Dagboka fredag 20. Juni 2008

Blekk spruter ikke fra vårt tatstatur. Tusjpenner tørker. Du kan gjerne bli sur. Dagbok er en personlig ting. Endelig fredag og slutt på kjøkkentjenesten for denne gangen. En uke på slankern er tøft: koke sammen spikersuppe og servere den til skrubbsultne dagboklesere dagstøtt. Næringsfattig oppsop tilsatt en og annen mineralrik skrue som løsna fra agurkkassene. … Fortsett å lese «Dagboka fredag 20. Juni 2008»

Blekk spruter ikke fra vårt tatstatur.
Tusjpenner tørker. Du kan gjerne bli sur.

Dagbok er en personlig ting.

Endelig fredag og slutt på kjøkkentjenesten for denne gangen. En uke på slankern er tøft: koke sammen spikersuppe og servere den til skrubbsultne dagboklesere dagstøtt. Næringsfattig oppsop tilsatt en og annen mineralrik skrue som løsna fra agurkkassene.

Vålerenga på sommerleir. Fotballfokus i alpene. EM, EM og enda mer EM. Overgangsmarked som likner et grønnsaktorg. Rett og slett agurktid.

Det er da det er så deilig å få mail som dette:

Kjære Dagbok!
Fikk ny dagbok til jul, men ikkeno sjer så deffor har je’kke skrivi en dritt. Ser at dere får tel å lire av dere mye møkk samma å jævla lite som hender. Åssen fikser dere det? Kan jeg vær så snill og få noen tips?

Tja? Hva svarer man til sånt?
Vi som faktisk var i ferd med å sende en tilsvarende e-post til tabloid sportspresse, hva har viå tilføre?

Kanskje dette:

Hei du, takk for brevet!
Der andre ikke ser skogen for bare trær, ser vi sannsynligvis ikke potetåkern på grunn av ferskpotetene. Det gjelds bare å sette andre ord på det gjengse vrøvlet andre har hosta opp.
Skriv for eksempel et dikt:

Vålerenga er i farta
Ørn og Raufoss slo vi ut.
Neste offer Sarpsborg Sparta
Skal vi slå som..eh..til …?…vaskeklut

Billett til tredjerunde mot Sparta? Det er bare plass til 2400 på stadion, for NFF gir selvsagt ikke ved dørene når dem har snekra reglene sjøl. Vålerenga er tildelt 800 billetter. Sesongkorteiere har forkjøpsrett til og med fredag 27. juni, fra lørdag 28. juni klokka 10.00 legges eventuelle resterende billetter ut til salg for alle medlemmer av klubben og Klanen. Billettprisen er 105 kroner.

Og billetter til Liverpoolkampen kan sesongkort-adelen kjøpe fra i dag klokka 10, mens almuen må vente til tirsdag.

Repeter gårsdagens Dagbok og oppdag hvilken detaljrikdom som ligger i noe så enkelt som et hverdagslig billettsalg.

Det er sikkert mange private dagbokskrivere der ute som verker etter å komme med sine tips om hva Dagbøker bør inneholde og hvordan Dagbøker bør formes. Dere kan gjerne kontakte oss, og om det dukker opp noe glupe tips er det på innsenders egen risiko. Inn på teppet, lokke, lokke, lokke. Fast i garnet, skrive, skrive, skrive. Så kan gamle, gretne gubber lene seg tilbake mens du fikser biffen.

”Mitt Vålerenga” går inn i siste fase: Kåringen av en vinner og nybakt Vålerengascootersjafør. Sjappe-garasjen skal tømmes, og kanskje skjuler det seg en liten VPN’er i bidragsbunkene, en som kan dra andres nyheter, i dette tilfellet ferske saker fra vif-fotball.no, lenger enn for eksempel dette:

Daniel kanskje klar mot Fredrikstad.
Tross fotskade med småbeinsbrudd er Vålerengas beste spiller så langt i sesongen med på heisatur til Valdres. Men når resten av laget setter seg i gummibåt og gjør klar for rafting, trekker Daniel på seg svømmeføttene og løper sine tilmålte runder i et innendørsbasseng. Er han klar over risikoen? Vet han nok om utviklingslæren? Står vi overfor et snarlig tilfelle avInstant Darwin?

Svømmehuden er ikke det vi frykter mest, en slik utvikling kan faktisk være et gode når høstregnet preger serieinnspurten. Nei, vi er mest redd for de overutviklete svømmeegenskapene. I prevaldresisk tid svømte Daniel som Daniel, nå kan de vandige treningsøktene ha gitt ham selens smidige bevegelser, med nuyutsprungne loffer. Er det sånn det skal ende opp: Back to basic, gå og loffe på venstre kant?

Vålerenga i dag
Fredagsquiz på Bohemen eller Valdresekspress til Fagernes for å få med seg de siste forberedelsene til morgendagens treningskamp mot Sogndal på Blåbærmyra klokka ett.

Legg igjen en kommentar