Dagboka mandag 30. juni 2008

Plutselig er vi tilbake i virkeligheten. Pang, så starter serien. De andre har kåla, vi har ladegrep og tar sikte på å blåse oss oppover tabellen i stor fart. Vålerenga – den virkelige fotballen. Velkommen tilbake til virkeligheten I går så man Spania utklasse tyskerne i et EM som har vært et av de beste … Fortsett å lese «Dagboka mandag 30. juni 2008»

Plutselig er vi tilbake i virkeligheten. Pang, så starter serien. De andre har kåla, vi har ladegrep og tar sikte på å blåse oss oppover tabellen i stor fart. Vålerenga – den virkelige fotballen.

Velkommen tilbake til virkeligheten
I går så man Spania utklasse tyskerne i et EM som har vært et av de beste med tanke på fotballen man har sett. Så skal vi tilbake til å se tippeligafotball igjen. Og om enn jeg ikke forventer helt den samme kvaliteten så betyr dette mye mer. For det er jo Vålerenga, klubben i vårt hjerte. Og jeg gleder meg.

Det er mye viktig info i forkant av kampen, og det alle meste finner du på klubbens sider. Som nå virkelig er den beste kilden for Vålerenganytt. Vi tar det i kjapp rekkefølge:

– Daniel er som kjent ikke med.
– Og Fredrikstads Wehrman er glad for at han ikke spiller.
– Mohammed Fellah er tilbake. Og med i troppen i dag.

Når det gjelder vår motstander er det en del godt nytt. Barsom og Gashi må sto over pga karantener. Samt at keeper Staw sliter med kneet sitt.

Med seier i dag kan Vålerenga klatre flere plasser oppover tabellen. Faktisk er fjerde innen rekkevidde. Vinner vi ikke står vi på tiende. Med andre ord ikke langt mellom mye bedre og mye dårligere. Resultatene i går var stort sett til vår fordel. Uavgjort er nesten alltid best, og tre av seks kamper endte slik. Også er det fortsatt moro med LSK som sliter og taper. Det må man bare innrømme.

At Gashi står over er en fordel i alle fall. Men den store gevinsten ville være om keeperen deres ikke kan stå. Bokstavlig talt. Uansett kommer klisjeen:
Spiller ingen rolle hvem vi møter, det er vi som må fokusere på egne prestasjoner.

De har ikke vært helt optimale i år så langt, men tidvis har det sett brukbart ut. Det har svingt endel, for å si det sånn. Men Vålerenga har vært på sitt beste på bortebane og mot et i utgangspunktet svekket Fredrikstad skal det være gode sjanser for at vi har brukt sommerpausen godt. Alle kamper er like viktige, men man sitter med følelsen av at det spiller Vålerenga presterer i dag vil definere mye av hva høsten vil handle om.

Vi får håpe den handler om medaljekamp, ikke bånnstrid. Jeg har godt håp, men definerer meg selv som spent avventende. I klassisk Vålerenga-stil.

Fortsatt halvkram
Tja… etter den EM-fotballen er det vel ikke så rart?

Rekruttseier
Endelig vant de. Hvorfor? Fordi David Brocken snørte på seg fotballskoa igjen og da ble forsvaret pottetett. Vi gratulerer!

Nye spillere
Gunnar og Dan forlater Vålerenga. Og da lurer man jo på hva som skjer. Aalbu sier i alle fall på klubbens sider at man jobber intenst med å skaffe nye spillere. Han vil selvfølgelig ikke si noe om hvem og hvor mange. Men gode.

For mitt vedkommende smører jeg meg med tålmodighet da. Aalbu og co har sagt lignende før og da fiksa de biffen. Denne gangen håper jeg på chateau briand, ikke en seig entrecote.

Vålerenga i dag
Fredrikstad – Vålerenga, kl 1900. På deres stadion. Et eget stadion, slik som vi også håper å få.

Legg igjen en kommentar