Dagboka mandag 3. november 2008

Vi gråter ikke for at det er over, drømmer heller om at det er nå det begynner. Vi er rett og slett på beddinga. Endelig over Som etter en altfor lang og utvaska såpeserie på fjernsynet, trekker vi et lettelsens sukk: Endelig over! En tosifra plassering var det vi fikk med oss, tiendeplass. En markert … Fortsett å lese «Dagboka mandag 3. november 2008»

Vi gråter ikke for at det er over, drømmer heller om at det er nå det begynner. Vi er rett og slett på beddinga.

Endelig over
Som etter en altfor lang og utvaska såpeserie på fjernsynet, trekker vi et lettelsens sukk: Endelig over!
En tosifra plassering var det vi fikk med oss, tiendeplass. En markert framgang på fem år, den gangen vi blei nummer tolv. Men i 2003 fikk vi med oss dramatikk og spenning på kjøpet. I år bare kjedsomhet. Vi ser fram til vinterpausen, til drømmene om neste år. Ventetida. Den såkalte silly-sesongen. Den blir vel ikke mer silly enn den sesongen vi har bak oss.

Dagsavisen er første blekke på banen med raske analyser . «Et sunnhetstegn at Rosenborg ikke dominerer», skriver avisen, men legger til at Erik Hamrén er i ferd med å meisle ut et lag det kan bli vanskelig å matche neste år. Selv for Stabæk.

Ikke mange ord som ofres på Vålerenga, bortsett fra skuffelse i forskjellige varianter. Og skal det finnes noe om framtidshåp, må vi gå til våre egne. Sportsdirektør Jan-Erik Aalbu nærmer seg siste dag på jobben, og har skrevet en enorm avskjedstale på vif-fotball.no , der han er klokkeklar:

Allerede neste år vil vi garantert se et VIF lag som kjemper i toppen. Det har vi spillere til og økonomi til som er avgjørende i lengden for å henge med i toppen.

Sånn skal det sies, og sånn blir det sagt fra sportsdierektøren med lang fartstid i Enga:

Jeg siterer Lars Bohinen den dagen han sluttet i Vålerenga: ”1 år i denne klubben er som 3 år andre plasser”. Derfor takker jeg i dag for mine 6 år i klubben, noe som er en lang tid for undertegnede.

Ja, sånn er det. Vi har alltid hørt at det er spesielt krevende å være i Vålerenga. Det gjelder ledere, spillere og alle som gir noe. Forventningene er store, fallhøyden større. Et eksempel på dette kan være dem som har jobba for å lage stemning til Cupfinalen som nærmer seg. Dem som snekrer låter, for eksempel.
Hva er belønninga etter uker med slit og tekst og toner?
Surmaga kritikk og æresskjelling.
Dårlig gjort, særlig med tanke på at innsatsen fra de fleste av oss når det gjelder køpp-låta, er passiv høring, ikke aktiv laging. En annen ting er at disse køppsangene sjelden setter seg før lenge, lenge etter siste ekstraomgang er spelt i finalen.
Alle låter trenger tid, ingen av dem får tid nok før finalen.

Så gjenstår det å se hvordan den andre finale-låta blir mottatt. Større enn oss, større enn alt!ligger på CD sammen med ”Snøhvit og Blå” og to andre. Les mer på vif-fotball . For å laste ned låta, besøk wap.vif.no med din mobiltelefon og last den ned derfra. Nedlasting koster 15 kroner og overskuddet går til Vålerenga mot rasisme.
Om det er problemer med nedlastinga, får wap-vif med VPN å gjøre.

Tilbake til neste år
Pål Breen sier at vi har en betydelig jobb foran oss . Se hva han sier på VIF-TV om tapte millioner, evaluering av sesongen og ny sportsdirektør. Og ikke minst: legg merke til ansiktsuttrykket, en studie i pessimisme. Fortsetter det sånn går vi snart sjefen i NøFF i næringa, og med de triste trynene der i gården er det ikke rart landslaget går på raua.

Smil og vær glad. Sesongen er jo over!

Det er over for Ronny også. Takk for alt Ronny , les klubbsider og fortsett å se vif-tv. Vi så ham for siste gang i går på Ullevål. Ronny tok æresrunde med unga som klappet og var helt med.
Fikk vi se rompa til Ronny?
Ja, til slutt. Veldig mange lag med plagg før rompa kom. Terningkast: 9.
Men vi spør oss:
Hvorfor er det, etter alle disse år, stas å se manneromper?

Sannsynligvis får vi eller må vi se rompene i neste år også. Greit nok, bare vi slipper å se rasshøla. Drammens tidene, dt.no, har en artikkel om dem. En buss fullasta med pøbler som tror de tilhører Brann, kjørte rundt i Drammen for å finne noen å slåss med da tilsvarende gjeng som tror de tilhører Vålerenga ikke møtte opp. De klarte å skremme vettet av folk og betjening på ”Goggen” før de ble politiekskortert bort og vekk. Tenk om det hadde vært for alltid!

En ting vi ikke får se er Martin med bind. I august knabba Hangeland landslagsbindet, nå kaster Martin inn håndkleet selv. Daniel overtok i går, og var vikar forrige kamp. Men blir han kaptein for godt?

Kongsemnærne
Kaptein Krok, Kaptein Miki, Kaptein Sorte-Bill og Kaptein Nemo. Historien flyter over av berømte kapteiner. Men den viktigste for oss er selvsagt kapteinen på Vålerenga. Det varMartin Andresen, nå gir han fra seg kapteinbindet for godt. Men til hvem? Skal vi tro avisene finnes det ingen som har det som kreves, bortsett at det er veldig mnge som peker seg ut. La oss se:

Aftenposten.no sa at Martin hadde sagt dette:

– Det er mange kapteinsemner utpå der. Vi får se. Jeg gjør dette for å la flere komme frem og ta tak

Mens VG og Dagsavisen oppfattet det slik:

– Det er ikke så mange som har stått fram som kandidater

Cup-mestrene
Vålerenga blir i hvert fall ikke cupmestre om de tenker som Toro sier:

– Det er ingen fiasko om vi taper cupfinalen. Å komme til finalen er i seg selv en stor prestasjon

Vi var inne på det tidligere i denne mandagsboka: Opti- eller pessi misme.
Jan Erik Aalbu forsvinner snart. Lær litt optimisme av ham før han drar. Ikke se så fordømt triste ut når stakkars TV2-typer spør dere om noe.

Det lyser jo gull av framtida vår!

Legg igjen en kommentar