Dagboka torsdag 15. mai 2008

Vi feirer, men foreløpig ganske så stille. Det står mye hardt arbeid igjen før første spadetak kan tas. Men på den annen side – Vålerenga stadion tok et langt skritt fra drøm til realitet i går. Første skritt på veien Mange timers arbeid ble kronet med seier i går da Arbeiderpartiet, SV, og til og … Fortsett å lese «Dagboka torsdag 15. mai 2008»

Vi feirer, men foreløpig ganske så stille. Det står mye hardt arbeid igjen før første spadetak kan tas. Men på den annen side – Vålerenga stadion tok et langt skritt fra drøm til realitet i går.

Første skritt på veien

Mange timers arbeid ble kronet med seier i går da Arbeiderpartiet, SV, og til og med Rødt stemte for Fremskrittpartiets forslag om å selge Vålerenga en stadiontomt på Valle for en symbolsk krone. Klanen og klubben var godt representert ute i borgården og på galleriet i Rådhuset med et par hundre mann. Visst nok første gang galleriet har vært fullt på flere tiår.

– Det var fantastsk å endelig få dette på plass, så er det bare resten igjen, synes vi å erindre Odd P Skarheim fortelle VPN under feiringen på Bohemen i går kveld.

– Vi er veldig fornøyde med vedtaket i kveld. Det er mange som har jobbet hardt for å få dette igjennom. Nå starter det virkelige arbeidet. Det er fortsatt langt frem, men dette gir et fantastisk løft for klubben, sier Jan-Erik Aalbu til VG Nett.

Det gikk ikke helt smertefritt for seg, vi var opprinnelig forespilt et kvarters behandling og ferdig med det, men når vi først kom ned til Rådhuset så svirret ryktene om nye utsettelsesforslag og politikerryggrader (les gele). Den lange ventetiden for de av oss som ikke fikk plass på galleriet gjorde ikke spenningen mindre.

– Det var en ganske opphetet debatt. To timer er uvanlig lenge. Det har nesten aldri vært så lange debatter på en sånn sak. Galleriet var fullt for første gang på over 30 år. Det sier litt om engasjementet, sier FrPs Holstad til VG Nett.

Hardt arbeid kan altså omsettes i konkrete avgjørelser og handling, med gårsdagens vedtak er det faktisk mulig at stadion kan står ferdig så tidlig som i 2011-2012, dersom lykken står Vålerenga bi.

Finnes det andre veier? Lyn prøver åpenbart å snylte på Vålerengas arbeid ved å skrike opp om likebehandling og konkurransevridning. Hva med å legge ned et ærlig dagsverk i stedet?

– Lyn kan ikke sette seg ned og kreve dette nå. Vi har hatt prosesser gående i fire år. De må kjøre det samme løpet, konstater Pål Breen, også han i VG.

VPN takker og gratulerer alle som har jobbet med denne saken.

Og lover å komme tilbake med ytterligere info etterhvert som veien fram åpenbares. Dessuten så skylder vi motkreftene, hvem det nå enn er, en liten visitt eller to. Aftenpostens dunkle kampanje de siste par ukene hadde vært svært interessant å komme til bunns i, blant annet.

Kampen mot Brann

Vi meldte i går at Martin Andresen har vært plaget av sykdom, samt at et par andre uteble fra trening på tirsdag. Dette blir utdypet i dagens Dagblad.

– Jeg har ligget fem-seks dager med en slags influensa. Det er et virus. I dag trente jeg litt rolig, og jeg spiller sannsynligvis kampen, sier Andresen til Dagbladet.

Vif.no supplerer og melder at Daniel, som fikk en liten tåskade mot Ørn-Horten, antagelig blir klar, men at komponering av forsvarsfireren kanskje blir vanskelig i og med at både, Ronny Johnsen, Dan Thomassen og Kjetil Wæhler sliter med småskader.

Og vi som trodde vi hadde alt for mange midtstoppere…. skulle gjerne sett Jørgen Horn tilbake og i riktig drakt.

Ellers er Lars Ivar Strand og Harmet Singh også usikre, mens Kristoffer Hæstad og Rune Lange er klare for kamp.

Legg igjen en kommentar