

Så her sitter vi igjen etter en alt annet enn god hjemmekamp med Vål’enga. I år igjen så er det slik at sesongen ikke starter når terminlisten tilsier det, men når våre spillere føler for det. Hvor investerer vi i 3 måneders forberedelser og dyre treningsleire i fjerne strøk? Fordi vi ønsker at en god plassering på tabellen ved sesongens slutt skal atter en gang nærmest umuliggjøres ved å lunte rundt i de 5-6 første kampene?

Det er ikke kvaliteten på spillerne det er noe galt med, ei heller treningsfascilitetene eller trenerteamet. Vi taper i dag på grunn av horrible feil av enkeltspillere. Feil som verken bør eller skal forekomme på dette nivået. Muri kan ikke løpe rett frem på flat mark. Storbæk aner ikke hva det vil si å ha markeringsansvar på defensiv dødball. Hagen likeså. Mostafa Abdellaoue har faktisk spilt fotball i 15 år uten å annet enn å ha en vag forståelse for hva det vil si å stå i mur.

Dette er ikke Martin Andresens tap.

Dette er ikke Tor Ole Skullerud sitt tap.

Denne kampen taper vi pga spillernes innstilling og horrible feil. Vi taper den pga Jarl André Storbæk, André Muri, Mostafa Abdellaoue og Erik Hagen.

Og vi kommer til å tape flere kamper dersom denne slette innsatsen ikke får konsekvenser. De nevnte spillerne bør ikke være aktuelle for neste kamp. At vi er dårlig forspent i forsvaret hjelper ikke. Om ikke annet så får vi stille med Alan Jepsen og Øyvind Bolthof sentralt bak. Ikke ideelt kanskje, men det er ikke dagens situasjon heller. Så mens de opprinnelige førstevalgene får inn basisforståelsen for fotball gjennom å trene med Vål’enga G 95-3 eller noe. Det er sikkert noen på det laget som synes det er litt stilig å lære Jarl André Storbæk hva markering på dødball er.

Dette er bare så ufattelig svakt. Og det er ikke en enkeltkamp. Sesongen har i alle kampene inneholdt helt ubegripelige feil fra enkeltspillere. Aafk sin scoring på Ullevaal kom som følge av at vi ikke vet hva press på ballfører er når motspiller med ball forlater en spillers sone og ruser inn i en annens. Dette på tross av at spillerne har trent i hele vinter med og mot Dawda Leigh – en spiller som skjærer inn fra kanten i stor fart på nøyaktig den samme måten. Ikke har vi kunnet klarere enkle baller heller. Presise pasninger? Prøv et annet lag. Basisferdighetene er bare ikke til stede. Og det er så horribelt at dere overrasker positivt over at dere klarer enkle ting som å gå på rekke og rad ut fra garderoben til eliteseriehymnen.

Jeg føler med manager og trenerteam som må jobbe med denne giddalause gjengen. De har allerede kostet oss 5 poeng og flere skal det bli.

Så til alle dere som har problemer med å svelge så sure tap som dette så kan det være en idé å lese Jeffrey Gitomers The little gold book og Yes! Attitude eller lignende. For sikkert kun skarve 100 spenn kan man på nettet sikre seg gode tips om hvordan man skal la denne gjengen, hvis misjon synes å være å sørge for å ta færre poeng på hjemmebane i år enn i fjor, ikke skal ødelegge hele forsommeren.

En tidligere spiller svarte ”Not so fast” på påstanden ”This is a ball” på slutten av 70-tallet. Det var en spøk. Det tragiske er at vi igjen er på ”Not so fast”, men denne gangen er det bare tragisk.

Vel møtt på neste kamp!

Dette skjedde:

1. omgang:

1 min: Hagen klarerer og vi vinner andreball. Berre får en pasning, trekker av en mann og skyter utenfor.

2. min: Hæstad gult kort for takling mot dvergen Kvisvik.

8 min: 0-1 Vår bakerste mann velger å knyte skolissene da Moldskred er på vei igjennom. Alene med en tafatt Perkins scorer han enkelt.

15 min: Dommer-Roy unngår å gi Kevin Larsen gult kort for holding på en overgang der Tromsø ikke er i balanse.

18 min: 0-2 Enkelte av våre spillere har på tross av nesten daglige fotballøkter i gjennomsnittelig 20 år enda ikke lært seg at det er noe som heter å markere på defensiv dødball. Tromsø kan derfor ikke unngå å score.

22 min: Vål’enga med en ny sjanse. Klabb og babb foran mål og en Tromsøs keeper gjør en refleksredning på avslutning fra kort hold.

36 min: Høgli klepper bena til Daniel Fredheim Holm og belønnes med å ikke få gult kort av dommer-Roy.

38 min: Fuenmayor tror et lite øyeblikk han er Javier Zanetti og mister ballen hodeløst på raid mens laget er i total ubalanse. Presist i bakrommet og nesten 0-3

42 min: Hagen drar unødvendig ned Moldskred på 18 meter. Får gult kort og de setter frisparket i mål grunnet at en av våre spillere på egenhånd prøver å revolusjonere frisparksmuroppstillingen ved å få den til å etterligne en sveitserost.

44 min: 1-3 Dødball som skaper litt mer klabb og babb i feltet havner ballen på lissa til Martin Andresen som banker den inn. Han er forståelig nok rasende på alt og alle i blått i etterkant.

45 min: Kampens høydepunkt; Pause

2. omgang:

Mos ut – Dawda Leigh inn.

46 min: Daniel Fredheim Holm skyter rett på keeper fra 5 meter.

48 min: Forbilledlig for kampen klarer Leigh, som har kommet inn for en utrolig svak spiller, å unngå å dempe en ball som hadde sittet limt på lissa til Kåre Valebrok. Innkast.

49 min: Nesten selvmål av Rushfeldt etter at verdens beste spisspar begge sleiver på enkle avslutninger inne i boksen.

55 min: Bengt Sæternes inn – Morten Berre ut.

61 min: 1-4 Lidl-Walkie talkiene til Vål’engaforsvaret og keeper var ute av drift. Resultat: Lars Iver Strand scorer enkelt i åpen kasse etter at Vål’engas midtstopper viser hvordan man kan gå på en skuddfinte etter å ha trent mot Bojan Zajic i 2 år.

69 min: Storbæk ut – dos Santos inn.

71 min: 2-4 Vål’enga bygger opp et angrep på høyresiden med Leigh og dos Santos. Innlegget fra sistnevnte treffer mirakuløst nok en i blått. Mål ble det også og alle jublet for at vi nå bare trengte å score like mange mål på 20 minutter som vi har gjort hittil i sesongen for å vinne.

73 min: Hagen med et løst skudd som Tromsøs keeper plukker lett.

78 min: Perkins produserer en fantastisk redning på avslutning fra kort hold.

82 min: Nytt skudd fra Daniel Fredheim Holm. Keeper er nede og holder skuddet.

83 min: Gult kort til Morten Moldskred for å holde Panzer.

88 min: Gult kort til Freddy dos Santos.

93 min: Kampen er endelig ferdig.

Spillerbørs

Perkins 3
Fuanmayor 1
Muri 2
Hagen 2
Storbæk 3
Berre 3
Hæstad 3
Andresen 3
Mos 4
Moa 3
Fredheim Holm 4
Innbyttere:
Leigh 4
Sæternes 3
Dos Santos For kort tid

Ingen Banens Beste i dag!

Legg igjen en kommentar