Dagboka torsdag 5. mars 2009

Kamp mot Sandefjord på La Manga i dag. Kamp mot Stabæk på søndag. Kamp mot Rosenborg om ei drøy uke. Laget er i innspurten, livet går videre og lengselen er der – litt større i dag, men en dag nærmere målet. Laget Kamp mot laget vi stort sett har godt tak på i Tippeligaen. Sandefjord … Fortsett å lese «Dagboka torsdag 5. mars 2009»

Kamp mot Sandefjord på La Manga i dag. Kamp mot Stabæk på søndag. Kamp mot Rosenborg om ei drøy uke. Laget er i innspurten, livet går videre og lengselen er der – litt større i dag, men en dag nærmere målet.

Laget
Kamp mot laget vi stort sett har godt tak på i Tippeligaen. Sandefjord er tilbake i «det gode selskap» etter et år med spill i Adeccoligaen. Så kan man spørre seg om dette er laget man bør møte for å få god matchtrening fram mot seriestart. Vi ser for oss følgende scenario:
Sandefjord går ut i et voldsomt tempo, med en masse innøvde trekk, kjappe overganger og høyt press på Vålerengas spillere. Vålerenga blir tatt på senga og det står 1-0 etter at Sandefjord setter ballen i mål etter pent klikk-klakkspill. Så blir det balanse i regnskapet etter at Martin Andresen reduserer på en frisparperle fra 20 meter. Erik Hagen sørger for at Vålerenga går opp til 2-1. Så river samme Hagen ned en mann innenfor straffefeltet, og det blir balanse i regnskapet. Litt senere fyrer en litt tilårskommen Sandefjordspiller med fortid i Vålerenga av et skudd, den går klink i vinkelen og det står 2-3. Heldigvis dukker Hæstad opp rett før slutt og sørger for at vi går til pause på stillingen 3-3.

I andre omgang skjer det mye klabb og babb. Sandefjord ser ut til å være fornøyde med uavgjort, og forsøker å hale ut tiden. De som er til stede fra Klanen biter negler og har det relativt kjipt. Så dukker Hæstad opp igjen og det står 4-3, Klanen eksploderer i ekstase. Det skjer mer klabb og babb. Bolthof blir fratatt ballen av den tilårskomne spilleren, som setter ballen i mål og tror han har redusert til 4-4- Målet blir korrekt annullert av dommer Jonny Ditlefsen. Litt senere er samme spiller inne med begge knottene i magen på Bolthof, som blir liggende og vri seg i smerte. Erik Hagen kommer til unsetning og gir den tilårskomne spilleren en Panzerspesial. Men dommeren ser ut til å være enige om at taklingen forut var nok for denne spilleren, og han få rmarsjordre.

Så er det nesten slutt, men innbytter Daniel Fredheim Holm setter in 5-3 og taket løfter seg på La Manga. Pressen stormer banen, Martin gråter av glede og Toro hopper opp og ned som en jojo på syre…

…ja det var kampen sin det.

Ut over det? Det ser ut som om både Moa og Mos starter mot Sandefjord. Tenk om Thomas fortsatt var hos oss? Fire brødre som ikke er brødre – to av dem er brødre og to andre er også brødre. Tipper det hadde stilt Berggjøkene sjakkmatt en gang for alle.

Vi antar også at det er noen som sitter på vei ned mot La Manga med magen full av bratwürst, cafe au lait, croque monsieur og pan Catalan. Er de ved Valencia klokka 10.00 rekker de matchen klokka 15.00.

Livet
I går snakka i om europacupen og kampen mot Besiktas. Vi gikk ned med mann og mus i 2000, Rekdal tok oss opp igjen. Han ga oss cupgull i 2002, magesår i 2003 og vi var ett jævla fattig mål unna den store sensajonen i 2004. Ullevaal var fylt til randen, og vi måtte vinne med ett mål mer enn det evt. Rosenborg slo Lyn med på Lerkendal samme kveld.
Det gikk ikke, men det var en thriller av en kamp, og hadde Berre løftet den siste ballen 3 cm høyere hadde resultatet blitt gull og ikke sølv. Men vi hadde reist oss og det var ett ord som gjlaldt året etter: Gull.

Det ble gull etter nok et drama, som hadde alle de ingrediensene fotballen skal ha dersom man skal snakke om fotball som underholdningsprodukt. Gullet var kanskje ikke av den «pene og velspilte typen» (det er viktig at man vinner på stilfull måte i dette landet) men det smakte utrolig godt.

Lengselen
Kan du stikke sørover nå Kong Vinter? Jeg er lei, møkk lei av å måke snø, skil på snø, bli vekket av snø som raser ned av taket og snø som laver ned til alle døgnets tider. La oss slippe å stå på Ullevaal og fryse nøttene av oss om noen uker.
Og skal du på kamp mot Aalesund bør du gjøre ett av to: Hente sesongkortet ditt, eller kjøpe deg en billett.

Vålerenga i dag
Stikke til en tippekiosk og registrere sin grasrotandel på Vålerenga. Det er gjort på ett minutt og gir masse penger til klubben! Løp og gjør det NÅ.

Legg igjen en kommentar