Dagboka onsdag 21. mai 2008

En salig blanding av nådeløs hverdag og myke solskinnsdrømmer. Onsdags-rebusen er rein bonus. – Hvis nærer vissen tanke – Nærmere kommer vi ikke Håvamål. Vi spinner videre i vårt eget nett, forført av språkets verste spørreord: Hvis. Que Sera 2. del Så mye vi ikke ante ved sesongstart! Vi trodde vi slo en seriefavoritt på … Fortsett å lese «Dagboka onsdag 21. mai 2008»

En salig blanding av nådeløs hverdag og myke solskinnsdrømmer. Onsdags-rebusen er rein bonus.

– Hvis nærer vissen tanke –
Nærmere kommer vi ikke Håvamål. Vi spinner videre i vårt eget nett, forført av språkets verste spørreord: Hvis.

Que Sera 2. del
Så mye vi ikke ante ved sesongstart! Vi trodde vi slo en seriefavoritt på Åråsen tidlig i vår. Trodde at poeng mot RBK ville være godkjent. Vi trodde oss ferdige med tøff motstand etter sekstende mai, neste runde skulle være mot et bånnlag. Og så er det selveste bronselaget vi møter. Men to-målsseier er nok mot nordkalottens gule fare. Da er bronsemedaljen på utlån hos oss, så sant Lyn, Brann og Viking gjør som vi vil. I det hele tatt: hvis-dersom-såfremt-i fall. Norsk begrep for If. Trygt og forsikrende. Hvis-vas er noe vi stoler på. Det, tarot-kort og spåkoner. Men vi må korrigere litt på verdiene Rudyard Kipling legger i begrepet:

If you can dream – and not make dreams your master
Hvis du kan spå – og spådom blir ditt mål
If you can meet with Triumph and Disaster
med stoisk ro – da er du ganske snål

Kveldene blir lysere og lysere, og VPN søker ly i tusmørket bak støvtunge tepper og gnir på krystallkula. Hva annet ser vi i trollspeilet enn en slags vårfinale på Ullevål mot Stabæk. Etter den kampen har forspranget på 7 poeng krympet til 2. To runder seinere, midtveis i sesongen: Enga revansjerer seg i Molde og topper. To foran Liaklev! To indre og vekk me’n!

I går var vi gåtefulle og røpet i glassklar rebus-tekst hvilket tippeliga-lag som sprekker. Dette har inspirert folk, og blant mange innkomne forslag falt vi for den vi klarte å løse sjøl. Hvem rykker ned?

Åsside + liter + glise + mige + meter

Altså i klartekst: Hvis du går i en åsside og gliser fordi du har klart å mige en liter en meter, da gjelds det bare å tenke bittelittelittelitt, og svaret ..eh.. strømmer på deg.

Same old shit – Same old wrapping
Mer viss-vass: Samme gamle møkka. Samme brukte dasspapiret. Aftenposten. Nå også syklistenes ridder, velodromens stolte livredder. For noen dager siden rakk de ut sin hjelpende hånd mot balleknuserne som mister leikeplassen sin. Les mer om Velicopedi og Aften-stemning

Same old deep shit – New setting

Morgan Andersen har fått sitt. Kanskje fikk han for mye. Vi har i hvertfall en følelse av at det var hans smale skuldre som måtte bære all gørra for Lyn.
At Brynestad nå skriker etter å få forlate skuta fortest mulig, har kanskje noe med saken å gjøre, kanskje ikke. Men Lyn kan ikke stikke av fra seg selv. Før klubben går til hundene, må de gjennom straffesaken som NFF har reist. Det er selvfølgelig bare spåkona i VPN som går god for det der med hundene, men ut over det bekreftes saken i en pressemelding fra forbundet i går kveld:

Forbundsstyret har vedtatt å reise straffesak mot FC Lyn Oslo på bakgrunn av at klubben innleverte forfalsket kontrakt for Jon Obi Mikel til NFF 26. april og 30. mai 2006, heter det i pressemeldingen.Beslutningen er fattet på bakgrunn av rettskraftig dom i Oslo Tingrett mot tidligere direktør i FC Lyn Oslo, Morgan Andersen. NFF kan, når offentlig straffeforfølgelse er innledet, forfølge saken organisasjonsmessig innen to måneder etter at rettskraftig dom foreligger, skriver Norges Fotballforbund

– Dette er et såpass klart brudd på vårt regelverk at vi finner det naturlig å levere en anklage til vårt doms og sanksjonsutvalg, sier fotballpresident Sondre Kåfjord til NRK.no

I løpet av juni skal statsadvokaten vurdere spørsmålet om eventuell foretaksstraff mot FC Lyn Oslo. Forbundsstyret vil avvente forslag om utmåling av sanksjon mot FC Lyn Oslo, til statsadvokaten har avgjort påtalespørsmålet mot klubben.

Dette leser vi på nrk.no og venter spent på fortsettelsen. Vi gleder oss spesielt til den tette oppfølginga fra Aftenposten. He-he-he!

Same old shit – New wrapping

Vi syns det er stilig at det norske urdyret, Dragen, nå er valgt som varemerke for våre beste kvinner og menn. Landskamparenaer har lenge vært fylt av supportere med hodepryd fra norske fjøs, vikinghjelmen. Nå følger NFF etter. De så hvor slappe gutta etter hvert ble med det tyngende, gamle flagget på brøstet, heretter tør de vel ikke engang tenke på et eneste, lite hoftefest. Niks mer gjørmeleik og mobilmoro på samlingene. Det forplikter å spelle for Dragen. Det norske udyret. Om supporterkulturen også skal videreutvikles i samme ånd, sies det ikke et kvekk om. Martin liker seg i vikingtøyet, men alt kler jo den vakre. Neida, han er ikke på vei til Viking. Se bilder og video av den nye kreasjonen, les mer på forbundets sider

Ikke mer viss-vass
Vifstadion.no har i flere år fulgt Vålerengas ferd mot en egen stadion. Reisen er på ingen måte over, men med de siste avgjørelsene i henholdsvis Finanskomiteen og Bystyret i Oslo har klubben tatt et syvmilssteg mot realiseringen av en egen hjemmebane. Nettstedet kan nå presentere et video-innslag som viser hva som har skjedd siden VIF forlot sin gamle hjemmebane Bislett og fram til det avgjørende vedtaket i Bystyret. På forsiden til vifstadion.nofinner du også videopraten med Vålerengas sportsdirektør Jan-Erik Aalbu, Styreleder i Vif Odd P. Skarheim og talsmann for Klanen Christian Kjellsen, rett etter at vedtaket var et faktum.

Vålerenga i dag
Eksisterer antagelig ikke, i følge nyhetsdekninga i Aftenposten.
Møt opp tidlig til CL-finalen på Bohemen i kveld og snakk om det.

Legg igjen en kommentar