Selvsagt vinner vi. Men hvordan?

Tre seriemesterskap, ett cup-gull og to tapte finaler som spiller. Ny finaleseier i 1997, den gangen som trener for landets beste lag. VPN trenger fotballfaglig påfyll, hva er mer naturlig enn å snakke med Vidar Davidsen? Denne helgen arrangerer NFF cupfinaleseminar hvor blant annet spillestil er i fokus, der programmposten innledes med Norsken, svensken og … Fortsett å lese «Selvsagt vinner vi. Men hvordan?»

Tre seriemesterskap, ett cup-gull og to tapte finaler som spiller. Ny finaleseier i 1997, den gangen som trener for landets beste lag. VPN trenger fotballfaglig påfyll, hva er mer naturlig enn å snakke med Vidar Davidsen?

Denne helgen arrangerer NFF cupfinaleseminar hvor blant annet spillestil er i fokus, der programmposten innledes med Norsken, svensken og dansken:
Norge er de mest gjennombruddshissige, danskene de mest ballbesittende mens svenskene går til EM. VPN følger opp, vi ringer til den tidligere VIF-treneren:

Tok Drillo feil, Vidar?

– Pass.

Gale spørsmål trenger ikke gale svar når riktige svar er umulig å gi. Det betyr ikke at Davidsen er likegyldig i spillestildebatten:

– Det er ikke spillestilen som er viktigst. Ballbesittende eller gjennombrudshissig fotball er to motsetninger, men å rangere det ene foran det andre holder ikke. Det er måten planen gjennomføres på som teller. Graden av gjennomføring i forhold til bestemt spillestil , måten den gjennomføres i alle ledd. Gjennomføringskraften i opplegget er er det avgjørende

Vi tar poenget. Gjennombrudd for gjennomføring. God, gammel oppskrift:
Fullt og helt, ikke stykkevis og delt .

– Drillo og landslaget er et godt eksempel på hva jeg mener. Han lyktes, men det er ikke ensbetydende med at den såkalte ”Drillo-stilen” er overlegen i forhold til mer ballbesittende fotball.
Det mest vellykkete eksemplet på gjennomføringskraft her til lands, er RBK i Eggen-perioden. Nils Arne var ekstremt dyktig på det feltet, og resultatene uteble heller ikke.

Tankene går til Egil Olsens rake motsetning, Egon Olsen. Han hadde alltid en plan. Men måten banden hans gjennomførte den på? … Ja, ikke sant.

Hvordan skal Vålerenga slå Stabæk?

– Gå voldsomt ut med knallhøyt press. Stabæk tvinges til å slå langt, og det trives de ikke med. Men det er utenkelig å klare å gjennomføre en hel kamp med sånt press. I perioder må laget vårt senke seg. Og da skal de ligge knall-langt nede. Altså knall-langt oppe og knall-langt nede, ikke tro på at det hjelper med noe halvhøyt press.

Da vet vi det. En gang i blant har vi vært høyt oppe i år, som i første omgang i Stavanger. Og av og til langt nede, som oppe i Molde. Men aller mest har vi vært halvveis. Derfor ble sesongen bånn. Nå skal vi være over alt og gjennomføre med stil.

Hvem vinner finalen?

– Det beste laget i Oslo!

Et veldig riktig svar fra en gammel Lyn-trener! Det var det vi visste, han har peil på fotball!

Legg igjen en kommentar