Dagboka tirsdag 11. november 2008

Skal vi vinne igjen? Må konger kunne synge? Bør Moa bli? Fasiten finner du her. Det haster å melde seg på Cup er noe vi kan. Semifinaler er noe vi kan vinne. Buss til Sandefjord og håndball semifinale i morgen med avreise kl 16.45 fra Vålerenga Vertshus og 17.00 fra Bohemen. Pris kr 150,- tur/retur … Fortsett å lese «Dagboka tirsdag 11. november 2008»

Skal vi vinne igjen? Må konger kunne synge? Bør Moa bli? Fasiten finner du her.

Det haster å melde seg på
Cup er noe vi kan. Semifinaler er noe vi kan vinne. Buss til Sandefjord og håndball semifinale i morgen med avreise kl 16.45 fra Vålerenga Vertshus og 17.00 fra Bohemen. Pris kr 150,- tur/retur med leskedrikk og musikkanlegg. Første buss er full, og vi setter opp en til. Vær fortsatt raske med påmelding, flere busser er villige til å ta turen og vi trenger oversikt over hvor mange som ønsker å bli med.

Påmelding til Nina på Vertshusbussen.
ninaÆTTvertshusbussenDÅTTcom
mob: 91755725.

Les mere på Klanens sider her

Like jævla enkelt neste år?
Det så enkelt ut søndag, jævla enkelt. Detta fikser vi hvert år. Eller gjør vi? Det er nesten som å håve inn når ørreten er i bettet, så enkelt at du tror det varer evig, men plutselig er det bom slutt. Sånn er det nå også. Vårt forhåndstips er at det ikke blir noen reprise på Ullevål 8. november 2009. Hovedterminlista til forbundet og internasjonalt kampoppsett er en strek i regninga. Sorry, men sant.

Det er ikke det at vi tror vi går i samme fella som Stabæk, at vi slapper for mye av og tror vi har vunnet på forhånd bare fordi vi hanka inn seriemesterskapet uka før, neida. Det er det at vi skal spille gruppespillkamp i Europaligaen tre dager før cupfinalen 2009. Kanskje blir vi slått ut allerede i kvarten midt i august, fordi vi spiller kvalifisering til EL noen dager tidligere. Den siste kvalifiseringsrunden til EL vil derimot ikke kollidere med semifinalen. Greit å vite i tilfelle tidlig planlegging av høstferien.

Sølv er nederlag
Kupper’n hadde rett. Du har ikke «vunnet» noe som helst når du lusker opp til Kongen og mottar sølvbegeret som beviser at du blei banka i småbiter av laget som samtidig løper rundt på Ullevål og blir hylla av alle. Håvard Bøkko eller Petter Northug vinner kanskje en sølvmedalje. Sånt skjer ikke i fotball. Der taper du gull.

Selv i Bærum trøster de seg ikke med at laget er nummer to i landet. For de er ikke nummer to. De er taperne. Finurlige regnestykker som at det er Vestfossen som tok sisteplassen siden laget tapte mest (0-14) i første runde, holder ikke. Vestfossen hadde jo slått Svelvik i andre kvalifiserende, mens Svelvik banka Sem i første kval. Er Sem av den grunn norgesmesterskapets store taper? Niks. Det er Stabæk.

Mister vi Moa
Ekspertene er sikre: Moa forsvinner til utlandet kommende sesong. Alle håper han blir, Martin mener han har best av å bli. Til utlandet kommer han uansett. Vi håper han venter, nedtur i for eksempel Holland er ikke det vi unner ham. Men eksemplene er for mange til å tro han lykkes i første forsøk på høyt profesjonelt, europeisk plan. Åge Hareide kan sammenlikne Moa så mye han vil med Solskjær som lyktes fra første spark. Vi tror Moa har best av en gullsesong her hjemme før han reiser.

Tilsvarende Moa’s «ut eller vente», fins det et stortalent på vestlandet som lider valgets kvaler, skal vi tro Haugesunds Avis. En Steve Gerrard-type, et 14-årig stortalent på Skjold, Kristoffer Haraldseid, teller på knappene: Skjold, Haugesund eller Vålerenga.

– Han er et stort talent som vi vil se nærmere på, sier spiller- utvikler Per Inge Jacobsen i Vålerenga.

– Vi vil ha ham i juniorgruppa vår, sier toppspillerutvikler Per Øyvind Mortveit i FKH.

Mens Skjold-trener Rune Lothe helst vil beholde Haraldseid.

– Han er et så stort talent at han uansett vil bli en toppspiller. Om han velger FKH eller Vålerenga, er ikke avgjørende. Det er opp til ham selv hvor god han kommer til å bli. Men jeg synes han bør velge FKH

VPN er ikke i tvil: Hold deg hjemme noen år, Kristoffer. Vis at du blir så god som alle tror. La det gå noen år, og da velger du det beste laget i landet. Ny stadion frister kanskje også!

Helt konge
Viktig å velge selv, velge med hjertet og ikke bli pressa av andre til gale avgjørelser. Men hva skal en stakkar gjøre som lever avsondret fra fotballfolk i et stort hus i sentrum vest og som bare er på fotballkamp en gang i året? Bør ikke han få hjelp til å finne ut av hvem han skal holde med? Etter kampen søndag er det nok lettere for ham. Han har jo ikke vært så godt vant de siste åra: Lillestrøm , Brann, Rosenborg.

Trond Ingebretsen, Kjerkas far, har gjort et hederlig forsøk, om ikke på å verve en ny Vålerengasupporter så ihvertfall på å lære Kong Harald teksten på Vålerenga KjerkeLes mere her.
Reaksjonene lot ikke vente på seg. Et av innleggene i diskusjonen etter artikkelen er sånn:

– Dette er ikke morsomt fraTrond Ingebretsen!!!
– Direkte smakløst og håpløst utspill!!!
– Kongen skal være konge for HELE Norge!!

Stakkars Harald. Oslomann og saker. Og så skal han ikke få holde med Vålerenga. Sonja vant jo cupen for seks år siden med VIF. Hvorfor ikke Harald som konge i Klanen? Og faren hans, folkekongen, holdt han med alle lag i Norge? Niks. Ikke bare medlem, men også æresmedlem i Lyn, i tillegg til å være Arsenal-tilhenger. Bestefar Haakon veit vi lite om i klubbsammenheng, men går ut fra at han var rimelig oppdatert og interessert i fotball, han lagde jo slagordet i refrenget til landslagssangen Alt for Norge. Om vi skulle tippe var den unge prins Carl ivrig tilhenger av KB, Kjøbenhavns Boldklub, Europas eldste foltballklubb, som dominerte i Danmark før 1905. Mens kona hans, Maud, sikkert heia på det engelske topplaget Preston. Typisk medgangssupporter tror vi at hun var, hun gikk jo med på alt, blant annet å gifte seg med fetteren sin. På bildet ser vi Haakon i fullt supporterutstyr, med stakkars, lille Olav i midten. Han som utviklet seg til å bli trofast, livslang Lyn-tilhenger. Det er når vi ser sånt at vi skjønner at selv konger trenger en hjelpende hånd for de viktige valgene her i livet.

Sesongen 09
Seriestart om 123 dager, og før det skal vi plages med Sogndal på La Manga. Kun én fotballfri helg i juli, men så er det disse jævla landskamp-ukene uten seriefotball. Vi har snakka om cupfinalen 8. november, den vi ikke vinner. Vi har jo tradisjon for å tape når vi er på topp i serien, vinne når serielivet butter. Eneste hederlige unntak var i 97 da vi var det beste laget i landet. Men å si at vi gjorde det skarpt i eliteserien det året, er vel en mild overdrivelse.
Ellers har trenerne såvidt begynt å røre på seg, førstemann ut (neida, det er ikke feil, Mons Ivar var sistemann i fjor) er Arne Sandstø som rykker vekk fra Start. Tidligere i høst uttalte han seg svært kritisk om Start, men det er ikke de uttalelsene vi i VPN husker ham for. Vi husker mest den lynende intelligente replikken hans rundt Myggens comeback til Start:

– Fotballmessig er han en fotballintelligent fotballspiller…

Noe som får oss til å lure på om fotballtrenere er fotballdumme, rent fotballmessig?

Vålerenga i dag
Kjøpe billett til bussturen til Sandefjord i morgen

Legg igjen en kommentar