Dagboka tirsdag 20. mai 2008

Vårsesongen såvidt halvveis, og årets seriemester allerede klar? Det tror ikke spåkjerringa i VPN. Les og løs tirsdagsrebusen. Landslag og U-lag Fire fra Vålerenga til Uruguaylandskampen neste onsdag. Martin, Jarl-André, Wæhler og Daniel. Nesten tjue prosent av troppen. Gratulerer. Hareide krever skjerping. Det fikser dere. Sett farge på landslaget. Hadde vært ålreit å få løfta … Fortsett å lese «Dagboka tirsdag 20. mai 2008»

Vårsesongen såvidt halvveis, og årets seriemester allerede klar? Det tror ikke spåkjerringa i VPN. Les og løs tirsdagsrebusen.

Landslag og U-lag
Fire fra Vålerenga til Uruguaylandskampen neste onsdag. Martin, Jarl-André, Wæhler og Daniel. Nesten tjue prosent av troppen. Gratulerer. Hareide krever skjerping. Det fikser dere. Sett farge på landslaget. Hadde vært ålreit å få løfta det noen hakk. Det er ikke  mange år før det er slutt på ukentlig toppfotball på Ullevål…He He!

U-laget vårt klarte dessverre ikke å løfte seg de nødvendige hakka fra nestsiste til sjuende plass på tabellen. Jørgen Jalland var tilbake, og det var mange fra A-laget som stilte. Korsvoll 2-0 til pause. Tidlig redusering fra Thorvaldsson etter hvilen, men tross haugevis av sjanser holdt det ikke. Referat fra Korsvoll kunstgress finnes på vif-fotball.no Vi håper det løsner for rekruttene snart, synd om sesongen ender med nedrykk. Nivået i andre er nødvendig for matchinga. Men vi liker selvsagt bedre å leie ut talentene våre til de to øverste divisjonene. Sånn som f. eks Arnar Førsund:

Festen som forsvant?
Arnar Førsund ble syndebukken, men dommeren var den store kjeltringen når Godset fikk straffe fire minutter på overtid i Hamar i går kveld. Arnar, med ny hårvekst under nesa, klippa ned en godsetspiller et par meter utenfor seksten. En ganske opplagt trepoenger gikk fløyten.

Sånne dommere som han på Hamar gjelds det å være obs på. Det neste blir vel å dømme straffe ved felling innafor midtsirkelen.

Supporterne fra begge sider hadde en taus aksjon som protest for at de ble snytt for den etter vårt skjønn overopphaussa 16. mai-festen. Cash is King – Tradisjon betyr ingenting sto det på et banner. Og på slunkne tribuner sto lydløse supportere. Etter pause var aksjonen over, uten at vi hørte særlig forskjell.
Fotballens festdag? Litt overdrevent dette med sekstende mai. Brann og RBK er de eneste som har tradisjon med fast hjemmekamp den dagen. Som regel er det kaldt og jævli. Og i tillegg er det litt for tidlig i sesongen til å treffe de skikkelig interessante oppgjørene, serien har ikke satt seg helt. Nei, festdagene kommer seinere. Etter skolestart. Tidlig mørkt. Vått gress i september.

Vi må nok bare finne oss i at penga rår. Men én god ting har det kommet ut av TV2-avtalen:

Lørdagskamp. Dét skulle det vært mer av. Dét hadde vært fotballfest!

Aftenposten
Ikke lett å være upopulær tante, men hu har skyld i det sjøl. Vi klager på Aftenposten som Osloavis. Østfoldingene klager over blekka som riksavis. Og den synkende tilliten vi har til Aftenposten, blir selvsagt ikke bedret når vi leser sånt:

– Vi har fire lokale lag som vi følger tett, Vålerenga, Lyn, Stabæk og Lillestrøm, derfor blir det noen lag som blir litt glemt, sier sportsleder Martin Gray i Aftenposten til Fredrikstad Blad.

Tett?

Aftenposten. Alltid like tett på virkeligheten. SomTetschner var det søndag i Dagsrevyen.

Que Sera Sera
Vårsesongen er så vidt halvspilt. Spåkonene begynner å røre på seg uten risiko. Tallenes tabelltale er sikker som kaffegrut. Vi nøler litt lenger før vi avgir svar. Lyn og Tromsø har leda grovt ved St.Hans uten at det holdt. Hvilket lag er det som slår sprekker i år?

Stoler du på VPNs rebusansvarlige får du svar:

Gjerde minus tetningsmiddel pluss back minus diger

Så nå som du veit det, kan du slapp’a. Ta en øl. Eller skriv om Vålerenga i ditt hjerte. Vinn en scooter. Bare 11 dager igjen!

Vålerenga i dag
Pilkast på Bohemen

Legg igjen en kommentar